Bitcoin, această monedă electronică ce poate să schimbe felul în care ne raportăm la bani

sâmbătă, septembrie 1, 2018 19:56
Posted in category Diverse

BitcoinCumpără bitcoin cu cardul deoarece și acum, în toamna lui 2018, este principala monedă electronică tranzacționată pe întreg globul.

Specialiștii spun că BTC are o cotă de piață ce tinde spre 43% – 45%, dar există șanse ca să ocupe un loc tot mai important pe această piață de tranzacționare, deoarece solicitările sunt încă foarte mari.

Conform statisticilor, tinerii din Coreea de Sud sunt mari fani Bitcoin, majoritatea dintre ei având depozite de asemenea criptomonede.

Se pare că trendul este de a legaliza totuși această piață extrem de volatilă, deși acest lucru vine în contradicție cu principiile de bază care au stat la baza inventării banilor e materiali, electronici.

Mulți spun că vor exista titluri de valoare bazate pe această monedă electronică, argumentat de faptul că este cea mai veche din suita de criptomonede, cu cea mai mare rată de capitalizare de piață și cel mai mic grad de volatilitate (deși nu trebuie sub nicio formă neglijat, pentru că el există și va exista și în continuare).

Lumea se schimbă și sistemul financiar are parte de niște cutremure puternice.

Unii economiști afirmă ca aceasta este șansa Bitcoin: să profite de prăbușirea economiei pe stil vechi tradițional, de crizele ce se manifestă în toate domeniile de activitate peste tot pe planetă.

Orice om a putut constata în ultimii ani, inclusiv în România, faptul că numerarul este tot mai puțin și că plățile se fac acum prioritar cu instrumente bancare și nebancare diverse (carduri bancare, titluri de valoare etc.).

În aceste condiții este de la sine înțeles că va urma o schimbare radicală și în ceea ce privește modalitatea viitoare prin care omenirea se va raporta la bani.

Și ce monedă electronică ar fi mai bună, dacă se va renunța la valutele tradiționale actuale, decât bitcoin, o criptomonedă celebră în aproape toate țările lumii?

Probabil că ar fi fost de mult introdus în circulație curentă, făcând o concurență serioasă dolarilor, dacă nu s-ar fie opus cu toată forța organismele bancare clasice, care simt că pierd tot mai mult controlul pe care îl aveau prin intermediul banilor materiali, așa cum îi cunoaștem noi de milenii.

Cel mai mare beneficiu pe care Bitcoin l-a adus investitorilor de pretutindeni este acela că ei au început ca să înțeleagă cum funcționează o politică monetară bazată pe criptomonede, să fie conștienți de fiabilitatea pe care aceste instrumente de valoare imateriale o pot oferi.

Categoric ne așteaptă niște vremuri extrem de interesante mai ales după 2020, de aceea ar fi ideal să fim conectați la tot ce se întâmplă în acest domeniu foarte nou, dar care, sunt semne tot mai evidente că ne va modifica radical viața.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu