Ce inseamna living modern?

marți, octombrie 4, 2016 19:15
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniSufrageria ori living-ul (cum este numita mai nou aceasta camera) reprezinta una din cele mai importante camere dintr-o locuinta. Chiar daca toate camerele sunt utile, living-ul din punctul meu de vedere este o camera mai speciala. De ce? Pentru ca in interiorul acestei camere ne petrecem cea mai mare parte a timpului, indiferent ca suntem singuri, cu familia ori prietenii. Pentru ca atmosfera in care traim ne influenteaza destul de mult starea de spirit, atmosfera din interiorul living-ului trebuie sa fie cat mai relaxanta. Piesele de mobilier care se regasesc in interiorul living-ului joaca un rol decisiv in crearea unei atmosfere placute. Pentru ca acest lucru sa poata fi realizat mobila trebuie sa indeplineasca doua conditii, si anume sa fie utila si nu in ultimul rand sa fie moderna. In cazul in care ti se pare destul de greu de gasit o astfel de mobila in comert trebuie sa stii ca oricand poti achizitiona o mobila la comanda care va fi confectionata asa cum tu iti doresti, indiferent ca este vorba despre mobila bucatarie ori mobila living.

Mobila de bucatarie

Chiar daca conceptul modern are mai multe definitii pentru ca fiecare persoana are o alta viziunea asupra acestui concept, exista anumite criterii asupra carora cu totii cadem de acord atunci cand vine vorba despre ce inseamna sa ai un living modern. Inainte de a scrie despre aceste criterii, trebuie sa precizez care sunt piesele de mobilier care trebuie sa se regaseasca intr-o mobila moderna. Acestea sunt:

  • In primul rand canapea
  • Mobila cu corpuri suspendate
  • Masa cu scaune
  • Birou
  • Scaun directorial

La fel ca in cazul dormitorului si in living patul joaca un rol foarte important. Diferenta este facuta de tipul de pat cu care se doteaza fiecare incapere. Atunci cand vine vorba despre living canapeaua reprezinta cea mai buna varianta atunci cand te gandesti la ce tip de pat ai putea achizitiona. Aceasta trebuie sa fie confortabila, incapatoare, culoarea acesteia sa fie cat mai versatila deoarece nu de fiecare data cand vei schimba culoarea de pe pereti vei schimba si canapeaua. De asemenea aceasta tebuie sa fie proportionala cu dimensiunea living-ului.

Canapea

Pentru un plus de eleganta, rafinament dar si pentru o durabilitate cat mai lunga masa din living precum si scaunele din aceasta camera trebuie sa fie confectionate din lemn masiv. Chiar daca in momentul de fata pe piata de profil se regasesc tot felul de materiale, lemnul masiv reprezinta cel mai bun material pe care il poti alege pentru mobilierul tau. Intr-adevar, este un material scump insa merita fara nici o indoiala.

Mobilier camera

In ceea ce priveste biroul si scaunul directorial nu sunt prea multe cuvinte de spus. Acestea trebuie sa fie cat mai simple, realizate din cele mai bune materiale si de aseemnea trebuie sa se integreze cat mai bine in design-ul pe care tu l-ai gandit pentru living-ul tau.
Nu in ultimul rand, mobila reprezinta un accesoriu foarte important in incercarea de a obtine un living cat mai util si modern. Din componenta acesteia trebuie s ase regaseasca urmatoarele piese:

  • Comoda TV
  • Etajere
  • Dulapuri tip soldat

La fel ca si in cazul celorlalte piese de mobilier pe care le-am prezentat in cadrul acestui articol, si piesele care formeaza mobila trebuie sa fie confectionate din lemn masiv. Ori cel putin acesta este punctul meu de vedere. Mare atentie la dimensiunea living-ului atunci cand faci o asemenea achizitie. In cazul in care dimensiunea acestei camere nu este foarte mare incearca sa renunti la anumite piese de mobilier. Chiar daca ti se pare o idee ciudata, este mult mai bine sa renunti la anumite piese de mobilier decat sa micsorezi foarte mult living-ul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu