A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXC)

miercuri, august 16, 2023 13:10
Posted in category Mass-media

Poliţia Română – Siguranţă şi încredere15 august 2023

Poliţia Română, cu angajaţi plătiţi gras pentru a nu face nimic

Ce vedem în această imagine? Păi, în primul rând, vedem – de la stânga la dreapta – o persoană de sex incert, cu mânile în buzunare (noua modă la poliţiştii români, probabil), de maxim 40 de kg şi sub 1,50 metri înălţime (parcă, odată, erau nişte bareme de înălţime pentru a fi angajat în Poliţie). În cazul în care tipa, sau tipul, este trimisă pe teren, interlopii care trag din greu la fiare pe la sală vor cădea ca seceraţi în momentul în care domnişoara sau domnişorul din imagine, cu ceva grade pe umeri, le va citi din Codul Penal (sper că măcar citeşte cursiv şi coerent).

Trecem la poliţistul din mijloc, care pare scârbit de propria viaţă (grea viaţa de poliţist în România; ai de numărat şpăgile în fiecare seară, în loc să te relaxezi şi tu, ca omul), dar care compensează cu un număr de kilograme triplu faţă de colega/colegul din stânga. Ăsta dacă-i trimis pe teren, după infractori, şi urmăriţii o iau la fugă, îi ajunge sigur, cu gândul. S-au depus şunculiţele pe el, doar nu-i simplu s-o ţii în chiolhanuri, pe la cursuri de perfecţionare în ale şpăgii.

Ei, şi cireaşa de pe tort, ministrul interlop şi plagiator Bode. Ce poziţie de şef de clan de traficanţi de droguri are omu’! I-a mers bine în viaţă, după ce l-a propulsat în politică infractoarea Elena Udrea. Cât a fost minstru, oamenilor puşcăriaşului Dragnea din Ministerul de Interne nu li s-a clintit un fir de păr. Da’ şi ăştia au fost domni cu Bode: i-au asigurat moţăiala liniştită în fotoliul de ministru. A, că nişte amărâţi de români nu erau protejaţi deloc de poliţiştii păstoriţi de Bode, nu-i o problemă. N-au decât să emigreze „fraierii” dacă nu le place, pe Bode şi PSD = ciuma roşie i-a votat „boboru’”, că asta-I democraţia, frate; stai acasă şi te pişi pe el de vot, se pişă şi Bode pe tine.

Nu pot încheia fără a aminti o declaraţie a acestui Bode, ce merită împăiat şi studiat la Academia de Poliţie sub titlul „Nesiguranţă, neîncredere, tupeu, mârlănie şi prost-gust”, din urmă cu vreo doi ani. Ia-auziţi aici:

Cătălin Teniţă: „Declarația domnului ministru Bode, potrivit căruia „Cât eu voi fi ministru al Afacerilor Interne, nu se modifică sistemul de pensii al structurilor MAI”, dovedește un singur lucru.
Că nu a internalizat un fapt extrem de simplu. Dânsul nu este ministrul polițiștilor, asa cum Ministrul Sănătății nu este ministrul doctorilor și Ministrul Educației nu este ministrul profesorilor. Nu este vreun sef de sindicat.
Dânsul este cel care administrează un sector public pentru interesul cetățenilor.

Or cetățenii, când sunt întrebați care e cea mai importantă reformă, se referă la fără privilegii, fără pensii speciale, fără pensionări la vârste la care restul cetățenilor mai au 15-20 de ani de muncă.

Totuși, programele electorale ale USRPLUS și ale PNL, plus programul comun de guvernare, prevăd eliminarea pensiilor speciale.

A spune că la MAI sunt cei mai speciali dintre speciali este o formă de negare fățișă a propriilor promisiuni.”

7 august 2023

Amintiri din perioada regimului putinist Dragnea-PSD (2017-2019).

Muie PSD, elevi Iaşi

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu