Chatbot-urile AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială): alternative interesante la ChatGPT

miercuri, februarie 22, 2023 16:34
Posted in category IT

Imagine AIChatbot-urile AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) reduc volumul de muncă, prin scrierea de e-mailuri și eseuri sau chiar rezolvând probleme de matematică. Ele folosesc inteligența artificială pentru a genera text sau pentru a răspunde la interogări pe baza intrărilor utilizatorului. ChatGPT este un exemplu popular, dar există și alte chatbot-uri interesante (remarcabile).

De exemplu, poate aţi căutat vreodată, folosind motorul de căutare Google, o poză de care aveaţi nevoie, dar, neştiind mare lucru despre respectiva imagine, nu aţi găsit-o. Ei bine, aici AI vine în ajutor, folosind generatoarele de artă AI. Puteți introduce o solicitare, cu amănunte detaliate sau vagi despre o anumită imagine, pe care o doriţi și chatbot-ul AI va afişa imaginea la care v-aţi gândit. Aşadar, munca noastră, folosind AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) va fi mai uşoară.

Dar haideţi să vedem ce variante interesante (remarcabile) avem la ChatGPT.

DALL-E 2

OpenAI, compania de cercetare AI ce a creat ChatGPT, a lansat DALL-E 2 în noiembrie anul trecut, 2022, și de atunci a devenit cel mai popular generator de artă AI de pe piață. Popularitatea sa este binemeritată. Site-ul este foarte intuitiv și va produce rezultate în câteva secunde. Tot ce trebuie să faci este să tastați orice prompt doriți, specificând cât de multe detalii este necesar pentru a vă aduce viziunea la viață, iar apoi, DALL-E 2 va genera patru imagini din promptul dvs. Iar dacă nu sunteţi mulţumit de rezultate, puteți să-l modificați și să încercați din nou. Cea mai bună parte este că primești 50 de credite gratuite în prima lună și 15 credite în fiecare lună după. Dacă aveți nevoie de mai multe, puteți cumpăra oricând și credite.

Dream by WOMBO

Succesul acestei aplicații se datorează clasării pe primul loc (cea mai bună aplicație generală) la premiile Google Play 2022. Cu acest chatbot AI, puteți crea artă cu simpla introducere a unui prompt rapid. Un plus suplimentar despre acest generator de artă AI este că vă permite să alegeți diferite stiluri de design, cum ar fi realist, expresionism, comic, abstract, fanatic, cerneală și multe altele. În plus față de aplicație, are o versiune mobilă gratuită pentru desktop, care este ușor de utilizat. Dacă doriți să duceți utilizarea aplicației la nivelul următor, puteți plăti 90 USD pe an, 10 USD pe lună sau un abonament pe viață de 170 USD.

Craiyon

În ciuda faptului că avea inițial numele DALL-E mini, acest generator de artă AI nu are legătură cu OpenAI sau DALL-E 2, ci este mai degrabă o alternativă open-source la acestea. Numele DALL-E 2 mini este oarecum potrivit, deoarece face tot ceea ce face DALL-E 2, doar cu redări mai puțin precise. Spre deosebire de DALL-E 2, ieșirile de la Craiyon sunt lipsite de calitate. Lucrul bun este că, având posibilităţi nelimitate, puteți continua să modificați promptul până când obțineți exact ceea ce vă imaginați. Site-ul este, de asemenea, simplu de utilizat, având o atractivitate generală, ceea ce face din acest generator AI un competitor puternic.

Midjourney

Folosesc adesea generatoarele de artă AI, datorită faptului că sunt distractive, ba chiar poţi crea lucrări de artă digitală cu ajutorul lor. În ciuda tuturor experiențelor mele cu diferiți generatori AI, nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru Midjourney. Ieșirea acestei imagini a fost atât de clară încât mi-a fost greu să cred că nu este o imagine reală pe care cineva a făcut-o din promptul pe care l-am introdus. Acest software este atât de bun încât a produs artă premiată. Pentru a vă crea imaginile, tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul și să vă înregistraţi. Apoi aveți acces la 25 de redări gratuite și puteți face upgrade la un plan, ce începe de la 8 USD/pe lună. Un avantaj cu adevărat distractiv al platformei Midjourney este că poți vedea intrările și ieșirile tuturor celorlalți în chat-ul Discord.

Pentru a vă arăta cât de bun este acest generator de artă AI, vedeţi imaginea de la începutul postării (articolului).

MyHeritage’s Al Time Machine

Toamna trecută, deveneau virale pe TikTok poze cu personaje din diverse etape ale vieţii acestora. Fotografiile au fost realizate de „AI Time Machine” de la MyHeritage, care folosește 10 până la 25 de fotografii introduse de utilizator pentru a crea portrete realiste ale felului cum arată cineva/ceva de-a lungul anilor.

Deși trebuie să așteptați între 30 și 90 de minute pentru a obține rezultate, opera de artă frumoasă face ca așteptarea să merite. Trucul pentru a le obține gratuit este să refresh la site și să așteptați până când se deschide fereastra de încercare gratuită, desemnată de butonul „Try it now for free” (Încercați-l acum gratuit). Altfel, trebuie să plătiţi 12 USD (dolari) pentru a avea fotografia.

Care este cel mai bun generator de artă AI?

Cel mai bun generator general de artă AI este DALL-E 2, datorită costului și eficienței sale. Folosind DALL-E 2, puteți obține o redare a exact ceea ce v-ați imaginat în câteva secunde, cu credite gratuite care se completează în fiecare lună.

Care este generatorul de artă AI potrivit pentru tine?

Deși am ales DALL-E 2 drept cel mai bun generator de artă AI în general, există și alți generatori de artă AI care au rezultate bune, pentru nevoi specifice. De exemplu, dacă sunteți un profesionist care folosește generarea de artă AI pentru o afacere, este posibil să aveți nevoie de un instrument precum Midjourney, care oferă rezultate consistente, fiabile și de calitate. Pe de altă parte, dacă doriți doar să vă jucați cu generarea de artă AI în scopuri de divertisment, Craiyon ar putea fi cea mai bună opțiune, deoarece este gratuit și nelimitat.

Cum am ales acești generatori de artă AI?

Pentru a găsi cele mai bune generatoare de artă AI, am testat fiecare generator enumerat și le-am comparat performanța. Factorii care au intrat în performanța testării au inclus UI/UX, rezultatele imaginii, costul, viteza și disponibilitatea. Fiecare generator de artă AI a avut puncte forte și puncte slabe diferite, făcându-l pe fiecare să fie ideal pentru utilizatori diferiţi.

Ce este un generator de artă AI?

Un generator de artă AI este un software care utilizează AI pentru a crea imagini din textul introdus de utilizator, de obicei în câteva secunde. Imaginile variază ca stil în funcție de capacitățile software-ului, dar de obicei pot reda o imagine în orice stil doriți, inclusiv 3D, 2D, cinematografic, modern, renascentist și multe altele.

Cum funcționează generatoarele de artă AI?

Ca orice alt model AI, generatorii de artă AI lucrează folosind datele învățate, cu care au fost instruiți. De obicei, aceste modele sunt antrenate pe miliarde de imagini pe care le analizează în funcţie de caracteristici. Aceste informații sunt apoi folosite pentru a crea imagini noi.

Există implicații etice cu generatorii de artă AI?

Generatorii de artă AI sunt instruiți pe miliarde de imagini găsite pe internet. Aceste imagini sunt adesea opere de artă care aparțin unui anumit artist, care sunt apoi reimaginate și reutilizate de AI pentru a vă genera imaginea. Deși nu este aceeași imagine, noua imagine are elemente ale operei originale ale artiștilor care nu le sunt creditate.

Există alternative la DALL-E 2 care merită luate în considerare?

Contrar a ceea ce ați putea crede, există mult mai mulți generatori de artă AI, în afară de DALL-E 2. Unele produc rezultate chiar mai bune decât software-ul OpenAI. Dacă doriți să încercați ceva diferit, consultați una dintre alternativele noastre enumerate mai sus sau cele trei suplimentare de mai jos.

Sursa informaţiilor: ZDNet.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu