Cadoul prietenei mele

luni, august 27, 2018 11:33
Posted in category Diverse

Stema a saptea dimensiuneAm sa va povestesc cum am reusit sa fac o bucurie, unei prietene la care tin foarte mult, cu ajutorul unei case de amanet. Se apropia ziua de nastere a ei si nu puteam sa nu particip. Deja ma invitase si imi spusese ca se supra foarte rau daca nu voi veni. Aveam insa si o mica problema. Avand, cu ceva timp inainte, o situatie neplacuta de rezolvat, nu prea mai aveam bani. Trebuia sa ii cumpar un cadou si cum era o prietena draga, nu puteam sa ma prezint cu orice chilipir luat de la taraba. In plus, stiam ca isi doreste foarte tare un cadou anume.

Vazuse o geanta foarte frumoasa in vitrina unui magazin renumit, cu cateva zile inainte de a ma invita la petrecere. Stiu exact care era, deoarece in acea zi o insotisem la o cafea. Imi doream enorm sa ii pot face acest cadou, dar pretul gentii era destul de mare. In mod normal, mi-as fi permis sa o cumpar, insa din cauza problemei descrise mai sus, acum imi era imposibil.

Mai era o zi si eu nu stiam ce sa ii cumpar si, mai mult, nu puteam sa ii achizitionez geanta mult dorita. Eram chiar disperata. Vorbind cu fratele meu la telefon si spunand-i problema, acesta mi-a dat o idee foarte buna. Primisem cu ceva timp inainte, un set de bijuterii din aur de la el. Era foarte frumos si destul de valoros. Acesta mi-a zis ca pot sa il amanetez, deoarece ar fi trebuit sa iau pe el destul de mult. Apoi, la salariu, puteam sa il recuperez. M-am gandit ca nu este o idee atat de rea, insa imi doream sa gasesc o casa de amanet unde bijuteriile sa fie evaluate nu doar pentru greutate ci si pentru puritatea aurului de 24K. Tot fratele meu mi-a spus ca el duce frecvent aur la amanet si, a dus odata chiar si masina cand a avut nevoie de bani.

Casa amanet aur, unde el se ducea de fiecare data, se numeste Amanet A.G.S. si este una din cele mai bine cotate din Bucuresti. Nu am mai stat pe ganduri si am luat bijuteriile. Deoarece era cam 8 seara, m-am gandit ca nu mai gasesc nimic deschis dar, spre surprinderea mea am gasit unul din sedii deschise la aceasta ora.

Aurul a fost imediat verificat si apoi, doamna draguta de la ghiseu, mi-a spus cat valoreaza. Am fost foarte multumita sa aud ca facea mai mult decat aveam nevoie. Am decis sa amanetez intreg setul pentru a fi sigura ca ii pot comanda si un buchet de flori impresionant. Banii i-am primit pe loc si am fost asigurata ca bijuteriile vor fi in siguranta pana cand voi veni sa achit imprumutul. A doua zi, am dat fuga la magazinul cu genti si am reusit sa ii cumpar prietenei mele ceea ce isi dorea atat de mult. I-am comandat si un buchet de trandafiri.

Nu pot sa va spun cat de fericita a fost atunci cand a vazut cadoul si florile. A zis ca nici nu se astepta sa primeasca vreodata acea geanta. Eu m-am bucurat enorm ca am putut sa ii fac acest dar si pentru ca am gasit o casa de amanet care sa ma ajute.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu