6 aplicaţii gratuite, compatibile cu sistemul de operare Windows 10, pentru cei care lucrează de acasă

duminică, aprilie 11, 2021 11:42
Posted in category IT

One CalendarOdată cu apariţia pandemiei de coronavirus, multe sarcini de lucru importante se fac de acasă, folosind computerul. Doar că partea software a computerului trebuie dotată corespunzător. Cum tot mai mulţi români folosesc sistemul de operare Windows 10, vedeţi aici, iată mai jos 6 aplicaţii gratuite de care s-ar putea să aveţi nevoie.

PeaZip este un program open-source (gratuit) pentru comprimarea, gestionarea și criptarea fișierelor. În prezent, aplicația acceptă peste 180 de formate. Este o aplicație excelentă de inclus în instrumentele de birou de acasă, deoarece are un număr impresionant de caracteristici. Se poate folosi pentru a converti mai multe arhive într-un singură, pentru a împărți fișiere, pentru a crea arhive autoextractabile, pentru a găsi fișiere duplicate sau pentru a trimite arhive prin e-mail.

Dacă nu ați folosit aplicaţia până acum, site-ul are tutoriale online și PDF-uri disponibile pentru descărcare, pentru a vă obișnui cu PeaZip. Când deschideți aplicația, apare o filă de ajutor. Este posibil să nu aveți nevoie de tutoriale, deoarece interfața este bine concepută, iar setările implicite sunt potrivite pentru majoritatea utilizatorilor.

Când doriți să arhivați un fișier, tot ce trebuie să faceți este să trageți fișierul peste pictograma PeaZip; puteți dezarhiva utilizând aceeași metodă. Creați un proces de verificare în doi pași cu un fișier cheie și o parolă pentru a vă face arhiva mai sigură. De asemenea, PeaZip vine cu un tocător de fișiere care șterge definitiv orice informație care nu mai este necesară.

Bitwarden. Dacă aveți aceeași parolă pentru mai multe conturi sau o mulțime de note cu parole scrise, ar trebui să utilizați un manager de parole.

Bitwarden este un manager de parole open-source care vă păstrează datele într-un seif criptat, protejat de o singură parolă master. Seiful este securizat cu cifru AES-256 de nivel militar, iar parola dvs. principală este stocată pe serverele Bitwarden sub formă de hash.

Configurarea Bitwarden este destul de simplă. Dacă alegeți să utilizați aplicația desktop, tot ce aveți nevoie este adresa dvs. de e-mail și parola principală. Aplicația web ar putea fi o alegere mai bună, deoarece are autentificare în doi factori și oferă acces la rapoarte.

Dacă lucrați în cadrul unei echipe și trebuie să partajați un număr mare de conturi, Bitwarden vă ajută să partajați acreditările cu atenție. Pentru parole complexe, puteți utiliza funcțiile de completare automată ale Bitwarden atunci când vă conectați, astfel încât să nu pierdeți timp încercând să vă dați seama dacă parola conține litera O sau numărul 0.

Dual Monitor Tools (DMT) (https://dualmonitortool.sourceforge.net/). Configurarea unui monitor dual este potrivită pentru productivitatea dvs., deoarece nu trebuie să schimbați în mod constant ferestrele programului sau să vă luptați pentru a se potrivi mai multor ferestre pe un singur monitor. Ceea ce îl face unic este că DMT este un pachet de instrumente individuale pe care le puteți amesteca în funcție de preferințe.

De exemplu, DMT Swap Screen vă ajută să gestionați ferestrele într-o configurare cu mai multe monitoare. Puteți muta fereastra curentă la ecranul următor sau anterior, minimiza sau maximiza fereastra activă și multe altele.

Cursorul DMT controlează comportamentul cursorului. Puteți bloca cursorul pe un singur ecran, puteți adăuga rezistență la deplasarea acestuia între ecrane sau îi puteți permite să se deplaseze liber. Site-ul DMT oferă asistență detaliată pentru fiecare dintre instrumentele, astfel încât să nu aveți nicio problemă să învățați cum să le utilizați.

Toggl Track simplifică urmărirea timpului. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe Start pentru a începe să vă urmăriți timpul pentru un proiect și să faceți clic pe Stop când terminați lucrul. Există, de asemenea, opțiunea de a seta comenzile rapide de la tastatură.

Toggl vă permite să eliminați intrările nedorite, astfel încât să nu raportați timpul în care nu lucrați efectiv. De asemenea, puteți adăuga timp manual pentru sarcini care nu necesită utilizarea computerului.

Această aplicație vă oferă o privire aprofundată asupra obiceiurilor dvs. de lucru și a modului în care vă petreceți timpul. Dacă nu doriți ca Toggl să înregistreze cât timp petreceți navigând pe web cu sarcini de muncă independente, îl puteți seta în acest fel. Tot ce trebuie să faceți este să selectați declanșatoarele. După ce activați declanșatorul, Toggl va începe să vă urmărească activitatea.

Folosind Toggl, puteți împărți un proiect în sarcini mai mici și puteți vedea cât timp necesită fiecare. Acest lucru vă va arăta cum să gestionați proiectele viitoare și dacă aveți suficient timp pentru a le finaliza singur.

O altă caracteristică utilă este cronometrul Pomodoro. Când efectuaţi o sarcină dificilă (provocatoare), s-ar putea să vă pierdeți în muncă și să uitați să faceți o pauză. Deși acest lucru este bun pentru slujba dvs., s-ar putea să nu fie bine pentru sănătatea dumneavoastră. Toggl vă va reaminti să faceți o pauză la un interval de timp stabilit.

One Calendar este un instrument proiectat elegant pentru Windows 10, care vă ajută să urmăriți întâlnirile sau evenimentele sociale, combinând toate calendarele într-unul singur. Acesta acceptă calendarele Office 365, Google, Webcal, Live, Hotmail, Outlook și Facebook.

Când adăugați un eveniment nou, One Calendar va afișa o fereastră nouă, astfel încât să puteți adăuga numele evenimentului, locația și dacă este un eveniment recurent, printre alte detalii. Puteți seta mai multe criterii pentru a filtra evenimentele și chiar seta cele mai importante în partea de sus, astfel încât să nu uitați de ele.

De asemenea, puteți trimite invitații la acel eveniment, sincronizați-l între mai multe dispozitive și puteți utiliza calendarul în timp ce sunteți offline. Nu uitați. Timpul înseamnă bani și modul în care vă petreceți timpul este crucial pentru succesul biroului de acasă.

Invoice Ninja este o platformă open-source care facilitează plățile către persoanele fizice sau firmele mai mici pentru produsele și serviciile lor. Acest instrument vă ajută să creați facturi cu aspect profesional. Puteți include numele clientului, detaliile proiectului și elemente de marcă, cum ar fi sigla companiei dvs.

Clienții pot vizualiza factura online sau o pot descărca și imprima factura pentru înregistrările lor. Clienții nu trebuie să părăsească sistemul pentru a finaliza plata, astfel încât aceasta să poată fi efectuată instantaneu. De asemenea, Invoice Ninja se integrează cu peste 40 de metode de plată, astfel încât să nu aveți nicio problemă la procesarea plăților.

Nu este nevoie să vă faceți griji dacă nu ați folosit până acum o aplicație de facturare. Site-ul oferă un ghid de utilizare, videoclipuri, tutoriale și multe altele. De asemenea, sunt disponibile și alte resurse utile, cum ar fi recenzii de cărți de afaceri sau un ghid independent.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu