ChatGPT versus Bing Chat: care chatbot AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) este mai bun?

miercuri, iunie 28, 2023 17:31
Posted in category IT

ChatGPT versus Bing

Poate vă întrebați care sunt principalele diferențe dintre cele două variante de chatbot AI. Iată, mai jos, aceste diferenţe.

De când ChatGPT a fost lansat în noiembrie 2022, chatbot-urile AI au devenit un subiect foarte popular. Abilitățile ChatGPT de a genera text, de a întreţine o conversație, de a scrie cod și de a face multe altele au cauzat o cerere uriașă pentru folosirea chatbot-ului.

Văzând succesul masiv al ChatGPT, alte companii s-au grăbit să concureze în spațiul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

În februarie 2023, Microsoft a anunțat integrarea AI în motorul său de căutare Bing. Bing alimentat de AI are unele diferențe majore față de ChatGPT, cea mai mare diferență fiind accesul la întregul internet.

Haideţi să comparăm ChatGPT (versiunea gratuită) cu Bing Chat, pentru ca fiecare dintre noi să aleagă chatbot-ul potrivit în cunoştinţă de cauză.

Ar trebui să utilizați ChatGPT dacă…

1. Eşti nerăbdător să experimentezi puterea unui chatbot

ChatGPT a fost principalul chatbot AI de la lansare și a servit drept model pentru numeroase alte variante de chatbot AI care au apărut de atunci.

Drept urmare, ChatGPT a devenit deja un brand foarte cunoscut, fiind capabil să ofere informații și asistență pe o mare varietate de subiecte, inclusiv domenii tehnice, cum ar fi scrierea și codificarea.

ChatGPT poate fi folosit gratuit de către toţi utlizatorii. Prin urmare, dacă sunteți curios despre cum v-ar putea ajuta un chatbot AI, ați putea să îl încercați pe cel care a început boom-ul și să aflați ce vă place la ChatGPT și de ce aveți nevoie de un asistent chatbot.

2. Vrei informaţii despre subiectele şi evenimentele dinainte de 2021

ChatGPT a fost instruit pe întregul web înainte de 2021. Prin urmare, dacă aveți întrebări despre subiecte sau evenimente care au avut loc înainte de 2021, ChatGPT vă va putea oferi un răspuns amănunțit, conversațional.

Solicitările adresate chatbot-ului nu trebuie să se limiteze la întrebari standard, specifice motoarelor de căuatre, ci pot include, de asemenea, solicitări de matematică și codare.

Această abilitate poate fi utilă în special atunci când aveți nevoie de claritate asupra unui subiect stabilit pe care îl învățați sau îl cercetați. ChatGPT poate explica în detaliu un subiect așa cum ar face un părinte. Cea mai bună parte este că, spre deosebire de un părinte, ChatGPT este disponibil în orice moment (cu excepția cazului în care este la capacitate maximă) și este capabil să răspundă la oricât de multe întrebări.

La Microsoft Build 2023, Microsoft a anunțat că Bing va veni la ChatGPT ca motor de căutare implicit. Această integrare oferă ChatGPT acces la internet și, prin urmare, acces la evenimentele curente. De asemenea, oferă chatbot-ului capacitatea de a furniza citate pentru toate răspunsurile sale.

Cu toate acestea, această funcție este în prezent limitată la abonații ChatGPT Plus. În viitor, funcția va fi disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii prin simpla activare a unui plugin care va aduce Bing la ChatGPT.

3. Vrei răspunsuri lungi și profunde

ChatGPT oferă cele mai aprofundate răspunsuri în comparație cu chatboții concurenți, inclusiv chatbot-ul Bing.

De exemplu, dacă adresezi ChatGPT o întrebare profundă, cum ar fi „Ce este viața?”, chatbot-ul îți va oferi mai multe paragrafe care explică diferite aspecte și interpretări ale conceptului.

Pe lângă faptul că răspunde la întrebări mai amănunțit decât orice alt chatbot, ChatGPT nu are o limită de interogare, spre deosebire de Bing Chat. Indiferent câte întrebări ulterioare ai, ChatGPT le va răspunde tuturor.

Ar trebui să utilizați Bing Chat dacă…

1. Doriți informații despre evenimentele curente

Dacă aveți întrebări legate de evenimentele curente, Bing Chat este chatbot-ul ce trebuie folosit.

Pentru a genera un răspuns, Bing Chat indexează întregul web. Drept urmare, chatbot-ul are acces la cele mai recente informaţii, evenimente și cercetări disponibile, chiar din momentul în care ați pus întrebarea.

La fel ca ChatGPT, Bing Chat va oferi răspunsuri conversaționale, asemănătoare unei persoane. Această abilitate poate fi deosebit de utilă pentru a răspunde la întrebări despre știrile care se întâmplă chiar acum. Cu toții am auzit ceva la știri şi am rămas cu întrebări ulterioare; și aici Bing Chat poate fi cu adevărat folositor.

Căutarea bazată pe AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) de la Bing rămâne cea mai bună alternativă pentru a obține informații despre evenimentele curente.

2. Doriţi să ştiţi sursele informaţiilor

O oarece îngrijorare în legătură cu utilizarea ChatGPT este dată de acuratețea răspunsurilor sale, deoarece nu oferă surse pentru răspunsurile sale.

OpenAI a recunoscut în trecut că ChatGPT este predispus la răspunsuri inexacte, deoarece, la urma urmei, este un model AI capabil să facă greșeli. Bing Chat încearcă să rezolve această problemă furnizând sursele de informaţii.

Când puneți o întrebare chatbot-ului Bing Chat, acesta va genera un răspuns cu note de subsol care vă conduc la sursa exactă de la care a primit răspunsul. De îndată ce faceți clic pe nota de subsol, veți ajunge direct la articolul web într-o altă filă.

Această capacitate este utilă în special atunci când utilizați chatbot-ul pentru sarcini în care acuratețea este crucială, cum ar fi o lucrare în domeniul cercetării sau un proiect pentru locul de muncă.

La întrebările legate de matematică, chatbot-ul Bing Chat poate oferi răspunsuri ce cuprind expresii matematice complexe.

3. Doriți acces gratuit la cel mai recent model OpenAI, GPT-4

GPT-4 este cea mai nouă versiune a sistemelor AI, produse de OpenAI, mai avansată și mai fiabilă decât GPT-3.5, pe care rulează ChatGPT.

Există doar două moduri de a accesa funcțiile GPT-4: ChatGPT Plus, care are un cost de 20 USD/lună, și noul Bing, care este gratuit.

Prin urmare, dacă doriți să folosiţi cel mai recent model OpenAI fără să plătiți pentru el, Bing este singura opțiune. În ziua în care OpenAI și-a anunțat cel mai recent model AI, Microsoft a dezvăluit că, de la lansare, Bing rulează pe GPT-4.

Pe 4 mai 2023, Microsoft a anunțat alte upgrade-uri majore AI care vor veni atât la Bing, cât și la Edge. Aceste funcții sunt mai avansate decât cele ale ChatGPT din acest moment. Spre deosebire de ChatGPT, accesul la cele mai recente funcții ale Bing nu va implica un abonament premium.

Alternative de luat în considerare

Dacă doriţi să folosiţi alte variante de chatbot AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), există şi alte alternative. Iată, mai jos, trei dintre ele.

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu