Aerul conditionat in unitatile de invatamant

sâmbătă, ianuarie 4, 2020 18:41
Posted in category Diverse

Aer conditionatMă uimește că în timpurile noastre, multe școli încă nu au aer condiționat. Cum pot copiii să se concentreze, cu atât mai puțin să învețe ceva, stând într-o cameră cu temperaturi depeste 40 de grade?

În timp ce tehnologia și alte proiecte au avut prioritate, confortul fizic în săptămânile mai calde de la începutul și sfârșitul anului școlar, se pare, rămâne în continuare pe listă.

Atunci cand mergem la serbarile se final de an mi-aș dori să mă concentrez pe frumoasa reprezentație a copiilor. Dar suntem distrasi de cât de incomod arătau în căldura auditoriului fără aer condiționat al școlii. În timp ce părinții isi faceau eventaie din programele primite și verificau timpul, copiii aflați pe scena erau transpirati, și-au șters fruntea pe brațele goale și s-au tras la gulerele cămășii.

Sa ne gandim la acești copii și la personalul școlii, care trebuie să lucreze în sălile de clasă până la sfârșitul scolii și m-am întrebat câte alte școli încă nu au aer condiționat. Întrebați câțiva prieteni dacă au aer la școlile lor, a apărut o temă: Dacă ați avut norocul să obțineți bani de subvenții de la stat și / sau dacă școala dvs. a avut un fond suficient de puternic și donații generoase din partea părinților, aerul condiționat este un proiect popular în acest moment, cu susținători pasionați.

Totuși, răcirea unei școli este o întreprindere: plata pentru aparate de aer conditionat multisplit, actualizarea lucrărilor electrice, achiziționarea de compresoare și manevrabile de aer etc.

Au trecut aproape 60 de ani de când Marilyn stătea faimoasă într-o rochie albă peste un grătar de metrou pentru a prinde o adiere.

Au rămas școlile care nu au fonduri active sau în zonele în care părinții nu își pot permite să contribuie cu necesitatea instalării aerului. Acest lucru este nedrept și nu doar din punct de vedere al confortului și sănătății: Nu este surprinzător că studiile au descoperit că studenții care lucrează în condiții de căldură înăbușitoare se comportă mai prost la examene.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu