Utlizatorii sistemelor de operare Windows 7, 8 şi 8.1 vor avea limitări la folosirea OneDrive de la 1 ianuarie 2022

miercuri, noiembrie 10, 2021 7:56
Posted in category IT

OneDrive
Microsoft a confirmat recent că va dezactiva anumite funcţii OneDrive pentru milioane de utilizatori Windows la începutul anului viitor, dacă nu fac upgrade la Windows 10 sau Windows 11. Compania spune că utilizatorii OneDrive care folosesc sistemele de operare Windows 7, 8 sau 8.1 nu vor putea să-și sincronizeze și să acceseze conținut pe cloud începând cu 1 martie 2022.

Windows 7 a apărut în urmă cu peste un deceniu, dar încă mai are milioane de utilizatori pe care această schimbare îi va afecta. Utilizatorii Windows 8 sau 8.1 se află într-o situaţie similară, deoarece va ajunge în curând să nu mai primaescă actualizări. Practic, acesta este încă un mod în care Microsoft îi poate împinge pe utilizatori să facă upgrade la cea mai recentă versiune de Windows.

Potrivit unei postări pe forumul comunității, OneDrive nu va mai primi actualizări pentru niciun sistem care nu are Windows 10 sau Windows 11 instalat începând cu 1 ianuarie 2022. În plus, funcția de sincronizare va fi dezactivată în martie, iar OneDrive nu se va mai sincroniza cu dispozitivele care rulează software vechi.

„Pentru a concentra resursele pe noile tehnologii și sisteme de operare, dar și pentru a oferi utilizatorilor cea mai actualizată și sigură experiență, începând cu 1 ianuarie 2022, actualizările nu vor mai fi furnizate pentru aplicația desktop OneDrive de pe Windows 7, 8 și 8.1.” Apoi, mai târziu în cursul anului, „aplicațiile desktop OneDrive care rulează pe aceste sisteme de operare nu se vor mai sincroniza cu cloud începând cu 1 martie 2022”.

Este important să rețineți că fișierele vor fi în continuare accesibile din aplicația OneDrive, indiferent de versiunea de Windows pe care o utilizați. Cu toate acestea, acestea nu vor mai fi încărcate în cloud, ceea ce înseamnă că ați putea pierde accesul la anumite fișiere sau documente.

Însă, acest lucru nu va afecta utilizatorii businnes, deoarece acele conturi sunt aliniate cu ciclul de viață al suportului Windows. Totuși, acum ar fi un moment bun atât pentru utilizatorii businnes, cât și pentru cei obişnuiţi, să înceapă să se gândească la o actualizare. În plus, suportul pentru Windows 10 se încheie în 2025, așa că ați putea să treceți direct la Windows 11, dacă dispozitivul dvs. îndeplinește cerințele de sistem.

Ce este OneDrive vedeţi aici.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu