A şaptea dimensiune pe Facebook (CXLIX)

duminică, ianuarie 31, 2021 16:40
Posted in category PeNaLii

Tariceanu3 august 2018

Aruncatul banilor publici, destinaţi infrastructurii, sănătăţii, educaţiei, pe clientela politică, sub formă de pensii speciale, zeci de mii de sporuri, decontări fictive etc., a fost începută de jegul de Tăriceanu. Acest corigent în liceu a făcut un rău inimaginabil acestei ţări, pozând în liberal, dar fiind în fond o jigodie comunistă. Nici o pedeapsă n-ar fi prea mare pentru ucigaşul de oameni nevinovaţi (politicienii de teapa lui Tăriceanu sunt criminali, deoarece nefolosind banii publici pentru infrastructură, de exemplu, au murit oameni nevinovaţi) Călin Popescu Tăriceanu, cu o avere de zeci, poate chiar sute de milioane de euro (sau poate chiar miliardar în euro).

Cum se aruncau banii publici în guvernarea Tăriceanu vedem mai jos.

“Specialiştii” guvernului Tăriceanu

În 2007, PNL a dat şefia Gărzii Naţionale de Mediu pe mâna unui absolvent de istorie la patruj’ de ani, Octavian Popa. Acesta a avut şi un adjunct pe măsură, Ioan Lazăr, fost electrician, absolvent de drept la privată. Marea calitate a acestuia din urmă nu avea legătură cu studiile, ci cu pasiunea pentru maşini pe care o împărtăşea cu prietenul său premier de atunci, Tăriceanu, şi cu cea pentru femei, pe care o împărtăşea cu alt prieten important, Teodor Atanasiu, pe atunci la AVAS. Acesta împărţea doar pasiunile, nu şi obiectul acestor pasiuni (adică maşinile şi femeile), cu premierul şi şeful de la AVAS? Niciodată nu se ştie …

N-avem bani de autostrăzi, dar avem bani pentru clientelă

Consilierii şi directorii din Ministerul Justiţiei au dus-o regeşte pe vremea ministeriatului lui Chiuariu. Acesta le lipea la salariu premii lunare substanţiale, de aproximativ 50 de milioane de lei vechi de căciulă. În noiembrie 2007 acestea au atins un record istoric care a dat peste cap toţi indicii bursei salariilor bugetare din România: consilierii săi s-au trezit în cont cu încă 90 de milioane de lei vechi pe lângă salariu. Aşa, ca să aibă şi ei ce pune pe masă de Crăciun. Doar fraierii plătesc în continuare impozite.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu