Ce faci când ai creier de găină? Te faci jandarm, poliţist sau gardian

duminică, martie 21, 2021 17:01
Posted in category Mass-media

10 august 2018Securiştii criminali şi miliţieni şpăgari din comunism au fost înlocuiţi rapid, în capitalismul mioritic, ăsta cu arome de ţară bananieră, de către jandarmi criminali, poliţişti şpăgari şi gardieni plătiţi degeaba.

România este un stat tot mai sufocat de paraziţii care-i halesc resursele, de la mafioţii din politică la trântorii care sunt plătiţi din bani publici, neştiind exact de ce.

România este un stat ratat, în care munca oamenilor este irosită inutil, pentru a îngrăşa câteva sute de mii de îmbuibaţi, în timp ce milioane de români îşi caută o viaţă mai bună prin alte ţări.

Fără o reformă reală în sectorul de stat, în care să fie îndepărtată tumoarea creată acolo de guvernările ciumei roşii, România nu are şanse de vindecare, de transformare într-un stat modern, european, funcţionabil, atrăgător pentru cetăţenii proprii şi pentru străinii care şi-ar dori să rămână în România.

Iată, mai jos, un exemplu din 2004, despre ce pot face gardienii ţării atunci când nu fac nimic, dar îşi iau salariile muncite de alţii.

Nu da pumnul din gură pe pulanul de pe gardian

Ce plictisitor trebuie să fie să ai meseria de gardian public într-un oraş ca Sighetul Marmaţiei! Se pune praful de câte-un deşt pe pulanu-ţi între două manifestaţii. Abia aştepţi să se mai dea vreo ţeapă la un SAFI, un FNI şi să mai iasă 20-30 de boşorogi la proteste; nu iese cine ştie ce cafteală, da’ c-o sacoşă de proteze tot te întorci acasă.

În rest însă, cum ziceam, plictiseală mare. Şi mai că ţi-ar veni să-ţi atârni bocancii, combinezonul şi dramul de intelect în cui dacă, din când în când, n-ar mai apărea câte un ziarist cu dinţii-ntregi şi spinarea dubios de dreaptă.

Aşa s-a scos din plictiseală şi gardianul Dăncuş Dinu Dorin, care l-a ameninţat cu moartea pe ziaristul Teofil Ivanciuc de la Gazeta de Maramureş, după ce acesta i-a fotografiat un colog care, împreună cu un funcţionar al primăriei, împărţea ilegal amenzi maşinilor parcate prin oraş. Primăria i-a sancţionat pe cei doi cu 10% din salariu, motiv foarte bun pentru gardianul Dăncuş să-l ameninţe pe ziarist cu moartea şi chiar să încerce să aplice promisiunea, strigând în gura mare către asistenţă: “Sunt nepot de general! Lasă că-i arăt eu!” şi în gura mică către victimă: “Ai belit p…a! Ai încurcat-o! Nu amu’, da’ las că dau de tine! Oricum, nu scapi de mine, ai belit-o!”.

Aceste frumoase şi adânci vorbe au fost strigate pe holurile Memorialului Sighet, unde ziaristul se refugiase pentru a scăpa de pumnul mare cât un creier şi de creierul mare cât un pumn cu care ameninţa gardianul. (“Academia Caţavencu”, nr. 659/2004)

Cum aşa arăta “libertatea” presei pe vremea când România nu era membră UE, ci era la discreţia clicii criminale numită PSD = ciuma roşie, cu KGB-istul criminal Ion Iliescu preşedinte al României şi cu mafiotul Adrian Năstase, premier în aceeaşi ţară şi în acelaşi timp istoric, un timp horror din care nu reuşim să ieşim nici astăzi, la aproape 20 de ani după.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu