Ce mai fac primii 21 de angajați ai Google (I)

duminică, octombrie 13, 2013 13:22
Posted in category IT

GoogleNu știu câți dintre noi știu, sau realizează, dar Google are doar 15 ani (extrem de puțin la scara istoriei). Dar în 15 ani a schimbat lumea. Firma americană multinațională Google Inc. care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume a fost fondată în 1998 de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin (sursa: Wikipedia). Google are o bază de date ce cuprinde miliarde de site-uri web, iar motorul de căuate Google deține peste 80% din totalul căutărilor efectuate pe Internet. Paginile web administrate de Google sunt cele mai vizualizate pe planeta Terra. Și în România cea mai accesată pagină web este cea a motorului de căutare Google în limba română. Ne-am putea întreba ce mai fac primii angajați ai Google, iar materialul de mai jos răspunde la această întrebare.

După 15 ani, iată-i pe primii 21 de angajați ai Google.

 1. Marissa MayerMarissa MayerS-a angajat la Google în iunie 1999, ca software engineer, și a lucrat până în iulie 2012. A părăsit Google din poziția de VP, Local, Maps & Location Services. În prezent lucrează la Yahoo.
 2. Kendra DiGirolamoKendra DiGirolamo S-a angajat la Google în iunie 1999 în calitate de coordonator de vânzări de anunțuri și a lucrat până în mai 2001. A părăsit Google din poziția de Advertising Sales Coordinator. În prezent lucrează la Driscoll’s.
 3. Larry SchwimmerLarry SchwimmerS-a angajat la Google în 1999 în calitate de inginer software. Nu sunt informații despre momentul când a plecat și nici despre ce face în prezent.
 4. Jim ReeseJim ReeseS-a angajat la Google în 1999 în calitate de inginer. A fost lovit odată, pe când era angajat la Google, de o bucată de metal de aproximativ 90 kg. Nu sunt informații despre momentul când a plecat și nici despre ce face în prezent.
 5. Gerald AignerGerald AignerS-a angajat la Google în 1999 în calitate de responsabil cu costurile de aprovizionare. A lucrat la Google până în 2006, fiind și membru al Google’s senior staff. În prezent locuiește în Londra, fiind Independent Internet Professional.
 6. Susan WojcickiSusan WojcickiS-a angajat la Google în aprilie 1999 în calitate de SVP of Product. În prezent ocupă aceeași funcție la Google.
 7. Joan BraddiJoan BraddiS-a angajat la Google în 1999 în calitate de VP of Search Services at Google. În prezent lucrează tot la Google în calitate de Google’s VP of Partnerships

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Ce mai fac primii 21 de angajați ai Google (I)”

 1. End-to-End, un nou proiect Google pentru criptarea e-mail-urilor | A șaptea dimensiune says:

  februarie 13th, 2016 at 14:13

  […] Ce mai fac primii 21 de angajați ai Google (I) […]

 2. 9 milioane de utilizatori de internet în România | A șaptea dimensiune says:

  februarie 21st, 2016 at 9:53

  […] Ce mai fac primii 21 de angajați ai Google (I) […]

 3. Ponturi utile ale browser-ului Google Chrome | A șaptea dimensiune says:

  februarie 21st, 2016 at 12:40

  […] Ce mai fac primii 21 de angajați ai Google (I) […]

Adauga un comentariu