Ce fac atunci cand vreau sa depozitez masina pentru o perioada mai lunga?

miercuri, iunie 8, 2016 16:12
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniSunt momente in care stim ca nu vom folosi masina pentru o perioada mai lunga. In astfel de cazuri trebuie sa ai in vedere faptul ca aceasta trebuie depozitata astfel incat dupa acea perioada sa functioneze normal. Multi nu inteleg acest lucru si ajung pe la dezmembrari pentru a inlocui piesele deteriorate din diverse motive. Insa, masinile nu se defecteaza doar pentru ca nu au fost pastrate in mod nepotrivit, ci si din alte motive. Daca esti in cautarea unor piese (cutie de viteze, injectoare, suspensii, placute de frane etc.) intra pe site-ul dezmembraripenet.ro. Aici vei gasi o multime de oferte disponibile. Daca nu gasesti pe moment o anumita piesa, inainteaza o cerere si vei primi pe mail oferte de la toate parcurile de dezmembrari auto din tara. E cea mai simpla modalitate de a achizitiona un electromotor, o pompa de presiune, o bobina de inductie sau orice alta piesa.

Revenim acum la depozitarea masinii pe o perioada mai lunga. Sunt cateva aspecte pe care e bine sa le ai in vedere.

 • Schimba uleiul si filtrele
  Uleiul si filtrele sunt importante in depozitarea masinii. Daca nu stii exact ce anume sa folosesti, ideal ar fi sa vorbesti cu un mecanic.
 • Lasa masina cu plinul facut
  Ideal ar fi sa lasi rezervorul plin, pentru a evita condensul si pentru a evita acumularea de apa in spatiile ramase libere. Gaseste cea mai potrivita benzina pentru a umple rezervorul in astfel de cazuri.
 • Ai in vedere o presiune corespunzatoare a anvelopelor
  E important ca nivelul presiunii din anvelope sa fie unul corespunzator. Ai in vedere perioada in care depozitezi masina. Una e sa o depozitezi pentru vara si alta e sa o depozitezi pentru iarna.
 • Curata masina inainte sa o depozitezi
  E important ca in momentul in care depozitezi masina, aceasta sa fie curata atat in interior, cat si in exterior. Astfel murdaria nu va patrunde in suprafete si iti va fi mult mai usor sa o folosesti dupa perioada de depozitare.
 • Gaseste un loc de depozitare potrivit
  Daca nu ai garaj propriu sau curte proprie, asigura-te de faptul ca locul in care depozitezi masina este cel potrivit. Alege un loc care sa nu incurce pe nimeni si sa te asiguri oarecum de faptul ca o vei gasi in regula.

Daca mai stii si alte lucruri care ar putea fi importante, impartaseste-le cu noi printr-un comentariu.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu