Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I)

vineri, noiembrie 7, 2008 19:47

PSDSă fii deputat în Parlamentul ţării ăsteia nu e nici o fâsâială. Cel puţin nu pentru pesedistul Petru Tărniceru, deputat din 2004. Omul şi-a completat în urmă cu doi ani o declaraţie de avere. Şi cam atât! A rămas cu nostalgia funcţiei de director pe care o deţinea la una dintre firmele sale şi aşa a trecut şi în declaraţia de avere. Timp de doi ani nu a intervenit nici o schimbare. Cele două firme la care este acţionar până la ultimul procent au avut contracte cu CFR-ul, de aproape două milioane de euro.

Poziţia deputatului e clară: “Nu am avut nici o modificare de avere!”. Şi ştiţi cum e: depinde din ce punct de vedere priveşti modificarea şi când o priveşti. Ca şi cum lucrările contractate pentru căile ferate ar fi fost trecute la pierderi.

Singurul venit al afaceristului sucevean se presupune a fi salariul de la Camera Deputaţilor. Dar cum în actul ăla oficial numit declaraţie de avere nu apare nici o informaţie în legătură cu statutul de parlamentar al fostului afacerist, ne-am manifestat îngrijorarea în ceea ce priveşte banii de buzunar al deputatului. Surpriză: Tărniceru are salariu de funcţionar public. De ce nu şi l-a trecut? “A fost o neglijenţă clară din partea mea! Efectiv nu ştiu cum s-a întâmplat!”, ne-a declarat inocent suceveanul.

Nimic despre afacerile care îi tot prosperă şi care ar trebui menţionate în declaraţia de avere. Omul este de o simplitate năucitoare: “N-am maşini, n-am case de vacanţă, terenuri. Nu mă interesează asta!”. Atitudine debordantă pentru un fost absolvent de liceu industrial miner.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr. 37/2007.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I)”

 1. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (II) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 30th, 2015 at 14:39

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I) […]

 2. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 31st, 2015 at 13:33

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I) […]

 3. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (IV) | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2015 at 15:13

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I) […]

 4. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (V) | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2015 at 13:31

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I) […]

 5. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (VI) | A șaptea dimensiune says:

  august 3rd, 2015 at 12:44

  […] Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I) […]

Adauga un comentariu