Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet

luni, iunie 28, 2010 14:07
Posted in category Educatie, Locale

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniIluzia că trăieşti într-o ţară normală se spulberă pe zi ce trece. În absenţa biciului tătucului Ceausescu, românaşul cu creierul spălat, înainte de ’89 de PCR, după de antenele lui Felix Voiculescu şi irealităţile lui Vantu, face ce ştie el mai bine.

De exemplu, pe aici, prin comuna ‘europeană’ Havîrna, ce poate face românaşul atunci când nu mută bălegarul dintr-un loc în altul sau nu-i fură vecinului capra din curte sau de la câmp? Dacă am fi în Germania, probabil răspunsul ar fi acela că se gândeşte să-şi eficientizeze munca. Pe aici, însă, răspunsul este mult mai simplu: aşteaptă. În general, pe aici se conjuga zilnic verbul ‘a aştepta’, echivalent cu a tăia frunză la câini. Şi cum apare şi plictiseala, la un moment dat, aceasta este alungată prin următoarele metode:

 • Se fură pietrişul de pe drum, doar drumul este al nimănui.
 • Se aruncă în drum tot soiul de obiecte, de la cioburi de sticlă la gunoiul măturat de prin curte.
 • Noaptea, ‘tineretul studios’, dar fără prea mare noroc la gagici (fără bani), urlă de răsună plaiul mioritic, alungând odihna celor care mai şi muncesc (pe aici poliţiştii au o prezenţă discretă, deoarece orice ‘miliţian’ n-a ajuns cu studiul la verbul ‘a preveni’).
 • Cetăţeanul votant de PSD+PRM, care moare de grija viitorului ţării lui, îşi lasă intenţionat păsările pe drumul public, spre bucuria şoferilor, mereu atenţi la circulaţia în natură a înaripatelor. Lăsând la o parte mizeria pe care o produc, plus mirosul, cetăţeanul mioritic crede în continuare că va ieşi din criză cu economia făcută crescând păsările pe drumul public.
 • Când plouă sau este vreo sărbătoare, celebra horă este înlocuită cu ‘zumzetul armonios’ al motoarelor de Dacii de mâna a şaptea, cei de pe aici nefiind prezenţi la cursul despre poluarea fonică. Dacă ai o rablă prin curte, musai să-i turezi motorul oricând şi oriunde, doar şi la Bucale se face la fel.
 • Pentru cetăţeanul cu poza lui Ilici Iliescu în suflet, toţi sunt nişte bandiţi, şcoala nu are nici o valoare, statul trebuie să-i dea bani, ajutoare şi alte cele, doar de asta fură el cu drag, cu stema României în buletin.
 • Plictiseala mai este alungată de ţigani ‘colindători’ (cu care am speriat Europa). În mijlocul unei activităţi, vei fi oprit de ţiganii (= români, pentru mulţi occidentali!) care fie cerşesc (parcă cerşetoria este interzisă în România), fie vând diverse bunuri, probabil furate, fie îţi cer o roată la căruţa împotmolită în mijlocul drumului. Lăsând în urma lor o mizerie de nedescris pe care o lasă la plecarea şatrei dintr-o localitate, ţiganii găsesc în românaşii ‘civilizaţi’ parteneri de a pierde timpul, al lor, al nostru, al ţării.
 • Tot din cauza plictiselii, se poate încinge, mai ales duminica, un tenis cu piciorul în mijlocul drumului public. În acest caz, un şofer, cu teoria la zi, va aştepta cuminte terminarea setului sau meciului, putând asculta, în acest timp, manele date la maxim, de răsună plaiul mioritic.
 • O altă distracţie preferată a românaşului este datul volumului radioului/player-ului la maxim. Astfel, chiar dacă nu ai chef, poţi asculta ultimele ştiri pe radio Iaşi, ţigăneli din ultimele manele sau muzică populară de pe vremea cizmarului. Şi toate acestea doar dacă ai ghinionul să fii vecin cu un asemenea individ.
 • Cum doar ‘fraierii’ discută despre teoria relativităţii sau despre ultimul film al lui Mel Gibson, pe aici se discută ceva apropiat de realismul socialist: se bârfeşte la greu. Din vocabularul bârfitorului, foarte redus de altminteri, nu vor lipsi cuvinte ‘dulci’ deprinse de la ‘marele român’ Vadim Tudor, cel care a devenit, după 1989, etalonul batjocoririi aproapelui, iar într-un alt material voi prezenta toate vorbele de ocară aduse de acesta tuturor celor care, într-un fel sau altul, au fost obiectul spurcăciunilor acestui rahat roşu al unei Românii medievale.

Trecând pe alt plan, eliberarea ţigănuşului Dan Diaconescu a dus OTV-ul pe culmile delirului. Nici Ceauşescu n-a avut atâta lins în fund, ca acest găinar care se crede salvatorul României. Ce mai contează pentru poporul analfabet şi ţiganizat al OTV-ului că Diaconescu este anchetat penal (adică un posibil infractor) sau că nu ajunge cineva după gratii chiar complet nevinovat. Iar o culme a absurdului şi ridicolului a fost prezentarea lui Diaconescu intrând în OTV pe muzica formaţiei Queen (Freddie Mercury – We Are The Champions), într-o televiziune promotoare de manele-jeg. Este şi Dan Diaconescu un campion, dar un campion al ţigănizării României. Să fie minoritari românii talentaţi, harnici, inteligenţi, neţiganizaţi?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet”

 1. Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 15:37

  […] Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet […]

 2. Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2015 at 20:23

  […] Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet […]

 3. Erori au fost, erori sunt încă | A șaptea dimensiune says:

  august 9th, 2015 at 18:40

  […] Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet […]

 4. Cum sunt măcelăriţi câinii în România | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 13:06

  […] Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet […]

 5. Cum sunt măcelăriţi câinii în România (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 13:50

  […] Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet […]

Adauga un comentariu