Citatele noastre din toti anii de scoala

duminică, ianuarie 22, 2017 10:38
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniFiecare dintre noi avem amintiri despre anii de școală. Și, poate, printre aceste amintiri se numără cuvintele importante auzite pe la ore. Întotdeauna o oră de curs în care se amintește un citat, un proverb, o întâmplare educativă are un farmec aparte. Azi, în perioada revoluției informaționale, putem găsi frânturi din memoria umanității în multe locuri. Dintre aceste locuri, am lecturat cu plăcere citate de pe site-ul anidescoala.ro. Copiii, elevii în general, dar nu numai, vor găsi o colecție interesantă de citate, grupate pe categorii, alese inspirat pentru cei care vor să deprindă tainele cunoașterii, vor să afle cât mai multe despre lumea în care trăiesc.

Îmi permit să amintesc câteva dintre acele categorii și câte un citat, sau două, din fiecare. Înainte de asta, însă, aș mai adăuga faptul că, indiferent de vârsta fiecăruia dintre noi, putem avea surpriza să descoperim esnțialul, exact veriga lipsa a cercului gândirii noastre, atunci când ne așteptăm mai puțin. Sunt numeroase exemple de personalități a căror viață a fost schimbată de întâlnirea cu o carte sau, de ce nu, cu un citat. Haideți să vedem acele categorii.

 • Citate inspiraționale pentru copii, care îi vor ajuta să fie cei mai buni
  ”Întotdeauna este timpul potrivit să faci ceea ce este potrivit.” (Martin Luther King Jr.)
 • Cele mai frumoase citate despre Crăciun
  ”Cel care nu are Crăciunul în inimă, nu-l va găsi nici sub brad.” (Roy L. Smith)
 • Colecție de citate despre iarnă
  ”În mijlocul iernilor înghețate am învățat că există în mine o vară fără putință de învins.” (Albert Camus)
 • Citate despre România, de Ziua Națională
  ”Noi, românii, suntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gândește prea mult, ne putem mândri că cel puțin se discută foarte mult.” (I. L. Caragiale)
 • Citate din Mircea Eliade
  ”A fi liber înseamnă, înainte de toate, a fi responsabil față de tine însuți.”
 • Citate despre încrederea în sine
  ”Dacă ai încredere în tine însuți, inspiri încredere altora.” (Goethe) “Curajul este o medie în ceea ce privește frica și încrederea în sine.” (Aristotel)
 • Citate din Ernest Hemingway
  ”Înainte de a vorbi, ascultă. Înainte de a reacţiona, gândeşte. Înainte de a cheltui, câştigă. Înainte de a critica, aşteaptă. Înainte de a te ruga, iartă. Înainte de a te opri, încearcă.”
 • Citate și gânduri despre viitor
  ”Viitorul le aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor.” (Eleanor Roosevelt) „Astăzi e acel „mâine” de care te temeai ieri.” (Mark Twain)
 • Citate inspiraționale ale câștigătorilor Premiului Nobel
  ”Lăsați-ne să ne alegem cărțile și creioanele. Acestea sunt cele mai puternice arme.” (Malala Yousafza, Premiul Nobel pentru Pace)
 • De ce este important să înveți
  ”Niciodată nu am învățat de la un om care a fost mereu de acord cu mine.” (Robert A. Heinlein)
 • Citate din antichitate
  ”Viața fericită stă în liniștea minții.” (Cicero)
 • Cât de amuzantă este matematica?
  ”Pentru um matematician, viața reală este un caz special.” (Anonim)
 • Citate despre eroi
  ”Un erou adevărat este întotdeauna erou din întâmplare. El aspiră să fie un laș onest ca toți ceilalți.” (Umberto Eco)
 • Citate celebre ale lui Albert Einstein
  „Cel ce mărşăluieşte vesel în rând cu trupa, deja şi-a câştigat dispreţul meu. I s-a dat ditamai creierul din greşeală, din moment ce măduva spinării i-ar fi ajuns.”
 • Citate înțelepte din marii gânditori români
  ”Sunt experienţe cărora nu le mai poţi supravieţui. După ele, simţi cum orice ai face nu mai poate avea nici o semnificaţie. Căci după ce ai atins limitele vieţii, după ce ai trăit cu exasperare tot ceea ce oferă acele margini periculoase, gestul zilnic şi aspiraţia obişnuită îşi pierd orice farmec şi orice seducţie.” (Emil Cioran)
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu