A şaptea dimensiune pe Facebook (CXXXII)

miercuri, ianuarie 6, 2021 7:33
Posted in category Mass-media

Ion Iliescu, PSD10 iulie 2018

Destrabalarea de dupa 1989 se plateste

Destrăbălarea de după 1989 se plătește (și se va plăti) scump. Atunci când Ilici KGB Iliescu scotea oamenii la pensie pe la 40 de ani, era clar de unde vor veni banii pentru numărul imens de pensionari, creați artificial: din împrumuturi externe.

Toate furturile din România, ca urmare a actelor de corupție – de la pușcăriașul analfabet Becali la fostul pușăriaș Năstase (10 case) -, vor fi acoperite tot din împrumuturi externe. Atunci când țiganul sau ciobanul din România nu plătește nici un leu la bugetul de stat, dar folosește drumuri, școli, spitale, administrație publică, ei bine, lipsa banilor, care nu vin de la țiganii infractori sau ciobanii analfabeți, este acoperită tot din împrumuturi externe.

Atunci când sectorul bugetar produce bolnavi închipuiți, tăietori de frunză la câini, parlahoți numeroși, precum în regimul USL, o biserică scutită de taxe, dar care cere bani de la buget, bugetari de lux, ce câștigă la fel de mult precum managerul Microsoft, sau chiar mai mult, toate aceste absurdități economice se finanțează, oare de unde, din împrumuturi externe.

Colhoznicii cu creierul spălat de bolșevici din Românica, vorbim de cei cu ceva școală, fie ea și bolșevică, îi tot trăgeau cu textul ‘de-aia este dezvoltată Germania c-a fost ajutată de americani’ (Germania fiind rasă de aliați în al doilea război mondial). Oare? Ei bine, dragi tovarăși și ‘preteni’, așa-i, Germania a fost ajutată de americani cu niște bani, dar știți câți bani a papat România în ultimii 23 de ani? Mult mai mult decât au dat americanii nemților. Haideți să citim un material pe această temă.

România a mâncat 12 planuri Marshall

Germania si-a cheltuit banii cu cap. România i-a tocat!

După război, americanii au dat 13 miliarde de dolari cu împrumut, tarilor europene distruse: adica la valoarea din 2003, cam 100 de miliarde de dolari.

Din banii astia, cel mai mult au primit Marea Britanie si Franța. Germania a primit doar vreo 11 miliarde de dolari, la valoarea de azi.

E greu de spus, pentru ca:

România s-a împrumutat in permanenta si a achitat deja miliarde de euro. Nu știm exact cat.

Nu știm nici cat au obținut politrucii cu adevarat, prin vânzarea fabricilor comuniste. (Conform unui raport CIA, in ultimii 23 de ani au ieșit din România către bănci occidentale, circa 400 de miliarde de dolari: bani negri. De unde? Din furt de la stat, desigur).
Ce știm sigur:

Datoria externa totala a României, in clipa asta, este de 132 de miliarde de dolari (sursa: CIA).

Ceaușescu a lăsat tara cu un plus de 4 miliarde de dolari.
Deci in total, 136 de miliarde de dolari: bani tocați de poporul român.
Adică de 12 ori mai mult decât banii cu care s-a pus Germania pe picioare!

Unde s-au dus acești bani?

Pai sa ne uitam la bugetul pe 2013, sa vedem unde sunt cheltuielile cele mai mari:

Pensii: 11,2 miliarde de euro;
Salarii: 10,2 miliarde de euro;
Investiții: 7,8 miliarde de euro; (intre timp investițiile au fost tăiate – n.r.)
Cheltuieli cu bunuri si servicii: 7,6 miliarde de euro; (aici intra si spăgile – n.r.)
Cheltuieli cu asistenta sociala: 4,4 miliarde de euro;
Dobânzi la credite: 2,5 miliarde de euro;
Subvenții: 1,1 miliarde de euro; (adică tot protecție sociala pentru incompetenți – n.r.)
Contribuția României la UE: 1,4 miliarde de euro;
Alte transferuri si cheltuieli: 2,9 miliarde de euro.
(sursa: https://www.mfinante.ro/bug2013.html?pagina=domenii).

E aritmetica de clasa intai: poporul român efectiv mananca mai mult decât produce. Iar politrucii au băgat tara in datorii = ca sa aibă pace sociala = ca sa poată fura in liniște.

(sursa: BNR)

Si poporul român s-a lăsat mituit. Iar acum se vaită: uite, maica, ce ne-au furat astia, ca din cauza lor nu mai avem pensii!

Nu maica: din cauza ta! Ca atâta vreme cat ti-a venit postașul cu banii acasă, te-a durut in cur de jefuirea tarii. Ai crezut ca o sa dureze la infinit! Adică ai fost proasta, maica: iar prostia, ca orice pe lumea asta, se plătește!

Mai crede cineva ca poți sa scapi de astia fara glonț? Atunci treci la zid împreuna cu ei!

Ca România sa trăiască, voi trebuie sa muriți.

Sursa: Capitalism pe pâine; autor: Mihai Giurgea

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu