A şaptea dimensiune pe Facebook (XXVIII)

joi, iulie 30, 2020 15:36
Posted in category Mass-media

Politicieni romani18 ianuarie 2018

Ciuma rosie a fost dintotdeauna o mafie!

Cat de „libera” era presa in perioada cand premier era infractorul Adrian Năstase

Amintiri din „presa liberă”

Regimul Năstase a reuşit să-şi termine mandatul, în 2004, contestat constant de doar trei instituţii de presă: „Evenimentul zilei”, „Gazeta sporturilor” şi „Academia Caţavencu”.

2000-2004, „presa liberă”. Subprefectul PSD de Muremureş declara că partidul a decis să ia măsuri împotriva ziariştilor incomozi. Nu peste mult, Adrian Rusu, ziarist la „Informaţia zilei” a fost bătut crunt în scara blocului.

În decembrie 2001, Paul Radu şi Ştefan Cândea, ziarişti de investigaţie la „Evenimentul zilei”, au fost bătuţi şi tâlhăriţi în centrul Capitalei. 13 mai 2002, Ioan Mircea Paşcu, ministrul Apărării Naţionale, declară: „Viaţa ziariştilor e scurtă, iar sănătatea este şi pentru ei un bun prea de preţ care nu trebuie pus în pericol prin lansarea unor dezbateri cu înalt consum emoţional, stresant”.

16 iulie 2002, baronul de Gorj, Nicolae Mischie, era mai transparent: cine va mai critica măsurile Consilliului Judeţean va înfunda puşcăria.

3 februarie 2003: fotoreporterul Florin Eşanu şi reporterul Ion Traian Ştefan, de la „România liberă” erau agresaţi în faţa Hotelului „Tisa” din Sighetul Marmaţiei.

3 mai 20003: o echipă de jurnalişti de la „Gazeta de Cluj” era agresată într-un bar din Cluj-Napoca. 5 iunie: o altă echipă de ziarişti de la un ziar local din Constanţa a fost atacată şi ameninţată cu moartea de un om de afaceri.

25 iulie: un ziarist de la „Evenimentul zilei” şi o ziaristă de la „România liberă” au fost atacaţi de bătuşi profesionişti în faţa sediului Poliţiei din Petroşani. 3 septembrie: redactorul-şef de la „Ziarul de Mureş”, care tocmai scrisese despre lumea interlopă din Târgu-Mureş, şi-a găsit maşina arzând în parcare. 20 octombrie: un ziarist este bătut la Călăraşi.

Decembrie 2003: Ino Ardelean, unul dintre gazetarii care s-au ocupat de PSD Timiş, era bătut în plină stradă. Pe 7 decembrie, în Timişoara s-a organizat un miting de protest, ziariştii rupându-şi simbolic pixurile în faţa sediului Partidului Atotputernicului. 26 decembrie, Szondi Zoltan, de la „Hargita Nepe” a fost bătut cu ranga în scara blocului unde locuia.

Libertatea presei în România? Organizaţia „Reporteri fără frontiere” îi cerea printr-un apel scris premierului Adrian Năstase să se asigure că agresorii lui Ino Ardelean vor fi prinşi. Nu au fost nici până în ziua de azi. Şi tot la Timişoara, ziaristul Iosif „Bebe” Costinaş a dispărut şi a fost declarat mort. Sinucidere. Asupra acestui caz planează de zece ani misterul.

Epilog, decembrie 2003, Dan Matei Agathon: „Credeţi că, la nesfârşit, fiecare poate să scrie ce vrea în ţara asta?”.

18 ianuarie 2018

Daca-i compari pe cei din PSD cu mafiotii adevarati din Italia si SUA, ii jignesti pe acestia din urma. Mafiotii adevarati aveau onoare si demnitate: erau ucisi doar cei care furau de la Mafie sau cei care nu cedau pretentiilor mafiotilor. Niciodata nu erau ucisi oameni alesi intamplator. Ciuma rosie ucide tocmai „nevinovatii” Romaniei, ucide viitorul, ucide speranta. Sunt mai rai si mai noicivi decat mafiotii autentici.

Mihai Eminescu

18 ianuarie 2018

Securitatea lui Ceausescu nu a murit

Securitatea lui Ceausescu nu a murit, ea doar si-a facut televiziuni.

Securitatea lui Ceausescu nu a murit, ea ne indeamna ca pe vite sa iesim din Europa, acolo unde ne este locul.

Securitatea lui Ceausescu nu a murit, ea retraieste o a doua tinerete la gandul ca isi va pune in sfarsit cizma pe gatul Justitiei independente.

Dan Voiculescu

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu