Confruntarea variantelor de Chatbot: ChatGPT, Google Bard și Bing Chat puse la încercare în lumea reală

sâmbătă, iunie 24, 2023 6:41
Posted in category IT

Chatbot AI

Studenții și profesorii de la Universitatea Berkeley (California) au creat o modalitate prin care puteți compara diferitele variante de Chatbot. Iată cum.

De când ChatGPT a crescut în popularitate în noiembrie 2022, spațiul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) a devenit saturat de alternative la ChatGPT. Aceste variante AI variază în ceea ce privește LLM-uri, prețuri, interfețe, acces la internet și multe altele, ceea ce face dificilă alegerea.

Pentru a face compararea mai uşoară, Large Model Systems Organization (LMYSY Org), o organizație deschisă de cercetare fondată de studenți și profesori de la Universitatea Berkeley (California), a creat Chatbot Arena.

Chatbot Arena este o platformă de referință pentru LLM-uri, unde utilizatorii pot testa două modele de AI, inserând un prompt și selectând cel mai bun răspuns, fără a ști care LLM se află în spatele fiecărui răspuns.

După ce utilizatorii aleg un chatbot, pot vedea ce LLM-uri au fost folosite pentru a genera rezultatul.

Rezultatele evaluărilor utilizatorilor sunt folosite pentru a clasa LLM-urile pe un clasament bazat pe un sistem de rating Elo, un sistem de rating utilizat pe scară largă în șah, conform LMSYS Org.

Clasamentele plasează în prezent GPT-4, cel mai avansat LLM OpenAI, pe primul loc cu un rating Arena Elo de 1227. Pe locul doi, cu un rating de 1227, se află Claude-v1, un LLM dezvoltat de Anthropic.

GPT-4 se găsește atât în Bing Chat, cât și în ChatGPT Plus, ceea ce face ca cele două variante de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) să fie cele mai bune în acest moment.

Chatbot-ul Claude, locul doi, nu este încă disponibil publicului, dar are o listă de așteptare disponibilă în care utilizatorii se pot înscrie pentru acces anticipat.

Pe locul opt în clasament este PaLM-Chat-Bison-001, un submodel al PaLM 2, LLM-ul din spatele Google Bard. Acest clasament nu prea are legătură cu imaginea publică a Google Bard, care nu este cel mai rău, dar nici unul dintre cele mai bune.

Pe site-ul Chatbot Arena, există o opțiune prin care puteți selecta cele două modele diferite pe care doriți să le comparați. Această funcție ar putea fi utilă dacă doriți să experimentați cu anumite LLM-uri.

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu