Criminalii din Securitatea comunistă arestau şi torturau copii nevinovaţi

sâmbătă, septembrie 5, 2009 6:58
Posted in category Dictatura comunistă

Crimele Securităţii comunisteAud din ce în ce mai des justificarea “Şi ce dacă a fost securist, dom’le? N-a facut poliţie politică, şi-a servit ţara, aşa cum face orice angajat din serviciul secret al unei ţări”. Se încearcă reabilitarea securiştilor dându-se impresia că aveau şi ei o îndeletnicire foarte normală şi necesară: culegeau informaţii. Cum ai spune că culegeau porumb sau dude, adică ocupaţii de-astea obişnuite.

În fapt, în raniţa oricărui general de Securitate este mai vechiul baston de poliţist politic. Cel mai bun exemplu este generalul securist Mihai Caraman, care are un palmares unic. E considerat cel mai tare spion anti-NATO al tuturor timpurilor, din ţările comuniste, şi a devenit primul şef al Serviciului de Informaţii Externe după simularea de revoluţie din ’89, iar ulterior consilier de taină al lui Adrian Năstase.

Genial pe partea de spionaj, Caraman s-a dedulcit şi el din când în când cu porţii de poliţie politică ordinară. În 1973, Caraman dădea dispoziţie să fie urmărite persoanele care au intrat în contact cu Aurora Basarab, fostă deţinută politic. Femeia fusese arestată în 1953, pe când avea 16 ani. Condamnată la şase ani de puşcărie, torturată până la provocarea de fracturi, a fost eliberată după doi ani, pentru că până şi o instanţă comunistă a admis că a fost arestată fără să fie vinovată.

Chiar şi nevinovată, cu doi ani de puşcărie executaţi fără motiv, Aurora Basarab a fost urmărită de Securitate mai departe, timp de 34 de ani. Din arhiva CNSAS rezultă că ani la rând s-a ştiut ce face pas cu pas, i-au fost instalate microfoane în casă, au fost urmăriţi şi cei cu care intra în contact.

Securitatea a dictat, de asemenea, ca tinerei să nu i se dea dreptul să-şi termine studiile, să nu i se permită să se angajeze undeva. Ba chiar a ordonat, există documente, să fie concediată după ce a reuşit până la urmă să-şi gasească de lucru.

Asta făcea Securitatea! Pentru ţară, bineînţeles.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.26/2008 (autor Alexandru Căutiş)

Alte informaţii şi legături găsiţi la acest link. Printre altele, o legătură către un site în limba engleză cu ultimele 100 de zile ale dictatorului şi articole din presa internaţională a vremii. Există şi un site dedicat victimelor regimului comunist https://www.comunism.ro/.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Criminalii din Securitatea comunistă arestau şi torturau copii nevinovaţi”

  1. La Antena1, există (auto)cenzură, atunci când nu ştii cum va reacţiona patronul-fost-securist Voiculescu | A șaptea dimensiune says:

    februarie 1st, 2015 at 20:50

    […] “Specialiştii” Securităţii comuniste n-au şomat deloc după 1989 […]

  2. Meseria de securist era bine plătită în vieţi omeneşti | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 16th, 2015 at 21:02

    […] “Specialiştii” Securităţii comuniste n-au şomat deloc după 1989 […]

  3. Securiştii – criminali odioşi ce-şi plimbă acum nepoţii prin parc, la umbra unor pensii foarte mari | A șaptea dimensiune says:

    iulie 25th, 2015 at 17:55

    […] “Specialiştii” Securităţii comuniste n-au şomat deloc după 1989 […]

  4. Sorin Oprescu – un securist cu acte în regulă | A șaptea dimensiune says:

    iulie 29th, 2015 at 17:24

    […] “Specialiştii” Securităţii comuniste n-au şomat deloc după 1989 […]

Adauga un comentariu