“Nulităţile” guvernului Boc

joi, iunie 24, 2010 12:10
Posted in category Educatie

Emil BocDe ce oare România este singura ţară din UE care exportă infractori? Tot guvernul Boc este vinovat şi pentru acest fapt foarte grav pentru o ţară? Evident că nu, iar cauzele actualei stări de lucruri trebuie căutate în altă parte. În principal ar fi trei factori care conduc la mocirla morală din România şi, de aici, la criza economică, mult mai accentuată decât în alte ţări din UE.

În primul rând, ar fi absenţa unui creştinism autentic în România. Credeţi, oare, că Biserica Ortodoxă transmite spiritul viu al Evangheliilor în viaţa românilor? Dacă ar fi aşa, de unde atâtea crime, violuri şi hoţii zilnice în România? Biserica Ortodoxă este doar o spoială de credinţă, care se ocupă mai mult de cei morţi, 1001 de sfinţi care-ţi iau ochii sufletului de la esenţa creştinismului, Decalogul şi jertfa lui Hristos. Dacă se face religie în şcoli, care este efectul? Este România mai morală decât în perioada atee comunistă? Evident că nu. Mai mult, acele ore de religie sunt formale, multe ore nu se fac, deşi împotrivirea clerului la scoaterea acestor ore din programa şcolară este maximă. Cred că religia trebuie studiată la biserică, dacă se doreşte dezvoltarea laturii religioase ale unui individ. De ce populimea să plătească pentru ceva care oricum nu se face, deşi foarte bine ar putea deveni o problemă internă a fiecărui cult. Parcă statul român este un stat laic, dar, vorba presei franceze, în România demagogia religioasă încă mai produce voturi.

În al doilea rând, ar fi şcoala, populată de tot soiul de nulităţi intelectuale, cu un orizont îngust, mulţi dintre ei încremeniţi în proiectul bolşevic de interpretare a lumii şi vieţii. Ne amuzăm copios de ‘succesurile’ EBA-ei, dar ce spuneţi de profesori care stâlcesc limba română? Nu este aceasta cu mult mai grav? Când te numeşti Lazăr Traianiţa, fostă profesoară de limba şi literatura română (???) de pe aici, care zeci de ani se exprima de genul “Copie, măi copile!”, pe când corect este ‘copiază’, mai are învăţământul vreo legătură cu latura ştiinţifică a unei discipline? Credeţi că, printre aşa-zişii intelectuali de pe aici, analfabetismul lui Becali este condamnat? Nu, dimpotrivă are adepţi printre ‘luminaţii’ poporului. Este înjurat, însă, Funeriu. Câţi ştiu că actualul ministru al Educaţiei a fost olimpic internaţional la chimie, a fugit în 1987 în Franţa, unde a cerut azil politic, avea doar 17 ani, unde şi-a făcut studiile, pe care le-a continuat în Germania, dupa 1989, unde a fost ‘Marie Curie Excellence Team Leader (“Academia Caţavencu”, nr.8/2009), ‘technical University München’ (universitatea clasată pe prima poziţie în Germania)? Foarte puţini, pentru ţaţa Marghioala, din cartierul Balta Albă, acestea nu sunt relevante. Statul pe care-l înjură zilnic trebuie să-i dea salariu, indiferent dacă în România se munceşte sau nu, indiferent dacă modelul educaţional pe care-l slujeşte stimabila este bun sau trebuie schimbat. Să-i dăm lui Funeriu cu tifla, c-aşa merită dacă întri în cocina ‘morală’ din România şi, în acelaşi timp, să căscăm gura, o noapte întreagă, la ţigănelile de la OTV.

În al treilea rând, ar fi absenţa respectului faţă de lege. Cum în România legea este o barieră pentru fraieri, cultura respectului legii nu o au românaşii. De la ziarişti care nu dau doi bani pe prevederile legale, ale CNA-ului, şi până la cei care distrug bunurile comunităţii, inclusiv cele care asigură securitatea oamenilor (semne de circulaţie, cabluri CFR etc), aceste grupuri dau un procent îngrijorător de mare din populaţia ţării. Să blochezi drumul public atunci când ai chef, să arunci pe drumurile publice cioburi de sticlă (cum se întâmplă pe aici), să arunci gunoaiele oriunde, să dai muzica la maxim pe drumurile publice, să furi pietrişul de pe drumurile publice (cum se întâmplă pe aici de 20 de ani) sunt dovezi, nu-i aşa, că guvernul Boc este incompetent, iar orice încercare a autorităţilor de a face ordine înseamnă o nouă încercare a lui Băsescu de a introduce dictatura în România. Faptul că Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac şantajau ANI este o faţă a normalităţii în România.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to ““Nulităţile” guvernului Boc”

  1. Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet | A șaptea dimensiune says:

    august 2nd, 2015 at 16:19

    […] “Nulităţile” guvernului Boc […]

  2. În România, religia face legea într-un stat aşa-zis laic | A șaptea dimensiune says:

    iulie 23rd, 2016 at 14:46

    […] “Nulităţile” guvernului Boc […]

Adauga un comentariu