Ce mai făcea, prin anii 1980, Adrian Păunescu, pupincuristul dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu înainte de 1989, iar după 1989 al criminalului Ion Iliescu

duminică, iunie 13, 2021 15:44

Nicu Ceausescu (Printisorul), Adrian PaunescuCrăciun fără Ignat, cu porcul din Bârca

Să vă zic ce-a făcut Adrian Păunescu, pe vremea când umbla cu “Antena” prin ţară. Prin Maramureş. Prin anii optzeci şi ceva. Încă nu-i martirizase pe cei cinci copii pe stadionul “Petrolul” din Ploieşti (este vorba despre 5 morţi şi sute de răniţi, în urma unui spectacol al cenaclului “Flacăra” condus de Adrian Păunescu, la Ploieşti în 1985, morţi pentru care nimeni nu a fost condamnat, tragedie în urma căreia acel spectacol grotesc – în care era lins fundul cizmarului analfabet, Nicolae Ceauşescu, care a înfometat şi izolat România de lumea civilizată – a fost interzis – n.m.).

Era înainte de Crăciun. Ningea. Lupii dădeau târcoale satelor. Oile erau coborâte de la munte şi behăiau stins , în ţarcurile gospodarilor. Şuşoteau între ele în româna veche, se rugau şoptit. Ce făcea Adrian Păunescu? Umbla creanga cu Pluguşorul, cu cenaclul, şi guiţa nu ştiu ce despre iubire, în româna de partid (comunist – n.m.), că doctrina oficială (comunistă – n.m.) înlocuise cuvântul colindă cu capra sau pluguşorul.

Adrian Păunescu a ajuns în Sighet. S-a cazat la hotelul “Marmaţia”. Era spre seară. Potolul se terminase. A comandat barză, viezure, pupăză, mânz. N-avem, s-a terminat, i s-a spus. Mai avem porc, mazăre, varză. L-a chemat pe şeful unităţii, la ordine. A dat telefon cu copita, a grohăit la municipala de partid (comunist – n.m.). L-a dat afară pe şef, cu râtul, în tăria serii.

S-a făcut ajunul Crăciunului. A plecat la Săpânţa. Cu fiu-su, Andrei. Ăla care ţine chitara în braţe ca pe o lopată. A intrat triumfal în casa unui ţăran. Familia se pregătea de sărbătoare. Tăiase porcul de Ignat. Gătea de-ale gurii, făcea cârnaţi, umplea sarmale, făcea cozonaci. Porcul din Bârca a vrut un cojoc, pentru godacul Andrei. În seara de Crăciun. Nu i-a tresărit şoricul. Gospodarul a trebuit să lase totul din mână ca să-i facă lui Andrei cojoc. Că aşa a vrut scroafa de porcu’ de tac-su. I l-a terminat pe la unşpe seara. A ratat gospodarul slujba, şi-a irosit Crăciunul, i l-a mâncat porcul din Bârca. Ăla care grohăie şi guiţă acum (în 2004 – n.m.) pentru România şi ne-a ţinut predici de istorie, seară de seară, la Realitatea TV, până ce l-a scos CAN-ul pe făraş. (“Academia Caţavencu”, nr. 661/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu