Ce căuta România în lume? (VII)

vineri, mai 31, 2024 17:43
Posted in category Mass-media

Justiţia regimului IohannisFebruarie 2005, România în presa internaţională

Săptămâna trecută (într-o săptămână de la sfârşitul lunii februarie 2005 – n.m.), agenţia bulgară de ştiri, zvonuri şi gogonele verzi Novinite a anunţat semnarea unui acord de cooperare între România şi Bulgaria cu privire la monitorizarea şi dirijarea traficului aerian pe teritoriul celor două ţări. Nu înţeleg la ce trafic aerian se referă acordul ăsta. La noi, de bine, de rău, prin văzduhul patriei mai zboară măcar câte-un stol de ciori, da’ la ei nu zboară mai nimic şi nici nu e vreo şansă să zboare ceva în viitorul apropiat, decât în cazul în care îi ajută Dumnezeu şi le crapă odată centrala aia de la Kozlodui.

Din cele zece mii de ştiri care au anunţat victoria şi calificarea Stelei (actualul FCSB – n.m.), am ales-o pe cea transmisă de Reuters, pentru faptul că îl citează pe marele meşter al acestui succes, Gigi „The Mosquito” Becali: „Am dat o putină de bani pe Cristea şi vreau ca el să joace titular”. După ce s-a crezut ba Zelea Codreanu, ba Sf. Gheorghe, ba Vadim Tudor – faza cu spume, acum Becali îl vede în oglindă pe Fabio Cappello şi se apucă de construit echipe în loc de biserici şi de dat ordine pe teren în loc de dat cu zaru’.

Chinezii de la agenţia Xinhua ştiu înaintea altor chinezi şi agenţii că, pe 1 ianuarie 2007, România se va uni cu UE-mumă, moment în care toate durerile ne vor trece şi basculante cu bani se vor răsturna în faţa blocurilor noastre fără să facem nimic. Mă rog, asta mi se pare mai puţin important, ce mă interesează acum este dacă ziariştii ăştia chinezi folosesc şi ei laptop-uri şi câţi reporteri încap într-o carcasă.

Revista israeliană Globes publică o ştire potrivit căreia România şi Israelul vor produce în comun anumite mărfuri care vor fi exportate spre Europa în regim duty-free. Adică noi facem nişte banale tractoare, vine Israelul şi pune lansatoare de rachete pe ele şi, pac, TAB-u-I gata; noi facem ciment, vin evreii şi toarnă apă, uite şi Zona de Securitate între Franţa şi Germania; noi îmbuteliem motorele de vodcă, ei vin cu bricheta şi, paf, dăm Molotov la toată Europa.

Bulgaria, sau România Orientului, cum mai este ea cunoscută la Strasbourg şi la Ghimpaţi, va primi de la UE 70 de milioane de euro, afirmă Financial Times, bani destinaţi construirii unui pod peste Dunăre, care, din întâmplare sau nu, îşi va înfige câteva picioare şi în cernoziomul nostru strămoşesc. Dom’le, să-l facă dacă vor, n-am nimic împotrivă, dar să facem şi noi unul în direcţie opusă, ca să mergem şi noi la ei. Ar fi cool. La intrare pe podul nostru să scrie: SENS UNIC – BULGARIA, iar la intrare pe podul lor: SENZAŢII UNICE – ROMÂNIA.

Der Standard dă citate din declaraţia ministrului de externe francez, Barnier, cu privire la direcţia axei lui Băsescu (în 2005, preşedintele României – n.m.). Pe scurt, franţuzul spune: bien, bă, garcons, înţeleg că vreţi să vă puneţi bine cu americanii, dar… – şi mai departe nu mai zice, însă se vedea că era nervos gândindu-se la englezi. Asta e, Franţa e sora mai mare, dar s-a uitat Băse pe Internet şi cică Anglia o fi o mătuşă, un fel de „mature fantasies”, situată mai departe, e drept, da’ la fel de bogată şi de influentă. Domnu’ diplomat francais, vedeţi că Băsescu vrea să schimbe numele Bucureştiului în Mica Londră şi pe Dâmboviţa s-a facă Little Tamisa, să se dea el cu vaporul ca Nelson când luarăţi omoru’ la Trafalgar. („Academia Caţavencu”, nr. 689/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu