Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană

miercuri, martie 12, 2014 22:10

USLVotantul USL – caracteristici generale

Dacă întrebi un votant uselist despre motivul alegerii sale, îți va răspunde că ”așa nu se mai poate”. Nu recomand să insistați cu întrebările după acest răspuns pentru că în final veți fi înjurat și etichetat băsist sau pedelist. Votantul USL nu știe multe și dacă-l enervezi, riști să-ți arunce-n cap drujba pe care tocmai și-a cumpărat-o la reduceri. N-are ce face cu ea că stă la bloc, dar se gândește c-o vinde. Bișnițarul de săpun AMO și țigări BT din el n-a murit, veghează la orice oportunitate. Mai are acasă încă două și 4 bormașini pentru care și-a zdrelit un cot, a rămas fără buzunare la palton dar e relativ mulțumit c-a prins și 7 tigăi. Privește mulțumit balconul burdușit de scule în ambalajul lor original și se gândește că după încă 10 promoții își deschide magazin în fața blocului.

Votantul USL stă la cozi pentru că acolo sunt toți cei care gândesc la fel ca el. Acolo socializează și face politică, e solidar cu semenul său din față și mai ales cu cel din spatele lui. La coadă se-nfrățește cu poporul care bombăne că ”așa nu se mai poate” și-nșiruiește motivele: curva de Udrea, bețiva de Macovei, chiorul de Băsescu. E revoltat de se sufocă și-și aduce aminte că nu mai are bani de medicamente. Ce medicamente? De oricare. Votantul USL e mereu în suferință și înghite pastile cu pumnul. Medicul de familie i-a spus că e sedentar și obez și i-a recomandat mișcare. El se revoltă și zice că a făcut destulă mișcare în 40 de ani de muncă lângă strung cu sticla de rom în mână, iar mișcare face zilnic cu autobusul la Real și mai ales când se mută de pe-un picior pe altul la stat la coadă.

Votantul USL e harnic, de aceea ți se laudă cu realizările lui de viață: și-a crescut copiii, stă la bloc și mănâncă de la țară care mai are părinți pe-acolo. Ceilalti, mănâncă de la supermaket deși au pământ în satul natal pe care însă, vor să-l vândă. Votantul USL e conștient că bucata aia de teren e o comoară care într-o zi va valora o avere. Până atunci, lasă-l să stea că nu cere de mâncare.

Votantul USL e cinstit, de aceea țipă la manifestații ”hooooții, hoooooții”. Urăște furtul, cu toate că mai aducea și el acasă de la locul de muncă una-alta, ceea ce nu se pune ca fiind furat, ci ”luat” și el era ”descurcăreț”.

Votantul USL vrea legi, dar pe alese. De pildă, îi place să aibă pile, să poată să dea un telefon și să ceară o favoare. Unde nu mai e posibil și vărul Costel îi zice că n-are cum să-l ajute, se enervează și crede că vărul s-a pricopsit și nu se mai uită la neamurile sărace. Îi plac ”intervențiile” și ”relațiile” pentru că așa se simte puternic și pentru asta e gata să ofere un Jacobs, un Kent sau o sticlă de vin vârâte cu fereală pe sub masă. Așa a trăit el o viață, el a dat unora, alții i-au dat lui. Așa merg lucrurile, roțile trebuiesc unse mereu. E adevărat că vrea legi aspre, dar se târguiește cu polițistul care l-a oprit pentru viteză și-l întreabă complice dacă nu se poate ”rezolva”. Dacă se poate, e mulțumit, dacă nu, se revoltă că a fost nedreptățit că ”alții fură miliarde” iar pe el îl persecută statul.

Mare iubitor de dreptate e votantul USL, de aceea, se duce în sala de judecată să-l aplaude pe Năstase care-a fost închis pe nedrept de dictatorul Băsescu. A trecut cu vederea mărinimos anii de pizmă purtată lui Năstase pentru luxul în care trăia. Votantul USL urăște turnătorii la securitate, dar se uită la televiziunile celui mai celebru. Dacă-l întrebi dacă știe cine e Voiculescu, recunoaște că știe c-a fost turnător, dar crede că Gâdea, Stan, Dana Grecu sunt animați de sentimente patriotice și luptă pentru țară, deci și pentru el.

Votantul USL e deștept și deschis la minte: vrea schimbare dar atât cât poate suporta: adică să se modifice dar să nu se schimbe nimic. Să se ducă la pușcărie cei ce au dus țara de râpă și să vină alții care să-i dea pensie, ajutor social, medicamente gratis, ulei, zahăr, făină și de ce nu, câte-o masă electorală unde să se mai distreze și el după atâta chin. Și dacă se îmbată și cade-n șanț, nicio problemă, cineva va chema cu siguranță Ambulanța care e plătită din banii lui și-l va duce la spitalul care de asemenea, trăiește pe spinarea lui.

Votantul USL e modest: nu-i e jenă să primească din când în când ceva gratis, pentru că merită. S-a sacrificat o viață întreagă și i se pare normal ca politicienii să aprecieze și să recompenseze asta. El vrea în Europa cât primește bani, dar sufletul său chinuit și eul interior plânge după vremurile bune. Și ce dacă n-avea apă caldă pe vremea lui Ceaușescu? A murit cumva cineva din cauza asta? N-a murit, iar dacă s-a învățat să trăiască jegos și împuțit, cui nu-i place, să se ducă dracului. A murit cineva că n-avea curent seara? N-a murit, s-a descurcat cu lumânări, lămpi cu petrol sau baterii. A murit cineva că n-avea căldură? Nț. Nici la coadă nu știe să fi crăpat cineva, dar e clar că Ceaușescu le-a dat casă, butelie și funcții la partid.

Votantul USL nu vrea să voteze cu inima, în concluzie votează așa cum face de când se știe: cu curul. Așa va face mereu pentru că el e deștept și știe cum merg lucrurile în țara asta. Lui i se pare normal să decidă el pentru toți. Cui nu-i place, să plece din țară, Să rămână el cu băieții ăștia doi care le zic bine, care vor să îndrepte Constituția, să-l dea jos pe Băsescu ca mai apoi, să deschidă în sfârșit robinetul cu lapte și miere doar pentru el, votantul USL.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană”

 1. Jegurile PeSeDiste fac praf valorile europene în România says:

  iulie 22nd, 2014 at 11:04

  […] și succesul unui partid format din hoți și mafioți la fiecare scrutin electoral din România. O populație îndobitocită, educată de indivizi pe care nu-i deranjează fraudele și minciuna, inclusiv cele politice, nu […]

 2. România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 18:05

  […] Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană […]

 3. Nu Ponta, nu un președinte pentru pușcăriași | A șaptea dimensiune says:

  iulie 8th, 2015 at 9:03

  […] Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană […]

 4. USL: 77% din optiunile de vot in decembrie 2015 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 21st, 2015 at 18:55

  […] Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană […]

 5. In România, se instaurează dictatura analfabeților cu diplome | A șaptea dimensiune says:

  iulie 12th, 2019 at 7:49

  […] Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană […]

Adauga un comentariu