Stenogramele PSD (controlul justiţiei)

joi, octombrie 16, 2008 18:25

PSDJoi, 25 Noiembrie 2004

Florin Georgescu:
„Sa rezolvati dosarele de la procuratura, doamna ministru”.
Stenogramele arata un lucru inadmisibil si rusinos, contrar tuturor normelor democratice: PSD influenteaza justitia, PSD intervine, PSD cere sa fie atacata opozitia, PSD reactioneaza virulent, cu spume la gura, cind Curtea de Conturi, de exemplu, isi baga nasul prin afacerile partidului de guvernamint. Adrian Nastase a fost nemultumit de lipsa de eficienta a Autoritatii pentru Privatizare, Ovidiu Musetescu primind “cartonas rosu” pentru ca nu scoate dosarele privind privatizarile din anii 1997-2000. Partidul Social Democrat are nevoie de atacarea adversarilor politici. Aceasta este prioritatea numarul unu. Rodica Stanoiu nu are alta treaba decit sa ceara redeschiderea dosarului Basescu. A fost una dintre obsesiile ei, ca Basescu nu este cercetat mai rapid. Rodica Stanoiu a facut presiuni asupra instantelor de judecata, a spus-o foarte clar:
“Am intrebat chiar si in sedinte mari cind dam verde pentru Basescu”.

Rodica Stanoiu:
„Stiti bine ca eu, de nenumarate ori, in legatura cu Basescu am intrebat chiar si in sedinte mari cind dam verde pentru Basescu. S-a dat tirziu dosarul lui, acuma. Cu celelalte este o alta treaba pe care eu am spus-o in surdina colegilor. Acuma este momentul sa o spun tare. Sint doua-trei care vin tare si importante, dar vreau sa va spun ca in aproape toate, mi s-a spus, dam si de oameni de aici. Sint dosare extrem de complicate si atunci le-am lasat in stand-by ca sa vedem cum le lucram. Ceea ce va spun eu este de meditat.
(fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie 2004)

„Il verifica pe domnul Mitrea si mi-l gaseste vinovat”
Florin Georgescu:
„Fac apel la dv., domnule presedinte, sa atrageti atentia domnului Saguna (n.r. – presedintele Curtii de Conturi), care nu mai asculta de mine in numele partidului si sa inceteze cu toate dosarele si toate constatarile, numai eu stiu cite telefoane dau pe sub el, pe acolo, ca daca s-ar duce sa verifice exercitiul financiar al anului 2002, el verifica pe domnul Mitrea, pe domnul cutare si mi-i gaseste vinovati si numai eu stiu cum fac pe acolo ca sa nu ajung la dv. si sa fie liniste si pace. (fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie 2003)
Nicolae Vacaroiu: Va dau un exemplu, uitati-va la Flutur ala, dupa patru dosare penale, nimeni nu se leaga de el. Haideti sa mai scoatem vreo trei-patru, le dam la cap la penelisti, la pedisti. Cu Basescu, toata lumea a lansat-o, un vax a iesit. Dupa patru-cinci luni de zile, nimeni nu mai pomeneste, cu flota, fara flota. (fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie 2003)
Georgescu: Sa rezolvati dosarele de la procuratura, doamna ministru.
Stanoiu: Aia e altceva.
Georgescu: Le luam de acolo ca…
Stanoiu: Ala e un domeniu, o sa aveti in doua-trei saptamini stiri destul de importante pe zona aia, nu mai discutam. Eu vorbesc de politic, de atacat politic in teritoriu. (fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 29 septembrie 2003)
“Iti iei, iti pregatesti hirtiile, pentru ca intram in campania electorala”
Adrian Nastase (catre Ovidiu Musetescu): De trei ani de zile acoperi toate povestile cu privatizarea din 1997-2000, dar nu putem sa continuam asa la infinit, ca incepem sa raspundem pentru asta. Ai venit cu o singura chestiune din care sa rezulte ca a fost o privatizare care nu a fost in ordine? Iar in campania electorala asta se va spune cind noi vom ridica aceasta problema, ati avut toate institutiile statului la indemina. Nu ati demonstrat o singura iregularitate in procesul de privatizare. Asta este problema ta. In fata Delegatiei Permanente iti spun lucrul asta, pentru ca ti-am spus-o la guvern de nu stiu cite ori si nu ai inteles-o. Iti iei, iti pregatesti hirtiile, pentru ca intram in campanie electorala.
Ovidiu Musetescu: Eu am predat toate hirtiile acelor institutii care pot sa faca investigatiile astea.
Nastase: Rus, ti-a dat hirtiile respective domnul ministru?
Rus: Nu mi-a dat nimica. Daca prin hirtiile alea exista…
Musetescu.: Pai, pe astea le-am gasit, de unde sa scot altele, domnule prim-ministru?
Nastase: Eu ti-am atras atentia in fata Delegatiei Permanente, Ovidiu. De acuma faci ce vrei. (fragmente din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 13 octombrie 2003)
“Noi avem ce avem sus acolo, consilieri de conturi”
Georgescu: Noi avem ce avem sus acolo, consilieri de conturi, dar de miine pleaca toate dosarele de la instanta Curtii de Conturi la instantele ordinare, asa incit daca se apuca vreun nebun, nu stiu, cind or pleca, daca se apuca vreun nebun de inspector sa scrie ceva acolo ca nu este bine ghidat, dosarul ala nu va mai ramine la Curte, unde mai dadeam si eu telefoane sa se inchida cum trebuie, ca nu intotdeauna aia stiu ce sa scrie si se duce la Judecatoria Zimnicea alaturi de divorturi si de furturi de gaini si imediat se duce in presa.”
(fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie 2003)
Musetescu:
„Institutiilor alea specializate le-am dat tot. Amintiti-va de Petromin, un an si jumatate, au luat trei carute de documente si acum fac misto… Am dat tot ce am, tot.
Nastase:
„Stii ce se intimpla. Stii ce se intimpla, Ovidiu, si daca vrei sa discutam, discutam. Tu vrei sa ii ingropi in hirtii pe baietii aia, care nici ei nu au nici un interes sa faca mai mult. Este datoria ta dinauntru sa spui unde sint punctele care…
Musetescu:
„Acolo pot sa spun, dar nu m-a intrebat nimeni.
Nastase:
„A, bun, deci trei ani de zile nu te-a intrebat nimeni.”
Musetescu:
„Nu.”
Stanoiu: …
Nastase: „Una este sa trimiti tone de hirtii si alta este sa spui, domnule, este o chestie, o stiu ca am lucrat aici si stiu ca nu este in ordine.
(fragment din stenograma Delegatiei Permanente a PSD din 13 octombrie 2003)
„Putea sa-l faca, dar sa nu declare”
Vacaroiu: S-a creat o imagine in Cimpulung, cind m-am dus acolo, la ARO, domnule, inteleg ca vine o echipa de control, se lichideaza fabrica. De ce trebuie sa mai lansam asta?
Nastase: Noi am lansat asta?
Vacaroiu: A fost. Intr-adevar, a aparut un articol cu o declaratie a lui Blanculescu ca va incepe controlul la firma ARO, scris mare.
Nastase: Nu, ce se intimpla…
Vacaroiu: Putea sa-l faca, domnule presedinte, dar nu sa declare.
Nastase: Ce se intimpla? Au si facut o sesizare la PNA si nu mai stiu unde cei de la… si la Autoritate, Ionel (n.r. – Blanculescu) mi-a spus ca ii este teama sa tina chestia asta ca il intreaba tot timpul daca a demarat actiunea.
Vacaroiu: Domnule presedinte, de acord, nu stiu daca ma intelegeti. Se duce peste ei, controleaza, dar nu tinem capul de afis. (fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie 2003)
“Sa zica 2002, dar uite ca in 1999, avem o problema”
Florin Gerogescu: Trinteste la usa ministrului, ala nu mai vrea, nu are timp si zice bai, sa ne scrii si se poarta discutii prin scrisori care sint publice si acolo sint PRM-isti multi dedesubt, liberali au ramas, au ramas oameni din PD si vom avea probleme. (n.r. – Florin Georgescu e nemultumit de structura Curtii de Conturi) Si sa se mai uite si prin exercitiile din spate, cind verifica 2002, sa zica 2002 e bine, dar uite ca in 1999 avem o problema si sa o scoatem pe aia, ca poate sa o scoata, legea ii da voie. (fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie 2004)
Steno decriptaj: Cind vor fi cercetati penal?
Ce viermuiala la PSD! Cita neliniste ca dosarele de atacare a opozitiei nu sint gata, ca merg prea greu! In fruntea tuturor aranjamentelor este insusi premierul Adrian Nastase. Discutia cu Ovidiu Musetescu este lamuritoare pentru a intelege ca liderul PSD nu da doi bani pe separarea puterilor. Premierul este nemultumit ca Ovidiu Musetescu nu scotoceste mai cu spor pentru a scoate la iveala ceva prin care ar putea fi compromisa opozitia. Paharul rabdarii s-a umplut pentru premier, acum el il dojeneste in Delegatia Permanenta: In fata Delegatiei Permanente iti spun lucrul asta, pentru ca ti-am spus-o la guvern de nu stiu cite ori si nu ai inteles-o. Iti iei, iti pregatesti hirtiile, pentru ca intram in campania electorala.
Aceasta este, asadar, preocuparea de baza pentru Adrian Nastase.Sa-l faca pe Ovidiu Musetescu sa vina cu dosare compromitatoare. Fostul ministru da din colt in colt la punerile la punct ale premierului. Indrazneste doar o singura replica, spunind ca “a luat trei carute de documente pentru Petromin”. Nastase incrunta sprincenele si cere lamuriri suplimentare de la Ioan Rus si Rodica Stanoiu. Este o clara dovada ca institutiile statului asculta de comenzi politice, ca se cerceteaza fiecare coltisor, ca in forul de conducere al PSD se pun la cale actiuni de atacare, compromitere si distrugere a opozitiei. Nastase isi pierde cumpatul si ii spune lui Musetescu: “Acoperi toate povestile cu privatizarea din perioada 1997-2000”.
Procurorii s-au apucat de treaba, dar au gasit clienti PSD. Rodica Stanoiu a intervenit, din nou, politic, si a spus ca dosarele cu liderii PSD sa fie date deoparte: “le-am lasat in stand-by”. Asa procedeaza justitia romana in timpul PSD: grabeste cercetarea lui Traian Basescu si o lasa mai moale cu lideri PSD.
Florin Georgescu ii cere premierului sa dea ordine pentru a inceta actiunile Curtii de Conturi impotriva membrilor PSD. Extraordinare aceste declaratii ale lui Florin Georgescu! El spune cite telefoane a dat “pe sub Saguna” numai ca sa opreasca cercetarea si verificarea financiara a lui Miron Mitrea, de exemplu. Actiunile lui Florin Georgescu, cu binecuvintarea si incurajarea premierului, fac parte nu doar dintr-o zona imorala, dar, daca Romania ar fi un stat de drept, ele ar trebui cercetate penal, intra sub incidenta legii si inseamna grave presiuni si intimidari asupra organelor de ancheta si de cercetare financiara. Ne putem intreba: cind vor fi cercetati penal Adrian Nastase, Rodica Stanoiu si Florin Georgescu pentru maniera represiva in care au ordonat justitiei sa se ocupe numai de anumite cazuri, iar pe altele (cu lideri PSD) sa le evite? Incalcarea atributiilor, a regulilor, a separarii puterilor ne dovedeste ca PSD nu si-a dorit in nici un moment o guvernare bazata pe lege, ci doar pe satisfacerea interesului propriu.
Toate “povestile” (cum bine le numeste Nastase) cu respectarea criteriilor de integrare in UE nu fac nici cit o ceapa degerata in fata modului in care institutiile statului sint folosite de PSD ca instrumente in lupta politica si electorala. (Ovidiu Simonca)

Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Stenogramele PSD (controlul justiţiei)”

 1. PSD-iștii, cei mai mari latifundiari din România says:

  iulie 26th, 2014 at 21:17

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: corupti, psd […]

 2. Stenogramele PSD (controlul presei) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 28th, 2015 at 15:17

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

 3. In caz ca veti vota vreodata | A șaptea dimensiune says:

  iulie 29th, 2015 at 7:55

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

 4. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (I) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 29th, 2015 at 11:56

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

 5. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (II) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 30th, 2015 at 14:41

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

 6. Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (III) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 31st, 2015 at 13:36

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

 7. În România bananiera a psd-ului, legea e un preş | A șaptea dimensiune says:

  mai 27th, 2016 at 20:49

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

 8. PSD-istii de ieri la fel de mafioti si comunisti ca cei de azi | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 15th, 2019 at 21:24

  […] Stenogramele PSD (controlul justitiei) […]

Adauga un comentariu