Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei

marți, iunie 1, 2010 16:49
Posted in category Locale

RomaniaÎn 31 mai 2010, am văzut spectacolul grotesc al mulţimii aţâţate împotriva unui singur om. Pentru lipsa banilor în bugetul României este un singur vinovat: Traian Băsescu.

El şi numai el face ca noi, români oneşti, harnici, muncitori, cinstiţi, să nu avem bani pentru salarii şi pensii. Să-l răstignim pe Băsescu, doar n-o să acuzăm un întreg popor de lene, hoţie, incompetenţă, delăsare etc. Acesta-i scenariul pus la cale în laboratoarele pesedisto-peneliste.

Următoarele exemple sunt pure întâmplări nefericite, de care acest popor civilizat este complet străin. Doar occidentalii imperialişti, care ne vor răul, prezintă ştiri cu români care cerşesc, violează, fură, ucid etc. Aceste ştiri fac parte dintr-o campanie de denigrare a românilor, având originea în teoria lui Pavel Coruţ, conform căreia primii oameni au apărut pe teritoriul vechii Dacii, iar secretele lor milenare, odată descoperite, ar muta centrul economic al lumii din jurul Atlanticului, în jurul Mării Negre (să vezi atunci ‘taxe Mazăre’). Dar iată aceste nefericite excepţii, de la caracterul nobil şi plin de virtuţi al românului votant de PSD.

 • Am un vecin care aduce ţigări şi alcool din Ucraina (ca alte mii de românaşi ce-şi iubesc ţara, neavând o altă preocupare din care să mai scoată un ban). Iar aceste produse sunt vândute pe aici, fără nici un soi de autorizaţie. Cârcotaşii ar spune că aceasta se numeşte evaziune fiscală. Doar că Poliţia nu este de aceeaşi părere, aşa încât respectivul câştigă frumuşel de pe urma acestui comerţ (doar n-o să dea în cap la oameni pe stradă). Este drept că nu plăteşte un leu la buget (doar şpaga cui trebuie), dar ‘las’ că statul are bani, doar nu plătesc atâţia fraieri taxe şi impozite’.
 • Îmi povestea un coleg profesor, mulţi ani metodist, că, la un moment dat, trebuia să verifice o şcoală dintr-un cătun izolat. Era prin luna mai, ajunge la respectiva şcoală, pe uşă era un lacăt, iar iarba crescuse pe cărarea parcursă de copii ce, teoretic, frecventau acea şcoală. Adică, până în luna mai, acei copii n-au venit deloc la şcoală, dar respectivul cadru didactic îşi luase salariul integral. Să tot trăieşti pe banii fraierilor care plătesc taxe şi impozite. Ar trebui invitat tovarăşul Ponta în şcolile din mediul rural, fieful PSD-ului, mai ales în cătunele izolate, să vadă cum se munceşte. Dincolo de un procent de oameni care-şi fac treaba, există destui care n-au nici o treabă cu punctualitatea, orarul şcolii este operă SF, domnul Trandafir a murit demult printre paharele de alcool şi agricultura capitalistă.
 • Ajung într-o zi la Primăria Havîrna, comună europeană, în jurul orei 13 (şi nici măcar nu era vineri). Aveam o problemă. Prin Primărie pustiu. Nimeresc, totuşi, pe cineva care mă lămureşte: “Au plecat toţi la înmormântare! Veniţi de-acum mâine.” Ce program de funcţionare, ce respect faţă de timpul oamenilor! Păi, să nu le ceri demisia, mama lor de guvernanţi.
 • Pe lângă o Primărie funcţionează şi o Cameră agricolă. Este acolo o persoană sau mai multe plătite pe proiecte … în Germania, probabil. La noi, inginerul sau tehnicianul agronom de la Camera agricolă stă de obicei la taclale. În afara unor zile în care mai întocmeşte una alta, procuparea acestuia, în comuna europeană Havîrna, pare a fi număratul fluturilor, în faţa Primariei. Doar că o face pe banii noştri. Să-i dăm şi numele că merită: Buhaschi Viorel. Acest inginer(?), cu limbaj de tractorist, are şi o educaţie demnă de PCR-ul în care a crescut. Veneam odată acasă cu maşina şi de pe un drum lateral ieşea cu faţa, în condiţie de vizibilitate maximă şi la mare distanţă, numitul Buhaschi Viorel. Ajung în dreptul acelui drum odată cu el. Norocul meu a fost că aveam viteză mică. Îmi iese efectiv în faţă si doar viteza mică a făcut să-l evit. Opresc maşina, cobor şi-l întreb de ce nu mi-a acordat prioritate. Cu un zâmbet larg, îmi spune că nu m-a văzut, dar nici vorbă să-şi ceară scuze sau iertare. “Ce-ar fi să merg la Poliţie?’ îl întreb. “Poţi să te duci oriunde, pe toţi îi cunosc din această regiune” mi-a spus. Şi a plecat. Nici un regret, nici o scuză. Eram în parohia lui, a bugetarului pe care comuniştii l-au învăţat tupeul ţigănesc, munca de proastă calitate şi relaţiile sus-puse. Doar şi Ceauşescu si-a plantat toţi membrii clanului familial în conducerea României. Păi, să nu-i înjuri pe criminalii guvernanţi care îndrăznesc să-i ia tovarăşului Viorel Buhaschi un sfert din salariu.

Aş putea povesti încă multe alte întâmplări care dovedesc un singur lucru: Traian Băsescu este vinovat pentru actuala stare de lucruri. Restul ‘boborului’ nu are nici o vină. Românii sunt un popor model pentru lumea civilizată. Doar sunt guvernaţi prost.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei”

 1. Movi says:

  iunie 1st, 2010 at 19:33

  din pacate suntem in groapa sapata tot de noi singurei cu mana noastra …. nu stiu daca cineva sau ceva va mai putea poate sa schimbe ceva

 2. Dumitru Caruntu says:

  iunie 2nd, 2010 at 9:46

  Ai dreptate. Din pacate, acesta este crudul adevar. Doar o schimbare radicala de mentalitate si de selectie a celor care hotarasc viitorul Romaniei ar putea fi sansa noastra. De ce n-am spera totusi ca Romania prospera si civilizata va aparea, totusi, la un moment dat.

 3. Cum să le iei fraierilor banii şi voturile | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 30th, 2014 at 18:16

  […] Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei […]

 4. “Nulităţile” guvernului Boc | A șaptea dimensiune says:

  iulie 30th, 2015 at 15:03

  […] Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei […]

 5. Ţigănia salvează România de la ieşirea din rahatul roşu baronet | A șaptea dimensiune says:

  august 2nd, 2015 at 16:20

  […] Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei […]

 6. Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali | A șaptea dimensiune says:

  august 4th, 2015 at 11:55

  […] Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei […]

 7. Erori au fost, erori sunt încă | A șaptea dimensiune says:

  august 9th, 2015 at 18:41

  […] Parohia bugetară din România înseamnă domnia fărădelegii şi incompetenţei […]

Adauga un comentariu