Pușcăriașii, clasa favorizată a României

sâmbătă, iunie 8, 2013 13:15
Posted in category Justitie

Infractorii PSDClasa de mijloc e deja în Paradis

Dacă vă întrebați unde a dispărut clasa medie din România și cum a afectat-o criza, vă putem răspunde rapid la această nedumerire metafizică: clasa medie românească n-a dispărut, ci o duce fain-frumos în paradisul din sistemul penitenciar al patriei. Acolo oamenii au alocați 2.400 de lei lunar pentru hrană și cazare, fără a mai pune la socoteală că pot să-și rotunjească veniturile ieșind la muncă și câștigând 50 de lei/zi. Așa că ar fi cazul să nu mai urle Opoziția aiurea, căci, iată, Guvernul României a creat o clasă de mijloc în expansiune, bine plătită, căreia i-a asigurat și sejurul în locuințe încălzite și păzite 24/24, 7/7. Dacă nu vă convin condițiile sau aveți probleme cu statutul social, atunci mergeți la școală, învățați pe rupte și deveniți profesori, polițiști sau medici, cu venituri sub 800 de lei lunar și lăsați clasa mijlocie celor care chiar au știut ce vor de la viață. (Academia Cațavencu)

MJ: Costul lunar al unui deținut – 2.397 de lei

Costul lunar al unui deținut într-un penitenciar românesc este de 2.397 de lei, cea mai mare parte – 1.619 de lei – reprezentând-o cheltuielile de personal, arată Ministerul Justiției, într-un răspuns la o întrebare adresată de un parlamentar.

Bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pe 2013 este de 912,5 milioane de lei, din care alocațiile bugetare reprezintă aproximativ 832 de milioane de lei, iar aproximativ 80,5 milioane sunt venituri proprii.

Din acest buget, cheltuielile curente reprezintă peste 888,8 milioane de lei, între care aproximativ 616 milioane de lei cheltuieli de personal și 160,49 milioane lei cheltuieli cu bunuri și servicii.

Proiectele cu finanțare din fonduri externe neramburasabile aduc bugetului ANP aproximativ 27 de milioane de lei – venituri proprii, anul acesta.
Raportat la un număr mediu de 31.720 de deținuți din penitenciarele românești, costul unui deținut pe lună ajunge la 2.397 de lei, din care alocațiile bugetare lunare reprezintă 2.186 de lei. Veniturile proprii ale ANP acoperă astfel doar 211 lei din costul lunar cu un deținut.

Administrația Națională a Penitenciarelor coordonează activitatea a 43 de unități, între care un penitenciar pentru femei, patru penitenciare pentru minori și tineri și opt penitenciare spital. Tot sub sigla ANP funcționează două centre de reeducare, Școala Națională de Pregătirea a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și Centrul de Formare și Specializare a Ofițerilor din Administrația Penitenciarelor Arad, se mai arată în răspunsul trimis de MJ la întrebarea deputatului Maria Dragomir.

Ministerul mai arată că, la 16 aprilie 2013, se înregistrau un număr de 33.060 de persoane private de libertate cazate în spații care asigură 27.700 de locuri, conform criteriilor stabilite prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 433/C/2010 (indice de ocupare – 119 la sută), respectiv 19.738 de locuri, conform standardelor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), rezultând un indice de ocupare de 167 la sută.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Pușcăriașii, clasa favorizată a României”

  1. Destrabalarea de dupa 1989 se plateste | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 3rd, 2016 at 13:02

    […] Pușcăriașii, clasa favorizată a RomânieiCât PSD a fost la putere s-au dat cele mai mari tunuri financiare din istoria RomânieiRomânia, independentă de gazul rusescMafiotul George Becali continua nestingherit, din pușcărie, afacerile ilegaleCum au scos pesediştii valize cu bani din România […]

Adauga un comentariu