Ortodoxism + comunism = love(le)

miercuri, martie 5, 2014 22:21
Posted in category Dictatura comunistă

ReligiePrin grija unei firme locale, teoretic am televiziune prin cablu. Din cele aproximativ 40 de posturi, vreo 30 sunt de umplutură. Vorba aia, firmă mică, buget pe măsură. Unul din posturi este și Trinitas TV, mutat de Daniel Ciobotea, patriarhul Daniel după numele de scenă, la București. Acum câteva zile, am nimerit întâmplător pe acest post și mi-a atras atenția o călugăriță de la Putna, cred, destul de în vârstă. Lasând la o parte că vorbea ca o cizmă în limba română, respectiva a adus un adevărat elogiu bisericii ortodoxe din timpul dictaturii comuniste. În opinia acestei starețe, ortodocșii din acea perioadă au adus biserica pe culmi nebănuite. Wau! Pentru cei cu memoria slabă, haideți să amintim câteva din faptele ortodocșilor lui Pește din timpurile în care oamenii erau uciși pentru opiniile lor.

 1. Majoritatea preoților și-au turnat aproapele la Securitate, contrar doctrinei creștine.
 2. Au făcut concesii majore regimului ateu bolșevic. Păi, și Hristos putea foarte simplu să scape de crucificare dacă-i trăgea o odă lui Pilat din Pont. Nu credeți? Și Hristos este modelul de creștin ce trebuie urmat. Așa încât, ortodocșii care au facut pactul cu diavolul rosu nu se pot numi creștini.
 3. ”Creștini” ortodocși cu limba în fundul dictatorului ateu: “Va asiguram, mult stimate domnule presedinte, ca, in ciuda clevetelilor ce se fac auzite in unele cercuri rauvoitoare din strainatate, dintotdeauna ostile poporului roman, noi sprijinim cu toate fortele noastre actuala modernizare a comunelor si satelor de pe plaiurile romanesti, modernizare care contribuie, evident, la ridicarea nivelului de trai al taranimii muncitoare spre un grad de civilizatie care sa reduca tot mai mult deosebirea dintre oras si sat.” (Nestor VORNICESCU, mitropolit, „Scinteia”, 15 aprilie 1989)
 4. Creștini (???) ortodcși care s-au închinat unuia ce repeta intr-una că nu există Dumnezeu: “Asemenea tuturor fiilor patriei, si noi, slujitori cultelor, nutrim convingerea nestramutata ca avem la cirma natiunii noastre conducatorul care poarta neabatut crezul si vointa poporului roman, din mijlocul caruia s-a ridicat, veghind pururea, cu inima si cugetul inaripate, pentru rostuirea fericita si inteleapta a tarii, pentru soarta pacii si a vietii in intreaga omenire.” (TEOCTIST, patriarh, „Scinteia”, 24 mai 1985)
 5. Dacă și ăștia sunt creștini, înseamnă că degeaba există Decalogul și inutil a murit Hristos pe cruce: “Pentru toata aceasta libertate, cu asentimentul reprezentantilor cultelor prezenti aici, as dori sa asigur plenara de sentimentele noastre patriotice si unanime de recunostinta fata de conducatorul nostru mult pretuit, domnul Nicolae Ceausescu, luptator neobosit.” (Antonie PLAMADEALA, mitropolit, Cuvint rostit la Plenara Consiliului National al Frontului Democratiei si Unitatii Socialiste, „Scinteia”, 1 decembrie 1988)
 6. Și de aceea România arată cum arată azi: ortodoxia ucide România: “Domnul presedinte al Romaniei s-a impus in constiinta lumii ca o mare personalitate politica, indisolubil legata de marile si nobilele cauze ale umanitatii, ca unul din cei mai de frunte militanti pentru pace, pentru o lume mai buna si mai dreapta, pentru libertatea si independenta popoarelor.” („Luceafarul”, 28 ianuarie 1978, Iustin MOISESCU, patriarh)

De ce au făcut-o? Pentru avantaje materiale, precum Iuda. Doctrina creștină? O poveste pentru “fraieri”. De ce nu și-au cerut iertare poporului român? Din trufie. O atitudine total contrară creștinismului. România, țară creștină? Hă, hăăă, hăăăăăăăăăăă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “Ortodoxism + comunism = love(le)”

 1. Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 22nd, 2014 at 18:05

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 2. Ce mai fac mirenii, atunci când nu ucid capra vecinului | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:24

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 3. Inchiziția în 600 de cuvinte | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:30

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 4. Ora de religie | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:56

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 5. Ateii cu blog, cei mai citiți din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 4th, 2015 at 16:35

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 6. Unii românași creștini (?) nu mai pot de grija teroriștilor arabi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 4th, 2015 at 16:38

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 7. Ortodoxul-șef Daniel Ciobotea vrea România mereu în Evul Mediu | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 14:59

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 8. Papa Francisc: Biserica nu mai crede in Iad | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 15th, 2015 at 20:27

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 9. De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2015 at 8:44

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 10. Despre dezumanizarea comunistă din Rusia interbelică | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 20:58

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 11. Doar rusofilii facuti de mama Lenin si tata Stalin agita spectrul ortodoxismului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2016 at 14:26

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

 12. In anii 1990, niste maicute din Romania erau snopite in bataie de catre ortodocsii lui Teoctist | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2019 at 20:31

  […] Ortodoxism + comunism = love(le) […]

Adauga un comentariu