Ce căuta România în lume? (IV)

vineri, ianuarie 5, 2024 9:45
Posted in category Mass-media

OTV, Dan DiaconescuIanuarie 2005, România în presa internaţională

Americanii de la Washington Times se arată îngrijoraţi în legătură cu recentele afirmaţii ale şefului SRI (din ianuarie 2005 – n.m.), Radu Timofte, conform cărora există grupări mafiote care ar dori să-i schimbe freza lui Traian Băsescu. Nu îngrijorată ar trebui să fie presa americană, ci plină de admiraţie, că dacă era Radu Timofte şef al CIA-ul lor, afla cu 50 de ani înainte cine-l va împuşca pe JFK.

Agenţia chineză de presă Xinhua – da, frate, monitorizăm şi presa made in China, că avem tehnologie, care-i problema? – scrie despre avionul prăbuşit la Iaşi, ăla plecat sănătos de la Bucureşti să ducă nişte vederi şi trei ziare la Budapesta. Din ce au auzit şi chinezii ăştia, fiindcă nici ei nu sunt siguri, condiţiile atmosferice au stat la baza producerii tragediei. Sau, cum ar spune cei de la brigada de poliţie rutieră dacă i-ar întreba cineva, aerovehiculul nu şi-a adaptat viteza la condiţiile de trafic şi a părăsit carosabilul aerian căzând în decor de iarnă moldovenească. Chinezii nu pomenesc de victime, şi-i înţelegem. La câţi sunt ei, nu se sensibilizează decât de la câteva sute de milioane de victime în sus.

Reuters iar s-a luat după declaraţiile vesele ale lui Mircea Sandu şi anunţă că România doreşte, din nou, să organizeze Campionatul European de fotbal din 2012. Ăştia nu s-au prins încă despre cum e Naşu’ când e parfum: pune grătarul, trimite după manelişti şi apoi face dedicaţii la microfon pentru toată lumea. Altfel, suntem convinşi că bietul om a amestecat friptanele şi l-a luat gura pe dinainte, că la cojoanele Federaţiei noastre, vă zicem, mai mult de World Cup 2012 la grătar nu putem organiza.

Operaţiunea medievală „Mistreţul”, organizată de groful Ion Ţiriac în onoarea unor barosani de aici şi de aiurea, este numită – simplu – masacru de ştirile BBC. Vânătorii de foişor se lăudară cu vreo 185 de trofee, depăşind astfel vechiul record al lui Ceauşescu. La plecare, toţi au fost obligaţi să-şi numere ouăle rămase, având în vedere că la vânătoare a participat şi Adrian Năstase. Aşa cum se aştepta, numărul rezultat a fost impar, având în vedere încă un lucru: că a participat şi Ilie Sârbu.

Veşti bune de la Damasc ne aduce agenţia siriană de ştiri SANA, potrivit căreia Republica Arabă Siriană vrea să-şi plătească datoriile şi către România, că uite ce se întâmplă în Irak şi niciodată nu se ştie. Frumos din partea lor că s-au gândit la noi, uite că mai există şi oameni pe lumea asta – şi ce aş vrea să le transmit: v-aţi speriat degeaba, recuperatorii noştri americani sunt reţinuţi în altă parte.

Reuters anunţă cu regret că ştirea cu românaşul botezat Yahoo a fost inventată, iar inventatorul ei, concediat. („Academia Caţavencu”, nr. 685/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu