Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009?

luni, martie 31, 2014 16:48
Posted in category Mass-media

ParlamentEvident, la sfântu’ așteaptă. Am sacrificat o oră din timpul meu (puteam să dorm atunci sau să citesc ceva) pentru ce? Pentru ca un jeg de plagiator și un Căcărău să se șteargă la cur cu votul meu. Am luat-o atunci și pe mama, bătrână și bolnavă, pentru ca viitorul nepoților ei să fie altul decât cel în care parlahoții să fure continuu în România. Se pare că rezultatele acelui Referendum nu mai interesează pe nimeni. Președintele României repetă din ce în ce mai rar despre maxim 300 de parlamentari și parlament unicameral. PDL-ul la fel. Ați obosit sau va doare-n cot? Cât privește “boborul”, ciobanii și țiganii ce-l formează în mod majoritar nu au timp de “prostii”, ei au timp doar de furat și distrus. Elitele? Scuipate și înjurate la tembelizor, acestea stau bine-mersi în turnul de fildeș. Intelectualii, din care fac parte, sunt și ei, majoritar, o turmă de bugetari în care plagiatorul Ponta aruncă din când în când cu mărunțiș. Efectul este garantat: sunt la fel ca țiganii și ciobanii. Nu-i interesează. În aceste condiții, se pune o singură întrebare: cum funcționează democrația în România? NU FUNCȚIONEAZĂ! Alo, SUA, UE, se aude?

Mai jos, este o încercare timidă de a-i aduce pe românii procupați să fure sau să arunce gunoaie peste tot la realitate. Petiția online, pe care o puteți semna (link-ul este ceva mai la vale), are “imensul” număr de semnături 388 (luni, 31 martie 2014, 4:33 PM). Nici măcar 500 de români nu vor taxe și impozite mai mici, aferente unui număr redus de parlamentari. Pune Ponta impozite? Este foarte bine. Dacă stați ca niste oi și acceptați orice nelegiuire, să vă ia plagiatoru’ totul: viitorul și toți banii. Fiecare popor are soarta pe care-o merită. Iată și textul petiției.

Cerem Președintelui României, Avocatului Poporului și Parlamentarilor Români punerea în aplicare a Referendumului din 2009 care cere maximum 300 de parlamentari

Prin Referendumul din 2009 Noi cetățenii României am cerut ca numărul parlamentarilor să nu fie mai mare de 300. Constituţia prevede la Art.2 că „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.” Statul Român învestit cu legitimitate de către Noi cetățenii României, a nesocotit voinţa noastră, exprimată prin referendum, şi a permis alcătuirea unui Parlament cu 588 de parlamentari, chiar dacă Curtea Constituţională a stabilit, prin Decizia nr.682/27.06.2012 că Referendumul, deşi consultativ, are caracter obligatoriu pentru Statul Român.

Noi cetățenii României, revoltaţi împotriva Statului care nu ne respectă opţiunea liber exprimată cerem reprezentanților Statului aplicarea voinţei noastre. Viitoarele alegeri parlamentare riscă să se desfăşoare după aceeaşi lege care permite validarea unui număr de până la 600 de parlamentari.

Domnule Președinte al României, Traian Băsescu,

conform prevederilor Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale unde, la Art.34, alineatul 1 care menţionează: “Curtea Constituţională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României …”, vă cerem să sesizați Curtea Constituţională pentru rezolvarea conflictului între Preşedinţie care a iniţiat Referendumul din 2009 şi Parlamentul României care nu a pus în aplicare rezultatul acestuia, rezolvare ce presupune declararea ca neconstituţională a Legii nr.35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi obligarea Parlamentului să modifice această lege pentru a o pune în acord cu voinţa poporului exprimată prin Referendumul din 2009.

Doamnă Avocat al Poporului, Ecaterina Teodorescu,

conform prevederilor Constituţiei Romaniei şi Legii nr. 35/1997 prevederile art. 13 alin. f şi art. 14, vă cerem declararea la Curtea Constituţională ca neconstituţională a Legii nr.35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, întrucât nu respectă voinţa poporului exprimată prin Referendumul din 2009.

Doamnelor și Domnilor Senatori şi Deputaţi,

conform jurământului dat la investirea în această înaltă demnitate publică, vă cerem să respectați voinţa noastră prevăzută în Constituție și exprimată prin Referendum de modificare a Legii nr.35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului pt. a o pune în acord cu deciziile Referendumului din 2009.

Stimate domnule Preşedinte al României,

Au trecut aproape 5 ani de când Parlamentul României nu aplică cerinţele Referendumului consultativ din anul 2009, privind alegerea unui număr maxim de 300 de parlamentari, referendum care a fost declarat valid şi cu aplicare obligatorie de către Curtea Constituţională a României.
Având în vedere că alegerile parlamentare din 2012 au determinat creşterea numărului de parlamentari la 588, în dispreţul total al rezultatului Referendumului din 2009, şi probabilitatea mică de validare a unei noi Constituţii care să includă modificările cerute de rezultatul Referendumului,
solicit Preşedintelui României, D-lui Traian Băsescu, să apeleze la Curtea Constituţională pentru rezolvarea unui conflict între autorităţile statului (Preşedintele care a iniţiat Referendumul şi Parlamentul României care refuză să îl pună în aplicare) şi aceasta să constate că actuala Lege nr. 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului a devenit neconstituţională în urma validării referendumului din 2009.

Prin DECIZIA nr. 682 din 27 iunie 2012, Curtea Constituţională a stabilit, în motivarea acestei decizii, că Referendumul din 2009, deşi consultativ, are caracter obligatoriu. De aceea, consider că este foarte probabil ca, la solicitarea preşedintelui României, Curtea Constituţională să certifice neconstituţionalitatea Legii nr. 35/2008 şi, în această situaţie, Parlamentul ar fi obligat ca, în termen de 45 de zile, să modifice Legea alegerilor parlamentare, pentru a o acorda cerinţelor Referendumului de reducere a numărului de parlamentari la 300.

Precizez ca această solicitare adresată preşedintelui României se bazează pe prevederile Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale unde, la Art. 34, alineatul 1 se menţionează: “Curtea Constituţională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii”.
Stimate D-le preşedinte Traian Băsescu,

Cetăţenii care au participat la Referendumul din 2009 aşteaptă aplicarea cerinţelor acestuia, în pofida rezistenţei majorităţii parlamentare de astăzi. Prin demersul dumneavoastră de contestare la Curtea Constituţională a actualei Legi privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, aţi putea stopa aplicarea actualei Legi şi declanşa aplicarea rezultatului referendumului înainte de sfârşitul mandatului de preşedinte al domniei voastre, evitând astfel nesocotirea în continuare a voinţei suverane a poporului român exercitată prin Referendumul din 2009.

CERERE CATRE AVOCATUL POPORULUI

Vă solicit să sesizaţi Curtea Constituţională a României privind neconstituţionalitatea Legii nr. 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, neconstituţionalitate manifestată după desfăşurărea Referendumului din 2009 privind numărul maxim de 300 de parlamentari, iniţiat de Preşedintele României, validat de Curtea Constituţională şi nepus în aplicare de către Parlamentul României nici până astăzi. Solicitarea în cauză se bazează pe prevederile Constituţiei Romaniei şi LegiI nr.35/1997 prevederile art.13 alin.f şi art.14.

Prin DECIZIA nr.682 din 27 iunie 2012 Curtea Constituţională a stabilit, în motivarea acestei decizii, că Referendumul din 2009, deşi consultativ, are caracter obligatoriu. De aceea, consider că este foarte probabil ca CCR să certifice, la solicitarea dumneavoastră, neconstituţionalitatea legii nr. 35/2008 şi, în această situaţie, Parlamentul ar fi obligat să modifice legea pentru a o acorda cerinţelor Referendumului de reducere a numărului de parlamentari la 300.

În situaţia în care Legea nr.35/2008 nu se va modifica şi Constituţia Romaniei va rămâne nemodificată până la alegerile din 2016, este posibil ca şi la alegerile parlamentare din acel an să se voteze pe baza aceleiaşi legi neconstituţionale, în plin dezacord cu decizia suverană a poporului român exercitată prin referendum şi astfel, cetăţeanul român va fi nevoit să suporte în continuare cheltuielile legate un Parlament supradimensionat şi ilegitim.

SESIZARE CĂTRE PARLAMENTUL ROMÂNIEI

În calitate de cetăţean liber al României, cer Parlamentului României să modifice Legea nr. 35/2008, pentru a o pune de acord cu rezultatul referendumului din 2009.

În anul 2009, cetăţenii României au cerut, prin referendum, ca numărul parlamentarilor, senatori şi deputaţi, să nu fie mai mare de 300. Referendumul a fost validat ce Curtea Constituţională, dar Statul Român, cu cele trei puteri ale sale, Statul Român, învestit cu legitimitate de către Noi cetățeniiI României, a nesocotit voinţa noastră, exprimată prin referendum, şi a permis, în dispreţ total pentru cetăţenii săi, alcătuirea unui Parlament cu 588 de parlamentari. Suportăm astăzi cu toţii consecinţele acestei nesocotiri a voinţei populare.

Deşi Curtea Constituţională a stabilit, prin Decizia nr. 682 din 27.06.2012 că Referendumul, deşi consultativ, are caracter obligatoriu pentru Statul Român, Parlamentul Romaniei nu a modificat legea actuală după care se organizează alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, lege care permite validarea unui număr de până la 600 de parlamentari.

În situaţia în care Legea nr.35/2008 nu se va modifica şi Constituţia Romaniei va rămâne nemodificată până la alegerile din 2016, este posibil ca şi la alegerile parlamentare din acel an să se voteze pe baza aceleiaşi legi neconstituţionale, în plin dezacord cu decizia suverană a poporului român exercitată prin referendum şi astfel, cetăţeanul român va fi nevoit să suporte în continuare cheltuielile legate un Parlament supradimensionat şi ilegitim.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009?”

  1. Parlamentari penali, când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? says:

    iunie 27th, 2014 at 12:24

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

  2. Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României says:

    septembrie 7th, 2014 at 13:08

    […] Curtea Constituţională a României precizează, printr-un comunicat de presă, că, potrivit unei decizii din această vară, Legea Alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, contestată de un grup de parlamentari PDL, încalcă voinţa poporului exprimată prin vot la referendumul din 2009. […]

  3. Jurnalul Antena 1, exemplu de îndobitocire, țiganizare și manipulare | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 26th, 2014 at 17:55

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

  4. Țiganului din România nu-i trebuie civilizație | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 14th, 2015 at 19:24

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

  5. Francezi, am început să vă iubesc | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 14th, 2015 at 19:28

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

  6. Iohannis si PNL se sterg la fund cu rezultatele Referendumului din 2009 | A șaptea dimensiune says:

    iulie 3rd, 2015 at 15:54

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

  7. Ziua Internațională a Femeii, 8 martie, leagă strâns România de lumea a șaptea | A șaptea dimensiune says:

    iulie 18th, 2016 at 18:55

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

  8. România nu mai depinde de gazul rusesc | A șaptea dimensiune says:

    iulie 18th, 2016 at 19:46

    […] Când se aplică rezultatele Referendumului din 2009? […]

Adauga un comentariu