bekid.ro, dacă vrei scaune auto omologate pentru copii

sâmbătă, ianuarie 24, 2015 19:41
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniPoate știți, poate nu, dar din 15 februarie vor intra în vigoare noile reglementări rutiere, ce prevăd, printre altele, obligativitatea folosirii scaunelor auto pentru copii, care au o înălțime mai mică de 135 cm. Legea mai prevede că scaunele auto trebuie să fie omologate. În acest context este și acest material, din care puteți afla unde găsiți scaune auto pentru copii omologate, pe care le puteți comanda online.

De exemplu, puteți alege Scaun Auto Copii DHS 835 Albastru, dacă greutatea copilului este între 0 și 18 kg. Are două nivele de reglare a spătarului și tetiera reglabilă în funcție de înălțimea copilului. Vă poate fi livrat, prin curier rapid, în 24 de ore, împreună cu certificatul de garanție și aveți drept de returnare în 14 zile. Culorile disponibile sunt albastru și roșu, iar produsul îl puteți plăti în numerar, atunci când îl primiți, online cu cardul sau prin ordin de plată. Mai multe detalii găsiți pe site (click pe link-ul anterior sau pe imaginea de mai jos).

S-ar putea ca unii dintre noi să-și spună că nu sunt mari probleme dacă acel scaun pentru copii lipsește din dotarea masinii. Din păcate, nu este deloc așa, putem plăti 400 de lei amendă în cazul în care nu respectăm această prevedere legală. Iată mai jos un extras dintr-un material, pe care l-am găsit aici, pe această temă.

„Codul Rutier a fost modificat si spune ca minorii care au pana la 1 metru si 35 de centimetri inaltime pot fi transportati cu automobilul numai daca sunt asezati in scaune sau pe niste perne speciale. Astfel, Romania se aliniaza legislatiei europene.

In trei saptamani veti plati 400 de lei amenda daca veti transporta copilul cu masina fara sa respectati masurile de siguranta impuse de lege.
Nu usile blocate va salveaza copilul in cazul unui impact, ci un scaun adaptat pentru micut, cu centuri de siguranta in trei puncte.

Iata ce se petrece in habitaclu atunci cand are loc impactul: copilul este aruncat si izbit de peretii masinii, forta unui parinte, care l-ar strange in brate, nu are efect, iar copilul ar fi aruncat ca un proiectil.

Asa ca legea romaneasca a fost adaptata la cea europeana, pentru ca sa oblige parintii sa-si protejeze copiii. Noul regulament spune ca minorii care au pana 135 de cm inaltime, sa fie pusi intr-un scaun special.”

Și cum trei săptămâni trec repede, folosiți cu încredere, în următoarea perioadă, scaunele auto omologate pentru copii de la bekid.ro, pentru siguranța copiilor voștri și evitarea neplăcerilor provocate de nerespectarea legii.

Scaune auto omologate – www.bekid.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu