A şaptea dimensiune pe Facebook (CDXCV)

miercuri, februarie 23, 2022 20:07
Posted in category Istorie

De la stânga: Carol al II-lea, Hitler şi, în plan îndepărtat, regele Mihai21 iunie 2020

Historia, nr. 221, Iunie 2020

Era 26 iunie 1940, ora 10 seara. România primea nota ultimativă de la Moscova: cedarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord. În următoarele 24 de ore Regele Carol al II-lea avea să convoace de două ori Consiliul de Coroană. Oamenii de vază ai țării s-au împărțit în două tabere: pro și contra cedare. În 24 de ore, România, cea Mare, cea Întregită, cea de 1 Decembrie 1918 înceta să existe. Vestea a căzut ca un trăznet de-o parte și de alta a Prutului. Dacă bucureștenii se așezau în genunchi, pe stradă, la aflarea veștii și își înălțau ruga către cer, basarabenii știau că vin rușii, iar asta însemna pentru mulți sfârșitul.

Carol al II-lea, regele playboy

Pentru mulţi români, Carol al II-lea este Regele-curvar. Şi asta pentru simplul motiv că a renunţat de două ori la tron pentru o femeie, aceeaşi, Elena Lupescu, cu care în 1947 se va căsători. Mai fusese căsătorit în 1918 cu Zizi Lambrino.

Cu tot renumele de afemeiat incurabil, Carol al II-lea dovedeşte o constanţă sentimentală pe care mulţi bărbaţi ar trebui să fie invidioşi. Din momentul în care o întâlneşte (în 1925) pe Elena Lupescu, viitorul rege al României nu va mai avea ochi pentru altă femeie, aşa că Paul D. Quinlan, autorul unei monografii despre Carol al II-lea, exagerează (din motive de publicitate) numindu-l Regele playboy.

Carol al II-lea moştenise temperamentul vulcanic al mamei lui, englezoaica alintată Missy. Regina Maria l-a înşelat permanent pe Ferdinand. Al treilea copil l-a făcut cu un văr rus, marele duce Boris Vladimirovici, iar ultimii doi, Ileana şi Mircea, cu Barbu Ştirbei. Mai avusese drept amanţi pe un cadet în marina română, Ioan Andrei, cu nouă ani mai tânăr, pe fiul milionarului Astor, Waldorf, pe Joe Boyle, ofiţer în armata canadiană … Marea ei dragoste a fost însă Barbu Ştirbei, pe care Carol al II-lea l-a exilat atunci când a venit pe tron, în 1930.

Îşi dispreţuia mama şi ştia precis care sunt fraţii lui vitregi şi cu cine erau făcuţi. Aşa că atunci când a dat peste Elena Lupescu, o evreică trecută la creştinism (tatăl ei era născut Grünberg, iar mama Falk), a renunţat la dreptul de prinţ moştenitor şi, sub numele de Caraiman, a plecat cu ea din ţară. Avea deja doi copii, băieţi, pe Carol Mircea Lambrino şi pe Mihai, prinţul moştenitor.

Când s-a întors în ţară, pe 6 iunie 1930, Elena Lupescu era alături de el, când a abdicat, în septembrie 1940, aceeaşi Elena, care îl înşela fără nicio jenă, şi de care era în continuare îndrăgostit, l-a urmat în exil. Un exil aurit cu 15 milioane de dolari, bani depuşi în SUA, o mare colecţie de tablouri şi o colecţie de timbre, a treia ca valoare din lume. (Vedeti si aici.)

Carol al II-lea a negociat cu un bărbat sexul cu soția acestuia

O altă întâmplare care îl are în prim plan pe Carol al II-lea ar fi avut loc la jumătatea anilor 1930. „Fiind într-o vizită protocolară într-un oraș din Bucovina, regele a văzut printre oaspeți o femeie deosebit de frumoasă, pe care ar fi dorit să o aibă la pat. În aceste condiții, regele avea în suita sa oameni specializați, care au făcut investigațiile necesare. Aceștia au identificat persoana și au convenit cu soțul, care era maior activ la o unitate militară, să o cedeze pentru un timp, în schimbul unei înalte funcții în stat. Și, astfel, soțul încornorat a ajuns comandantul Străjii țării și raporta zilnic Maiestății sale că cele două milioane de străjeri sunt ‘La datorie!’”.

Se spune că multe dame de companie au avut nevoie de intervenţia medicilor după o partidă cu Carol. Acesta a ajuns și pacient al Spitalului Filantropica din Bucureşti pentru a fi tratat, cum altfel, de o boală venerică. (https://www.shtiu.ro/cum-a-avut-carol-al-ii-lea-o-femeie-maritata-dupa-o-intelegere-cu-sotul-ei-ce-a-oferit-in-schimbul-unei-partide-de-amor-10385.html)

16 iunie 2020

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, pe 7 martie, un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu, în dosarul în care acesta este acuzat de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/acuzat-de-omor-mario-iorgulescu-poate-fi-arestat-preventiv-decizia-luata-de-tribunalul-bucuresti-1307648)

Chiar că ţara asta, România, nu merită să existe! De ce? Pentru a-i proteja pe inocenţi şi pentru a-i pedepsi pe ticăloşi, România merită să dispară!

Mario Iorgulescu

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu