Ce se mai poate întâmpla pe şosele

duminică, august 16, 2009 8:51
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCele mai periculoase drumuri din lume

 • „Drumul mortii” din Bolivia
  Acesta face legătura între capitala ţării, La Paz, şi Coroico. Potrivit statisticilor, între 200 şi 300 de oameni mor în fiecare an pe respectiva şosea, care este mărginită de numeroase cruci care marchează locurile în care au avut loc accidente mortale – de obicei, locurile de unde s-au prăbuşit maşinile în gol. Şoseaua a primit titlul de “cel mai periculos drum din lume” încă din anul 1995, din partea Băncii Inter-Americane pentru dezvoltare. La sfârşitul anului 2006, după 20 de ani de muncă, a fost finalizată o şosea alternativă pe aceeaşi rută, una mult mai modernă şi mult mai sigură. Totuşi, mulţi se aventurează încă pe “Drumul morţii”, majoritatea fiind turişti însetaţi de adrenalină.
 • Drumul spre Yakutsk, Rusia
  Soseaua Federală rusă leagă Moscova de oraşul siberian Yakutsk, acolo unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din lume, în afara Antarcticii. De asemenea, Yakutsk este cel mai mare oraş construit pe permafrost, iar majoritatea caselor sunt ridicate pe stâlpi de beton, din cauza solului care este aproape permanent îngheţat. În respectiva regiune, iarna durează circa 10 luni, aşadar drumul până acolo poate fi o adevărată aventură – prin furtuni de zăpadă, viscol, pe gheaţă, cu vizibilitate redusă la minim. Nici vara lucrurile nu sunt mai simple, căci şoseaua nu este asfaltată, tot din cauza stratului de permafrost de dedesubt. Vara, maşinile înoată în noroi şi astfel iau naştere nişte ambuteiaje de toată frumuseţea, de care profită “piraţii noroaielor” – aşa au fost denumiţi răufăcătorii care abia aşteaptă un ambuteiaj, ca să jefuiască, să bată ori să răpească turiştii blocaţi pe drum.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Ce se mai poate întâmpla pe şosele”

 1. Cum arată un film pentru cei cu IQ-ul mic | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 9:47

  […] Ce se mai poate întâmpla pe şosele […]

 2. De ce mint bărbaţii | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 10:00

  […] Ce se mai poate întâmpla pe şosele […]

 3. Întrebări la Radio Erevan | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 11:44

  […] Ce se mai poate întâmpla pe şosele […]

 4. Cum ne îmbrăcăm în ziua votului | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 12:06

  […] Ce se mai poate întâmpla pe şosele […]

 5. Umorul nostru cel de toate zilele | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 16:17

  […] Ce se mai poate întâmpla pe şosele […]

Adauga un comentariu