Cele mai bune 6 alternative la ChatGPT

sâmbătă, martie 25, 2023 7:46
Posted in category IT

ChatGPT-4

ChatGPT nu este singurul instrument AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

De la lansarea sa publică în noiembrie 2022, ChatGPT, fascinantul chatbot AI de la OpenAI, a crescut exponenţial în popularitate. Fluxurile rețelelor sociale sunt pline de lucruri incredibile pe care oamenii le fac cu chatbot-ul. Solicitanții de locuri de muncă, programatori, profesori de liceu, creatori de conținut — profesioniștii din aproape toate domeniile găsesc în ChatGPT instrumente bune pentru tot felul de utilizări.

Cu toate acestea, atunci când un instrument ocupă centrul atenției, este ușor să pierdeți alternativelor care ar putea oferi o valoare egală sau chiar mai bună. Am reunit șase dintre cele mai bune alternative ChatGPT pe care le puteți folosi chiar acum.

Chatsonic

Tehnologia de bază din spatele ChatGPT (primul GPT 3.5, cea mai recentă versiune fiind GPT-4) este aceeași tehnologie care alimentează Chatsonic, făcându-l la fel de interesant ca și ChatGPT. Cu toate acestea, în loc să fie doar o clonă a ChatGPT, Chatsonic face un pas mai departe și se bazează pe abilitățile ChatGPT, remediind unele dintre limitările ChatGPT.

Dacă întrebi pe ChatGPT cine a câștigat Cupa Mondială din 2022, nu ar ști. Te-ai aștepta ca un model AI puternic, cum este ChatGPT, să răspundă într-o clipă la această întrebare simplă. Cu toate acestea, deoarece baza de cunoștințe a ChatGPT are o dată limită în 2021, modelul AI nu poate răspunde la întrebări despre ceea ce s-a întâmplat după 2021.

Mai mult, ChatGPT nu poate accesa datele de pe Internet în timp real. Aceasta înseamnă că nu poate accesa World Wide Web (www) pentru a prelua orice informații despre evenimente sau evenimente recente care nu sunt incluse în datele sale de antrenament.

Aici Chatsonic depășește ChatGPT. Chatsonic poate accesa internetul și poate extrage informații din Knowledge Graph de la Google pentru a crea răspunsuri îmbunătățite, care sunt la zi și mai conforme cu evenimentele recente. Desigur, l-am întrebat pe Chatsonic cine a câștigat Cupa Mondială din 2022 și cine a primit premiul pentru cel mai bun jucător şi nu a dezamăgit, adică mi-a răspuns.

O altă problemă vizibilă la ChatGPT este că nu poate genera imagini. Deoarece OpenAI este un nume în generarea imaginilor AI, pare ciudat de ce modelul său ChatGPT nu poate crea imagini. Probabil că există explicații tehnice, dar este o problemă totuși. Pe de altă parte, Chatsonic poate crea artă digitală din solicitări. Utilizează atât Stable Diffusion, cât și API-urile DALL-E pentru a genera artă AI uimitoare.

Deși ChatGPT are o interfață simplă și intuitivă, câteva caracteristici ar putea face experiența utilizatorului și mai bună. Chatsonic adaugă unele dintre acestea. Dacă te-ai săturat de tastarea dus-întors, Chatsonic poate folosi comenzi vocale și, dacă este necesar, poate obține răspunsuri prin voce, așa cum ai face cu Siri și Asistentul Google. Există, de asemenea, o funcție care vă ajută să partajați, să editați și să descărcați conversațiile dvs. cu chatbot-ul AI.

Cu toate acestea, Chatsonic are şi părţi mai puţin bune. Deși veți obține acces gratuit limitat când vă înregistrați, spre deosebire de ChatGPT, Chatsonic este un serviciu plătit. Primiți jetoane alocate și, odată ce nu mai aveți jetoane, va trebui să rămâneți cu limitările oferite. De asemenea, în comparație cu ChatGPT, Chatsonic nu este grozav cu codurile de computer.

Am cerut ChatGPT să rezolve diferite probleme în PHP, JavaScript și HTML. Răspunsurile ChatGPT au fost mai „complete” și formatate corect în toate cazurile, deși nu neapărat mai precise.

Veți realiza că răspunsurile ChatGPT sunt mai detaliate și mai lungi decât cele ale Chatsonic. În mai multe cazuri, Chatsonic tinde să-și rezuma răspunsurile. S-ar putea să funcționeze pentru unii utilizatori, dar nu ni s-a părut util atunci când aveam nevoie de un răspuns lung. Cu toate acestea, lăsând aceste limitări deoparte, Chatsonic este interesant și una dintre cele mai bune alternative la ChatGPT.

GPT-3 Playground

Chiar înainte ca ChatGPT să devină viral, a existat GPT-3 Playground, o platformă de încercare a modelului OpenAI GPT-3 AI. Din păcate, instrumentul nu s-a bucurat de popularitatea ChatGPT-lui. Acest lucru s-a produs din cauza interfeței sale tehnice cu utilizatorul și lipsei de publicitate axată pe consumatori.

În mod ironic, deși ChatGPT primește o mare parte din centrul atenției, GPT-3 este un model AI mult mai mare și semnificativ mai puternic. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice modele de limbaj AI.

ChatGPT este ca o iterație a modelului GPT-3, care a fost optimizat și ajustat pentru a fi mai conversațional și mai uman în răspunsul său. Poate înțelege mai bine intenția umană, poate oferi răspunsuri specifice contextului și poate susține conversații coerente.

Vă puteți imagina GPT-3 Playground ca ChatGPT pentru utilizatorii care-şi doresc mai mult. Îl puteți modifica pentru a face ceea ce face ChatGPT și chiar mai mult. Există mai multe opțiuni și setări pentru a personaliza modelul AI pentru a se comporta așa cum doriți.

Există, de asemenea, unele diferențe în natura răspunsului pe care îl veți obține de la ambele modele demonstrative. În timp ce ChatGPT va refuza să răspundă la întrebări despre unele subiecte sensibile, instrumentul GPT-3 Playground este mai puțin probabil să refuze să răspundă la întrebări.

YouChat

YouChat, ca orice altă alternativă ChatGPT de pe lista noastră, este alimentat de modelul OpenAI GPT-3.5 AI. Acest lucru îi oferă capabilități similare cu ChatGPT. Are o interfață elegantă, colorată și este integrată perfect în motorul de căutare You.com.

Drept urmare, YouChat poate acționa ca un motor de căutare care vă oferă o listă de link-uri către pagini web indexate relevante pentru interogarea dvs. Sau puteți obține răspunsurile conversaționale tipice în stil ChatGPT pentru întrebări. Dacă sunteți în căutarea unui motor de căutare și a unui chatbot precum ChatGPT într-un singur produs, atunci YouChat este o opțiune excelentă.

Din păcate, YouChat este afectat de limitările GPT-3.5, care este tehnologia sa de bază. Rețineți, GPT-3.5 și toate modelele asociate nu pot oferi răspunsuri precise la evenimentele care au avut loc după 2021 (care este data limită a bazei de date).

Ca rezultat, dacă pui întrebări YouChat despre evenimentele recente, pregătește-te pentru rezultate imprevizibile. În timp ce ChatGPT va refuza să răspundă la întrebări despre evenimentele de după 2021, YouChat ar putea încerca să răspundă, dar incorect, la astfel de întrebări.

Aşadar, YouChat are este de preferat, față de ChatGPT, atunci când vine vorba de gestionarea interogărilor despre evenimente recente. Am cerut YouChat și ChatGPT să compare smartphone-urile iPhone 13 Pro și iPhone 14 Pro. YouChat a realizat o compraţie decentă. ChatGPT, pe de altă parte, a spus pur și simplu că nu poate oferi un răspuns adecvat.

Pe lângă dificultățile de a face față interogărilor legate de evenimente recente și alte câteva limitări, YouChat este o alternativă solidă la ChatGPT.

Bing AI Chat

Bing AI Chat sau Bing-ul Microsoft, bazat pe inteligență artificială, este cel mai apropiat de ChatGPT-ul pe care îl puteți accesa pe internet. Este alimentat de modelul GPT-4 lansat recent de OpenAI, ceea ce îl face mai puternic și mai real decât utilitarul gratuit ChatGPT, folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Asta nu e tot. Deoarece Bing AI este conectat la date live de pe internet, spre deosebire de ChatGPT, poate obține informații în timp real despre tendințe și evenimente, ajutându-l să ofere răspunsuri mai actualizate și relevante la solicitări decât ChatGPT-ul obișnuit. Pe lângă utilizarea modelului de limbaj GPT al OpenAI, Bing AI Chat beneficiază și de marea bogăție de resurse AI a Microsoft, oferindu-i un avantaj față de majoritatea alternativelor ChatGPT din lista noastră.

Din păcate, Bing Chat nu este la fel de ușor de accesat ca ChatGPT. Va trebui să intri în lista de așteptare a Microsoft Bing AI pentru a accesa chatbot-ul.

Google Bard AI

O altă alternativă la ChatGPT care merită menționată este Bard AI de la Google. Din păcate, accesul la mult-anunțul chatbot AI a fost limitat la un grup select de testeri și utilizatori privilegiați. Din cauza accesului restricționat, este greu de evaluat abilitățile chatbot-ului AI. Cu toate acestea, având în vedere gafele lui Bard AI în timpul dezvăluirii sale publice, comentatorii consideră că chatbot-ul ar putea fi puțin mai atrăgător decât cel anunțat, mai ales când priveşti lucrurile din perspectiva ChatGPT.

Character.AI

Character.AI este un chatbot AI care vă permite să simulați interacțiunea cu celebrități populare, figuri istorice sau personaje din film. De la personalități politice precum Donald Trump până la personaje de film precum Tony Stark din Iron Man, Character AI are o selecție largă și interesantă de personaje cu care se poate interacţiona pe platformă.

Am încercat o conversație cu Tony Stark despre obținerea unui costum în stil Iron Man și a fost interesant, captivant și logic. Character AI reflectă impresionant tonul și manierele personajelor oferite.

Deși Character AI are în principal tematică de caractere, puteți obține totuși o interacțiune în stil ChatGPT folosind funcția „Character Assistant” de pe platformă.

ChatGPT: o privire asupra a ceea ce urmează

De când OpenAI și-a deschis publicului cel mai recent model de inteligență artificială, companiile de tehnologie l-au experimentat și le-au ajustat fin în mai multe scopuri. Deși ChatGPT este încă unic în multe privințe, veți găsi şi alte instrumente care oferă capabilități și caracteristici similare online.

Pe termen lung, vor exista și mai multe alternative la ChatGPT, pe măsură ce mai mulți dezvoltatori folosesc tehnologia care alimentează ChatGPT pentru a crea produse și mai uimitoare.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu