Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XIV)

luni, ianuarie 7, 2019 13:02
Posted in category Mass-media

ReligieBătaia e ruptă din Teoctist

După ce şi-a făcut mâna demolând biserici, Teoctist (fostul patriarh al BOR – n.m.) a dărâmat săptămâna trecută (era octombrie 2002 – n.m.) piramida nazală a Paulei Bulgaru. Imaginea însângerată a fetei de 21 de ani a ilustrat, spre memoria credincioşilor cititori ai “Libertăţii” şi “Evenimentului zilei”, prima pagină a numitelor publicaţii. Tânăra a fost bătută cu pumnii şi picioarele de două gorile ale patriarhului pentru că a scandat în faţa Mitropoliei câteva sloganuri anticomuniste cu referire la înalt prea nesimţitul. O echipă de jandarmi a vegheat ca actul de pocire să se încheie cu bine, după care a reţinut victima şi a acuzat-o de tulburarea liniştii publice.

Episodul nu este decât unul dintre cele câteva sute de agresiuni comise de securiştii din structurile BOR asupra grupurilor de maici, mireni şi simpli cetăţeni care cer curăţarea bisericii de păcătoşii roşii. Şi pentru că Academia Caţavencu a urmărit în timp cruciada aceasta, notăm aici câteva dintre cele petrecute în ultimele luni.

  • Constanţa, de Florii, 2001: grupul de protestatari venise să asiste activ la înscăunarea lui Teodosie Şpagoveanu, pardon, Snagoveanu. N-au apucat, pentru că maicile şi ceilalţi membri au fost săltaţi de poliţie încă din gară şi reţinuţi până după-amiaza.
  • De Sfântu Gheorghe, la Tecuci, mitropolitul Cassian – unul dintre cei mai siniştri buldogi ai BOR – a venit însoţit de echipa lui de bodyguarzi şi poliţişti din Brăila, care le cunosc bine pe protestatare. Aşa se face că maicile aun fost ridicate în apropierea catedralei.
  • Tot la Tecuci, pe 5 mai anul trecut (este vorba de anul 2001 – n.m.) protopopul Pamfu a prins femeile în incinta catedralei, a ordonat să fie închise porţile şi şi-a pus credincioşii să le ia la poceală. A fost una dintre puţinele situaţii în care maicile s-au bucurat că poliţia a intervenit şi le-a pansat cu amenzi de 3 milioane (lei vechi – n.m.). Singura consecinţă privindu-l pe autorul agresiunii ţine de spaţiul suprarealistic autohton: Pamfu cel bătăuş a fost pedepsit de Teoctist pentru că a preacurvit cu o fată de 18 ani.
  • Ultima înfruntare înaintea celei de săptămâna trecută s-a petrecut la Iaşi, de Sfânta Parascheva – marea sărbătoare a Ieşilor. Aici tot grupul a fost ridicat de jandarmi şi parcat într-un autobuz, unde maicile au fost conservate la frig până s-a terminat sindrofia religioasă. Abia apoi a fost duse la secţie, unde doi poliţai mangă le-au confecţionat nişte procese-verbale antologice: “Susnumita Munteanu Viorica s-a constituit în grup în scopul săvârşirii de acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi incitare la dezordine socială în incinta catedralei metropolitane”. Scorul marcat cu acest prilej: 4 milioane (lei vechi – n.m.) amendă de căciulă, recte năframă. Că n-au apucat să intre în catedrală, nu mai are importanţă pentru doi autori inspiraţi de procese-verbale; mai relevant este că demascarea corupţilor şi securiştilor din BOR înseamnă încă “incitare la dezordine socială.
  • Ar mai fi de notat că mitropolitul Brăilei şi Galaţiului, Cassian, şi-a schimbat strategia – nu mai circulă decât însoţit de ofiţerul Stroe, o slugă din Poliţia Constanţa care le identifică din timp pe maici şi pune jandarmii pe ele. (“Academia Caţavencu”, nr. 569/2002)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XIV)”

  1. Conform Bisericii Ortodoxe Române (BOR), ajungi în Rai numai dacă defrişezi câteva mii de hectare de pădure | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 18th, 2019 at 8:16

    […] Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XIV) […]

Adauga un comentariu