A şaptea dimensiune pe Facebook (CDXCII)

sâmbătă, februarie 19, 2022 7:22

Liviu Dragnea si Victor Ponta14 iunie 2020

Vladmir Tismăneanu: “In toti acesti 30 de ani, urmasii lui Ceausescu au batjocorit tot ce putea fi batjocorit.

Prefacatoria a fost si ramane infioratoare. S-a jucat si se joaca la toate capetele posibile. Asistam de decenii la elefantiazisul imposturii.

Victimele au fost umilite, marginalizate si amutite. Securistii si celelalte otrepe se bucura de pensii exorbitante. Generalii tradatori veniti cu trupele sovietice de ocupatie au parte de funeralii militare.

Singurul gest statal de condamnare explicita si categorica a dictaturii comuniste ca ilegitima si criminala a fost asumarea de catre seful statului, pe 18 decembrie 2006, a Raportului Final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

Legea lustratiei a fost respinsa. Asasinii lui Babu Ursu beneficiaza de o obscena impunitate. Reducerea pensiilor securistilor a fost respinsa.

Nu exista in capitala tarii un muzeu national, sprijinit de statul roman, al experientei comuniste din Romania. Memorialul de la Sighet este ceea ce avem mai pretios si mai onest in aceasta privinta.

Avem, in inima Bucurestiului, bustul lui Adrian Paunescu, lingaul paradigmatic.

Un fost presedinte, pretins anticomunist, bate palma cu aceste lepre pentru a-si mentine intacta gradina cu levantica.

Fosilele din CC al PCR se lafaie prin varii consiliii, comisii si comitete. Cei care speram ca generatia copiilor de nomenclaturisti se va confrunta critic cu biografiile familiilor lor ne-am inselat. Dimpotriva. Petre Roman, Serghei Mizil, Popoviciu si cati altii se distreaza copios.

Academia este plina de fosti turnatori si de nationalisti ceausisti.

Canalia securista Melescanu prospera scabros in compania „umanistului” Felix.

Sa ma mir de avalansa de ura impotriva celor care nu renunta la memorie?In ceea ce ma priveste, ura lor ma onoreaza. Departe de mine pretentia omniscientei ori a infailibilitatii. Pot gresi, asemeni oricaruia dintre noi. Dar incerc mereu sa gandesc, adica sa fac distinctia dintre Bine si opusul rau, Raul.”

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu