Ce este ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT)

marți, august 1, 2023 16:55
Posted in category IT

ChatGPT Code Interpreter

ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT) este o actualizare importantă pentru cel mai important chatbot AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) din lume.

ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT) reprezintă încercarea companiei OpenAI – cea care produce ChatGPT – de a trece chatbot-ul ChatGPT de la stadiul de generator de idei la cel de aplicaţie capabilă să implementeze idei pentru a rezolva o problemă.

Implicațiile acestor noi capacități sunt profunde. Iată ce ar trebui să știți despre caracteristica ChatGPT Code Interpreter și de ce este atât de importantă.

Ce este ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT)?

ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT) este un mediu de programare Python din ChatGPT, unde puteți efectua o gamă largă de sarcini prin executarea codului Python. Din păcate, deoarece este asociat cu codificarea sau programarea, este adesea trecută cu vederea sau înțeleasă greșit de mulți utilizatori. Deși se numește „Code Interpreter” și utilizează limbajul de programare Python pentru a efectua sarcini, nu este o caracteristică exclusivă pentru persoanele cu abilități de programare. Sigur, unele abilități de programare vă pot ajuta să utilizați mai bine funcția, dar nu aveți nevoie de nicio experiență de codare pentru a o folosi.

Pentru a înțelege mai bine ce face caracteristica Code Interpreter, este mai bine să o priviți dintr-o perspectivă operațională.

Înainte de caracteristica Code Interpreter sau orice alt plugin ChatGPT să fie adăugat la ChatGPT, orice problemă pe care doriți să o rezolve ChatGPT trebuia să fie una a cărei soluție să poată fi reprezentată cu text. Ai nevoie de ChatGPT pentru a explica AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)? Ei bine, asta e ceva ce poate fi rezolvat prin generarea de text. Ce zici de utilizarea ChatGPT pentru a traduce un text într-o altă limbă? Acest lucru poate fi rezolvat prin generarea de text. În aceste probleme, soluția poate fi furnizată ca text.

Dar ce se întâmplă dacă doriți să rezolvați o problemă precum generarea unui grafic complex, editarea unei imagini sau preluarea unei valori de culoare dintr-o imagine? Acestea sunt probleme ale căror soluții nu le puteți reprezenta sub formă de text — necesită soluții specifice. Fără plugin-uri precum Code Interpreter, cel mai bun răspuns ChatGPT înseamnă a descrie cum trebuie procedat în fiecare caz. Ei bine, ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT) preia descrierea ChatGPT despre modul în care se poate rezolva o problemă și o implementează folosind codul Python.

Cum funcționează interpretul de cod al ChatGPT?

Code Interpreter combină puterea unui Large Language Model (LLM) – model de limbaj mare cu puterea programării Python pentru a permite ChatGPT să fie mult mai mult decât un simplu generator de text. Aceste două componente sunt vitale pentru înțelegerea modului în care funcționează caracteristica Code Interpreter. Să zicem că doriți ca ChatGPT să împartă o imagine în două părți egale și să inverseze culorile uneia dintre părți înainte de a le adăuga împreună pentru a crea o nouă imagine. Cum ar reuși ChatGPT asta?

Iată cum ar face. Folosind modelul său de limbaj GPT, ChatGPT va avea o idee despre cum să rezolve această problemă și, în acest caz particular, cu programarea Python. Ceea ce face ChatGPT va fi să scrie un script Python care va putea să împartă o imagine în două părți egale și să inverseze culorile uneia dintre părți înainte de a le adăuga împreună pentru a crea unul nou.

Apoi, deoarece Code Interpreter este un mediu de programare Python capabil să ruleze cod Python, ChatGPT alimentează scriptul Python pe care îl generează în Code Interpreter. După executarea scriptului Python, acesta returnează imaginea rezultată la ChatGPT. În acest fel, problema este rezolvata.

De ce este atât de important Code Interpreter (interpretul de cod)?

Anunțul lansării caracteristicii Code Interpreter, deşi nu a creat prea multă vâlvă, poate avea un impact potențial uriaş, putând deveni cea mai importantă caracteristică a ecosistemului ChatGPT pe termen lung, pe lângă modelul de bază în sine.

Deși capacitățile sale actuale nu reflectă adevăratul său potențial, caracteristica Code Interpreter, sau cel puțin modelul său operațional, va fi probabil viitorul chatbot-ului ChatGPT AI.

Iterațiile actuale ale LLM-urilor Large Language Model – model de limbaj mare, inclusiv modelele GPT-3.5 și GPT-4 care alimentează ChatGPT, sunt fundamental limitate. Ele pot descrie cum să rezolve o problemă, dar capacitatea lor de a pune în practică pașii pe care îi sugerează este sever limitată. Acesta este motivul pentru care chatboții AI alimentați de LLM nu s-au transformat încă în adevărați asistenți AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

Pentru a crea o imagine mai clară, luați Google Assistant (Asistentul Google) ca exemplu. Puteți cere Google Assistant (Asistentul Google) să efectueze un apel, să trimită un mesaj text sau poate chiar să rezerve o întâlnire cu medicul dentist. Spre deosebire de modelele actuale de chatbot, Google Assistant nu vă va spune doar cum să faceți aceste lucruri; chiar poate face aceste lucruri.

Google Assistant ar putea să nu fie un exemplu perfect, dar este un microcosmos al modului în care iterațiile actuale ale chatbot-ului ChatGPT ar putea evolua datorită funcției Code Interpreter. Ai putea spune ChatGPT să extragă imagini cu toate pisicile dintr-un fișier video și să le trimită la adresa ta de e-mail. Sau poate accesați cu crawlere Twitter și preluați toate tweet-urile care vă menționează. Sau aproape orice vă puteți gândi, care poate fi făcut programatic, iar ChatGPT va porni Code Interpreter și va scrie un program care îndeplinește acea sarcină, o execută și returnează rezultatele în câteva secunde. Această capacitate a ChatGPT de a produce rezultate în lumea reală prin Code Interpreter este ceea ce face ca funcția să fie atât de importantă.

Deși este imposibil de prezis cu exactitate traiectoria tehnologiei, este ușor să ne imaginăm că şi alte companii AI, precum Google, adoptă modele de Code Interpreter similare pentru chatbot-urile lor AI. Modelele Code Interpreter similare, implementate pe alte chatbot-uri AI majore, pot fi catalizatorul care face ca chatbot-urile AI să fie un instrument mai practic și omniprezent.

Un model pentru chatbot-urile AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

ChatGPT Code Interpreter (interpretul de cod ChatGPT) introduce o nouă paradigmă pentru chatboții AI. Prin adăugarea capacității de a interpreta în mod activ instrucțiuni, de a scrie cod și de a executa programe, OpenAI a oferit ChatGPT capacitatea de a produce rezultate în lumea reală doar prin conversație. Acesta este un model practic pe care alte modele de chatbot AI îl pot adopta pentru a trece, de la a fi furnizori de informații, la a fi asistenți AI capabili să acționeze.

Fără îndoială, modelul Code Interpreter este o dezvoltare esențială care va face din ChatGPT, și din alte modele de chatbot AI care adoptă un interpret de cod similar, un chatbot mult mai capabil și mai folositor.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu