A şaptea dimensiune pe Facebook (LXXV)

sâmbătă, octombrie 24, 2020 8:30
Posted in category Mass-media

Viorica Dancila20 mai 2018

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: „Când o aud pe doamna Dăncilă vorbind în limba română, sentimentul pe care îl am e de jenă puternică, pentru că e profesoară”

„Orice om îi este frică de o plângere penală”, spunea de curând premierul Viorica Dăncilă, ca o nouă dovadă că nu orice prim-ministru al României poate vorbi cu lejeritate limba română. Este una dintre numeroasele gafe și greșeli de exprimare pe care le-a făcut de când este în funcție, iar Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, crede că acestea sunt cu atât mai grave, cu cât Viorica Dănicilă a fost profesor. „Sunt profesor din 1985. Am o vechime foarte mare și mai am câțiva ani până la pensie. Părerea mea despre Dăncilă în calitate de premier probabil că nu interesează așa de mult pe ascultători, dar e și profesor. De puține ori am înțeles până la capăt ce vrea să spună, să transmită. Felul în care vorbește limba română e precar, plin de greșeli de construcție sintactică și de inconsecvențe logice. Sentimentul pe care îl am e de jenă puternică, pentru că e profesoară. Mă întreb cum a reușit să se facă înțeleasă de elevi”, a declarat Mircea Dumitru în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. (republica.ro)

21 mai 2018

Tudorel Toader, jegul, limbricul si canalia care nu mai poate de grija infractorilor, durandu-l in fund de victimele infractorilor. Bubosule, pedeapsa meritata de un nenorocit ca tine este: sa-ti violeze sotia/fiica/nora un violator eliberat si din cauza actiunilor tale criminale sau sa fii furat/talharit/batut/ucis chiar tu de un criminal gratiat de gasca de borfasi care, chipurile, guverneaza Romania.

Tudorel Toader

21 mai 2018

Casa memoriala Vasile Alecsandri din Bacau este aproape distrusa in regimul ciumei rosii. Evident, sunt bani pentru autocarele ce aduc aurolaci la Bucuresti sa sprijine mafiotii din PSD, dar nu sunt bani pentru renovarea caselor memoriale. Cum sa-i intereseze de analfabetii si tiganizatii ciumei rosii cultura. Precum nazistii, ciumatii rosii cand aud de cultura au puternice dureri in fund. Ciumati rosii, sa muriti in chinuri, jeguri ordinare. Tot ce atingeti voi se transforma in ruina. Mafia TV nu poate minti la infinit acest popor!

Casa memoriala Vasile Alecsandri

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu