Upgrade Google Maps: cei cu maşini electrice pot vedea, pe Android Auto, cele mai apropiate staţii de încărcare

miercuri, august 16, 2023 16:33
Posted in category IT

Google Maps, Android Auto

Până acum, chiar dacă aţi fi condus o maşină electrică, Google Maps afişa în meniu cele mai apropiate benzinării. Ei bine, dacă folosiţi Android Auto şi conduceţi o maşină electrică, după recentul upgrade Google Maps, sunt afişate staţiile de încărcare cele mai apropiate.

Pe smartphone-urile cu sistemul de operare Android, în aplicaţia Google Maps, încă apar cele mai apropiate benzinării, chiar şi în cazul în care conduceţi o maşine electrică (EV).

Acesta ar putea fi doar unul dintre paşii ce trebuie parcurşi în a dota maşinile electrice cu funcţii (aplicaţii) care să ofere utilizatorilor opţiuni dintre cele mai diverse.

Funcţiile inteligente, precum Android Auto, o dată instalate pe maşinile electrice (EV-uri), au avantajul că pot accesa toate sistemele maşinii şi se pot adapta la orice fel de modificări ale rutei, nivelului bateriei etc. în timp real.

Dintre o funcţie (aplicaţie) instalată pe smartphone şi cea instalată direct pe maşina electrică este de preferat a doua variantă, care poate oferi mult mai multe opţiuni şi informaţii despre maşină şi ruta pe care se deplasează.

Probabil, într-un viitor nu foarte îndepărtat, maşinile electrice (EV-urile) vor avea software inteligent, funcţii inteligente care să planifice ruta de deplasare, să fie atente la procentele de încărcare/descărcare ale bateriei, adică să fie un fel AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) care să ne însoţească pe tot parcursul călătoriei cu EV-ul (Electric Vehicle – maşină electrică).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu