OpenAI a lansat GPT-4, versiune actualizată şi îmbunătăţită a popularului ChatGPT

joi, martie 16, 2023 17:41
Posted in category IT

OpenAI, GPT-4

OpenAI a lansat GPT-4, o actualizare a modelului de inteligență artificială care alimentează AI-ul său generativ impresionant și extrem de popular ChatGPT.

GPT-4 aduce îmbunătățiri extraordinare modelului, care acum poate accepta și procesa text şi imagine, adică poate răspunde la solicitări mai ample ale utlizatorilor.

GPT-4 este un salt masiv înainte, cu capacitatea de a procesa mai multe cuvinte, formate și date decât GPT-3.5.

Pe 14 martie 2023, OpenAI a anunțat GPT-4, modelul său de inteligență artificială îmbunătățit. GPT-4 este punctul culminant al unui proces de doi ani în care OpenAI și-a reconstruit „întreaga stivă de învățare profundă”, eliminând erorile ChatGPT și construind pe succesul grozav al ChatGPT (care folosește GPT-3.5).

În urmă cu un an, am antrenat GPT-3.5 ca primă „probă” a sistemului. Am găsit și remediat unele erori și ne-am îmbunătățit bazele teoretice. Drept urmare, cursa noastră de antrenament GPT-4 a fost (cel puțin pentru noi!) fără precedent, devenind primul nostru model mare a cărui performanță de antrenament am putut să o prezicem cu exactitate din timp.

Cea mai mare schimbare pentru majoritatea utilizatorilor este că GPT-4 poate accepta acum un prompt care conține imagini și text, nu numai text. În plus, noul model poate genera răspunsuri contextuale bazate pe imaginea pe care o încărcați.

OpenAI nu a menționat încă procesarea video, dar trebuie să ne imaginăm că procesarea și analiza video sunt la orizont sau chiar mai aproape.

În prezentarea susţinută de reprezentanţii companiei OpenAI, s-a arătat cum GPT-4 ar putea fi folosit pentru a construi un nou bot Discord de la zero, care ar putea apoi să construiască un site web funcțional dintr-o imagine grosieră desenată folosind câteva cuvinte simbol.

Prezentarea s-a concentrat şi pe modul în care dezvoltatorii pot folosi GPT-4, plus că a fost o afișare impresionantă a capacităților lui GPT-4, care vor continua să se îmbunătățească, mai ales față de ceea ce putem face cu ChatGPT.

GPT-4 este deja disponibil pentru utilizatorii Premium ChatGPT. Noul model GPT-4 a intrat în funcțiune odată cu anunțul, iar utilizatorii folosesc deja modelul actualizat.

Cu toate acestea, OpenAI a subliniat că, deși GPT-4 este o actualizare semnificativă, are încă „limitări similare cu modelele GPT anterioare”. GPT-4 va avea, în continuare, mici scăpări şi nu toate informaţiile oferite sunt 100% de încredere. Dar acele mici scăpări sunt reduse semnificativ, făcând rezultatele GPT-4 mult mai demne de încredere și mai precise decât GPT-3.5.

Este un pas înainte pentru AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu