A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXCIII)

miercuri, noiembrie 8, 2023 19:04
Posted in category Mass-media

Portavion american12 octombrie 2023

Andrei Caramitru: „Puterea armata a SUA e colosală. E greu de imaginat. De exemplu : au 11 Carrier strike groups. Fiecare e un fel de Death Star ca in Războiul Stelelor.

Luam strike-grupul Gerald Ford care acum a fost mutat lângă Israel:

– centrul e un portavion imens pe care sunt 75-100 de avioane de lupta (F35, F16/18 etc). Mai mult decât o țara întreaga ca aviatie. Aprox. 3800 de soldați/echipaj. Cu 2 reactoare nucleare ca motoare, distanța posibila de parcurs : nelimitată.

– 5 crucisatoare mari cu sisteme de rachete de tip tomahawk de ex. – in total încă aproximativ 2000 de soldați/echipaj. Plus submarine inclusiv nucleare si alte nave de suport.

– grupul naval are multiple scuturi fix ca cel de la deveselu ca sa îl apere de orice tip de atac.

– cost total la așa ceva e cam 100 de miliarde de dolari. Un singur strike group.

Si un singur grup naval de tipul ăsta poate practic pulveriza complet o țară de la o distanța de 1000-1500 de km. Zeci de lansatoare de tomahawk si rachete ghidate care pot bate la 2000 de km plus o suta de avioane de atac supersonice. In câteva zile – nu mai rămâne nimic – nici din infrastructura, centre de comanda, poduri, drumuri, baze militare, aeroporturi. Nu mai rămâne absolut nimic sclipește pământul si e IMPOSIBIL sa te aperi, efectiv nu ai cum.

Si au 11 de astea. 11. Care pot merge oriunde in lume, absolut oriunde. Si mai au câteva in construcție.

Asta e așa pentru aia care zic ca vestul se duce de râpă si ca vai-vai poate castiga vreodată Rusia sau Iran sau alti disperați.”

8 septembrie 2023

Dinozaurii ceauşişti/comunişti au fost rusofili, sunt rusofili şi vor muri rusofili. Adică adepţii barbariei ruseşti, cre(ş)tin-ortodoxe!

În imagine, Marius Ţeicu şi Diana Şoşoacă.

Marius Ţeicu şi Diana Şoşoacă

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu