Crucificarea limbii romane (XIV)

miercuri, aprilie 5, 2017 21:10
Posted in category Educatie

Limba romana

 • ‘Liberalizarea’ femeii în comunism

  Creierele spălate de dictatura comunistă fac mare tam-tam azi de decadenţa societăţii libere, în care tot soiul de personaje îşi arată părţile intime. Ceea ce nu ştiu nostalgicii comunismului este faptul că, la începuturile bolşevismului, s-a practicat ‘liberalizarea’ sexului. Iată un fragment dintr-un material intitulat „Kama-sutra bolşevică”. ‘La scurt timp după Marea Revoluție din Octombrie, comuniștii ruși au încercat să impună, în toată lumea, liberalizarea absolută a erotismului. Cum era și normal, au făcut primii pași ai noii revoluții sexuale chiar acasă la ei, în nou inventata Republică a Sovietelor. Plasându-se în contradicție flagrantă cu linia politică din zilele noastre, Nicolai Ivanovici Buharin, teoretician de vază a primei generații de activiști bolșevici a afirmat, sus și tare, că familia este una dintre ultimele fortărețe ale conservatorismului burghez, o piedică ce trebuia desființată cât mai rapid cu putință. Iar în ceea ce privește sexul, atunci, pe la începutul anilor 20, s-au lansat „pe piață” tot soiul de idei, care mai de care mai bizare. Una dintre ele, exprimată cu o rigoare aproape pedagogică susținea că „dragostea este doar o simplă necesitate psihologică care trebuie satisfăcută pe loc, la fel de simplu și de natural precum foamea sau setea”. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai clare, primii „baroni” bolșevici au promovat ideea că viața și valorile comunei primitive, când totul era la comun, erau mult superioare familiei monogame burgheze, bazată pe proprietate privată și căsătoria care aducea cu sine „aservirea femeii”.’ Iată şi două comentarii la acest material: (1) „Morala” comunistilor? Crima si Furtul! Violul ca …desert! Pàcat cà avem o populatie idiotizatà în proportie de 99% ÎNCà si care-si VINDE COPIII si NEPOTII Bestiilor Comunisto-Securiste!!! (2) Un articol deosebit de relevant prin documentare si prezentare. Aceasta analiza a unuei perioada istorice, in care si poporul roman a fost „beneficiar”, scoate la iveala nu numai crima impotriva speciei umane dar aduce in prim plan si pe criminali: kazari cu nume omenesti si europene. Trist si cutremurator. Cei ce au propovaduit aceste „maniere” criminale sunt cei ce au comis HOLOCAUSTUL ROSU care este practic mai crud si mai amplu decat holocaustul brun. Efectele indobitocirii maselor de catre madamele Kollontai le constatam cu prisosinta in gandirea stirba a poporului roman.

 • Mai nou, ortodoxismul este apărat stâlcind limba română

  În timp ce majoritatea clericilor ortodocşi aleargă după arginţi, există şi ortodocşi din secta ‘Vanghelie’, cei care văd în scrierile unora pe net păcate de neiertat. Poate aşa o fi, dar, dacă tot vrei să scrii ceva, mai întâi înveţi limba română. Să fi rămas ortodoxismul ultimul refugiu al incompetenţei (ca să-l parafrazez pe Asimov)? Iată mai jos comentariul respectiv (găsit aici), prin care se vede cât de întortochiate sunt căile limbii române. DRAGII MEI CEI CARE SUNTETI ATEI DACA NU SUNTETI CRESTINI IN IAD O SA AJUNGETI PTR CA A RESPINGE PE DUMNEZEU E STRIGATOR LA CER PTR CA EL EXISTA DAR NUL VEDEM DE PAKATOSI CE SUNTEM DAR O SAL VEDEM OAMENI BUNI CAND VOM MURI FIECARE DINTRE NOI ORTODOXIA ESTE CREDINTA CEA ADEVARATA CREDINTA PTR CARE SFINTII NOSTRI PARINTI AU APARATO CA NOI SA LE IMPARTASIM SI COPIILOR NOSTRI SI TOT ASA AU TINUT PIEPT IN FATA ERETIKILOR NU SAU LASAT SPERIATI DE AMENINTARILE CE LEAU IMPUS IMPARATII PAGANI ETC. ATEISMUL ESTE EGALA CU PAGANISMUL DE ACEEA VA SFATUIESC SA TRECETI LA ORTODOXIE DACA VRETI SA MOSTENITI VIATA VESNIKA CUM SCRIE IN SFANTA SCRIPTURA. ISLAMUL SI SECTARISMUL SUNT EREZII MINCINOASE IMPUSE DE OAMENI MINKINOSI CA SAI ATRAGA PE CEI SLABI CUM SCRIE IN BIBLIE NU II CREDETI OAMENI BUNI STUDIATI ISTORIA CRESTINISMULUI DE NIKOLAE CHIFAR SAU DE OCTAVIAN RUDEANU SI CONVINGETIVA VETI VEDEA AKOLO DE CE ORTODOXIA E CREDINTA CEA ADEVARATA BISERICA LUI DUMNEZEU SI TRUP A LUI HRISTOS AMIN.

 • ‘Succesurile’ Elenei Băsescu produc victime colaterale

  Atunci când a gafat, folosind un plural greşit, Elena Băsescu era prezentată românilor, cunoscători de limbă română (hă, hă, hă), drept o incultă, incapabilă să ştie un plural elementar. Iată, însă, că respectiva gafă se repetă pe cel mai citit blog din România, ZOSO’s blog. Dacă urmaţi link-ul anterior (sau click aici), veţi vedea pluralul ‘succesuri’, fără ghilimele, adică este folosit pe bune. Mai mult, Vali Petcu, alias ‘zoso’, îmi şterge un comentariu nevinovat, care suna cam aşa (citat aproximativ): ‘Dacă este scris la vrăjeală, ‘succesuri’ trebuia trecut cu ghilimele. Dacă este pe bune, mai trebuie studiată limba română.’ Vedeţi aici forma corectă de plural pentru ‘succes’.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Crucificarea limbii romane (XIV)”

 1. Crucificarea limbii romane (XV) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 19:34

  […] Crucificarea limbii romane (XIV) […]

 2. Crucificarea limbii romane (XVII) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 20:18

  […] Crucificarea limbii romane (XIV) […]

Adauga un comentariu