Continuă teroarea bolşevică în Basarabia

luni, iulie 13, 2009 6:25
Posted in category Basarabia

Revolutie, BasarabiaSe pare că regimul criminal Voronin, precum regimul la fel de criminal al lui Putin, vede în orice cetăţean implicat în activităţi străine minciunii bolşevice un “duşman al poporului”. Consecinţa: românii de dincolo de Prut sunt terorizaţi în continuare de un regim criminal. Iar suferinţele acestor oameni sunt ignorate de “popularul” Barack Obama. Reacţia anemică a SUA după evenimentele din 7 aprilie arată doar complicitatea la crimă a unei administraţii americane pentru care încălcarea drepturilor omului nu reprezintă o problemă. Preşedinţii democraţi ai SUA au fost, cu puţine excepţii, slabi pe plan extern. Iar Obama pare să fie o culme a laşităţii. Rusia, acest imperiul al răului, trebuie obligată să respecte tratatele internaţionale pe care le-a semnat, de la retragerea armatei ruse din Transnistria şi până la încetarea apărării pactului Hitler-Stalin şi a consecinţelor sale. În continuare este povestea unui om din Basarabia. Poate fi, la fel de bine, povestea ta sau a mea, dacă am trăi acolo. Deşi în România nu se iese în stradă decât pentru câteva firimituri în plus la masă, poate ar fi momentul să dovedim că putem să ieşim şi pentru o bucată din această ţară, furată de ruşi, o ţară care nu-i numai a infractorilor de tot soiul, ci este şi a ta sau a mea.

„Numele meu este Ghenadie Brega, născut la Sîngerei, Pepeni, am 34 de ani, cetăţean al Republicii Moldova şi al României (din 2007).

Sunt ex-preşedinte al Asociaţiei Hyde Park din R.Moldova (am fost lider al acestei asociaţii în perioada aprilie 2006 – mai 2008).

Sunt de asemenea:

* observator naţional (din partea Institutului pentru Drepturile Omului) acreditat de CEC pentru alegerile din 29 iulie 2009;
* monitor al întrunirilor publice, în cadrul unui proiect al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului;
* membru-fondator al asociaţiei Pro-România, pe care autorităţile refuză nejustificat s-o înregistreze.

Sunt junalist free-lancer, antrenat în proiectul internaţional VJmovement.com
Sunt artist liber, expert/magistru în comunicare şi relaţii publice şi promovez libertatea cuvântului, dreptul la informare şi exprimare, alte libertăţi fundamentale.

La data de 10 iulie 2009, în privinţa mea a fost emisă o ordonanţă de începere a urmăririi penale (dosar nr. 2009270220) pe faptul unei pretinse agresări şi a jafului unui cetăţean, care ar fi avut loc la data de 04 noiembrie 2007 în zona comunei Zorile, r-nul Orhei.
În ordonanţă mai este pomenit numele lui Anatol Mătăsaru, care a fost deja reţinut la data de 10 iulie 2009 şi care până în prezent se află la în custodia poliţiei din Orhei.

Anterior, am fost cercetat într-un alt dosar, în care am figurat în calitate de bănuit pe faptul organizării “dezordinelor de masă”, care se pretinde că au avut loc pe 6 – 7 aprilie 2009 în mun. Chişinău.

Totodată, 10 iulie 2009 era data limită până la care, conform legii, putea fi înaintată învinuirea sau cererea de prelungire a calităţii de bănuit „pentru organizarea dezordinilor de masă” din data de 06 aprilie 2009. La moment calitatea mea de bănuit pe dosarul din 06 aprilie 2009, a expirat de drept. Până la această dată, mie nu mi s-a adus la cunoştinţă despre existenţa vreunui demers al procurului cu privire la prelungirea termenului pentru a-mi fi păstrată această calitate.

Declar hotărît că aceste dosare sunt fabricate şi că eu n-am nicio vină, atît în ce s-a întîmplat la Chişinău pe 7 aprilie 2009, cît şi în jaful de la Orhei, în toamna lui 2007.

Pe 7 aprilie 2009 nici nu eram în Chişinău, ultima dată am fost în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ajun, pe 6 aprilie, cînd am organizat protestul paşnic împotriva fraudării alegerilor.

În noiembrie 2007 eram angajat la Euro TV în calitate de cameraman, lucram aproape fără întrerupere şi nu aveam de ce să ajung la Zorile, unde n-am fost nicio dată şi nu cunosc pe nimeni. Mai mult decît atît, la acea dată nu îl cunoşteam pe Anatol Mătăsaru şi nu aveam cum să întreprind ceva împreună cu el. De cînd am monitorizat şi filmat protestele lui paşnice cu măgarul sau cu masca de porc, am început să-i urmăresc activitatea şi consider că arestarea lui repetată este o manifestare de cenzură pentru opiniile sale exprimate, o încălcare flagrantă a drepturilor omului.

Declar că şi o eventuală reţinere, arestare sau condamnare a noastră va însemna doar răfuirea autorităţilor pentru activitatea noastră civică, de promovare a libertăţii cuvîntului.

Vă rog să monitorizaţi activitatea poliţiei şi a procuraturii, deoarece consider că dosarele penale în care suntem urmăriţi sunt fabricate la comandă, iar probele şi mărturiile care au fost sau vor fi prezentate sunt false şi colectate cu rea-credinţă.

Asociaţia Hyde Park, al cărei membru sunt, are ca misiune apărarea dreptului la liberă exprimare, accesul la informaţie şi alte drepturi conexe; are 16 dosare expediate la CEDO, dintre care 4 deja au fost câştigate. Membrii organizaţiei sunt persecutaţi inclusiv din acest motiv.

În aprilie 2009, autorităţile centrale au dispus percheziţia sediului Asociaţiei Hyde Park şi sechestrarea bunurilor acesteia. În momentul de faţă, bunurile asociaţiei se află la procuratura generală de mai bine de trei luni.”

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Continuă teroarea bolşevică în Basarabia”

 1. Mentalitatea de colhoz | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 13:03

  […] Continuă teroarea bolşevică în Basarabia […]

 2. Criminalul Voronin, ruşii şi românii din Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 13:07

  […] Continuă teroarea bolşevică în Basarabia […]

 3. Măşti europene pentru agenţii Kremlinului | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 21:07

  […] Continuă teroarea bolşevică în Basarabia […]

 4. Bolşevicii, veniţi pe tancurile sovietice, au ucis zeci de mii de oameni nevinovaţi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2015 at 17:41

  […] Continuă teroarea bolşevică în Basarabia […]

 5. 29 iulie 2009, alegeri în Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2016 at 17:03

  […] Continuă teroarea bolşevică în Basarabia […]

Adauga un comentariu