A şaptea dimensiune pe Facebook (DL)

duminică, iunie 5, 2022 10:35
Posted in category Mass-media

Islamism
17 octombrie 2020

Lucian Mândruţă: “Un profesor din Franta, care a aratat elevilor caricaturi cu profetul Mohamed (o blasfemie in Islam) a fost decapitat de un extremist islamic, de origine cecena.
Imediat dreapta cu arome de tamaie (de dreapta ma consider si eu, dar cea laica), vesnic preocupata de ceea ce considera un conflict intre „religia buna si cea rea” a sarit sa considere asta un atac impotriva crestinilor si o mare vina a multiculturalitatii occidentale.

Cateva lucruri trebuie lamurite.

Ce-a facut profesorul acela a fost sa-si foloseasca libertatea de exprimare impotriva unui TABU. Pentru unii e blasfemie, pentru el era insa doar o reafirmare a valorilor LAICE ale Republicii Franceze. Intre ele, libertatea de a pune in discutie orice simbol religios. Si asta e parte a multiculturalitatii.

Nu in numele „multiculti” a ucis acel individ. Ci un numele unei religii lezate in mintea lui bolnava.

Treaba asta nu e specifica DOAR UNEI religii. In ultimii 2000 de ani au fost ucisi crestini de romanii politeisti, apoi crestinii au ucis pagani, apoi musulmanii si crestinii si-au taiat capetele in razboaie fara numar, apoi, da, chiar in Franta calvinistii au fost ucisi (unii prin decapitare) de catolici, si asa mai departe!

Faptul ca in ultimele 2-3 secole in Europa NU ne mai ucidem pentru chestiuni de constiinta nu se datoreaza altui lucru decat tolerantei si ratiunii: ambele, de negasit la extremistii de orice teapa si confesiune!

Sunt convins ca acel profesor – de istorie, apropos, nu de religie – n-a facut gluma cu caricaturile de pe pozitii religioase. Ci – muuult mai probabil – de pe ale unui liber-cugetator.

Faptul ca a fost ucis in numele unei credinte nu-l face automat cruciat al celorlalti. In fond, demersul lui venea tocmai din libertatea de a trai in afara dogmei!

Si inca ceva: tampitii pot gasi orice motive sa ucida.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu