Crucificarea limbii romane (X)

sâmbătă, martie 25, 2017 18:14
Posted in category Educatie

Limba romana

 • ‘Adevărul’ şi virgula care lipseşte

  Cotidianul lui Patriciu, ‘Adevărul’ fost ‘Scînteia’ comunistă, o are în dotare pe doamna sau domnişoara Alina Brebenel, din Videle. Marea ziaristă de cinci copeici publică o scrisoare a deputatului Mihail Boldea, adresată Camerei Deputaţilor în 2009. Boldea are, în mod corect, în scrisoare, următoarea zicere (vedeţi link-ul de mai jos): ‘E vorba, în primul rând, de o mult mai mare putere şi libertate de acţiune acordată ofiţerilor poliţiei române, care, batjocoriţi zilnic de aceste reziduuri ale societăţii, nu pot practic reacţiona.’ În preambulul articolului, ziarista lu’ Peşte uită o virgulă: ‘Soluția, spune Mihail Boldea, este „o mai mare putere și libertate de acțiune acordată ofițerilor poliției române, care, batjocoriți zilnic de infractori, „aceste reziduri ale societății” nu pot practic reacționa.’ Fară respectiva virgulă, se înţelege cu totul altceva. Şi anume că ofiţerii de poliţie sunt reziduuri ale societăţii ce nu pot reacţiona. Ca să nu mai punem la socoteală că Boldea scrie corect ‘reziduuri’, iar Brebenel Alina citează greşit ‘reziduri’. Conu’ Dinu, ştiam că la privat se fac angajări după nivelul de competenţă. Alina Brebenel la ce o fi competentă oare? (Adevarul)

 • Mafia PSD-ista fura tot, inclusiv munca unor cercetatori japonezi

  Ministrul Educației, acuzat de plagiat: Lucrare științifică trasă la xerox după cercetători japonezi

  După recent încheiatul scandal legat de nominalizarea la Educație a Corinei Dumitrescu, iată că deținătorul portofoliului, trecut prin votul de învestitură al Parlamentului, este și el în mjlocul unui scandal, de data aceasta de plagiat. Ministrul Educației, Ioan Mang, a fost acuzat ieri de liderul PDL (se intampla in 2012), Emil Boc, că a copiat pagini întregi dintr-o lucrare științifică a unor cercetători japonezi. Boc a cerut demisia lui Mang „pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină“. Liderul democrat-liberal a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care reprezintă „în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi“. Boc a plusat și a afirmat că întreaga operă academică a lui Mang „este una de plagiat între 80 şi 90%“ şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea Ministerului Educaţiei „arată uriaşele interese“ care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei.

 • Mafia PSD-ista propune „analfabeti” la Educatie: Corina Dumitrescu, propusă în funcția de ministru al Educației, are greșeli gramaticale flagrante în CV

  În CV-ul Corinei Dumitrescu, propunerea guvernului Ponta pentru funcția de ministru al Educației, apar mai multe greșeli gramaticale și de scriere. Astfel, Corina Dumitrescu scrie în CV că are o diplomă de bacalaureat – secția reala și că a urmat cursuri de drept internațional la Universitatea Standford, California. La capitolul „Alte aptitudini și competente”, aceasta menționează „innot(???), baschet și tenis de masa”.

 • Gogoşile Pro TV

  Ce face ProTV-ul pentru a suplini lipsa ştirilor de la ora 17? Inventează ştiri apocaliptice. Cum ar fi următoarea: un individ pune pe cineva să-i ucidă soţia, dar nu se întâmplă nimic rău, până la urmă. Ce titlu credeţi că pune ProTV-ul acestei ştiri banale? După cum se vede şi în captura de mai jos, titlul găsit de ‘inteligenţii’ trustului este ‘Omul care a îngrozit o lume întreagă’. Wau! Păi, prin comparaţie, criminalii din România au îngrozit, probabil, întregul Univers. Mulţumim ProTV-ului că ne aduce zilnic aminte de lumea groaznică în care trăim, plină de crime şi criminali.
  Crucificarea limbii romane

 • Cât de catastrofal este dezastrul în orăşelul Darabani

  Ştiţi ce fac două tipe şi un tip în nordul extrem al României? Ruşine dacă v-aţi gândit la altceva, ei bine, scriu pe un site (intre timp a disparut; site-ul). Şi ce găsim noi pe site-ul https://darabani.eu/? Păi, doamna sau domnişoara Oana Florina Pădurariu scrie câteva rânduri pline de banalităţi, bune probabil maxim până în clasa a IV-a, iar la un moment dat scapă pleonasmul de grădiniţă, vizibil şi în captura de mai jos: ‘(…) dezastrul ar fi unul catastrofal’. Serios, Oana? DEX-ul, care nu ştie ce forme apetisante de creier are Oana, ne spune altceva: dezastru = nenorocire mare; catastrofă. Şi fiindcă aţi fost cuminţi şi aţi citit până aici, iată şi un fragment din gândirea ‘profundă’ a acestei fete: ‘Unii oameni preferă să nu ştie ce gândesc alţii despre ei şi oamenii, preferă să nu spună tot ce gândesc’ (pe site este fără diacritice). După acest citat ne-am putea întreba dacă la Grupul Şcolar Darabani s-a învăţat faptul că virgula nu se pune între subiect şi predicat. Dar să ştiţi că are ochi frumoşi. Ce mai contează cum scrie.
  Crucificarea limbii romane

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Crucificarea limbii romane (X)”

 1. Crucificarea limbii romane (XI) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 10:44

  […] Crucificarea limbii romane (X) […]

 2. Crucificarea limbii romane (XIV) | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2019 at 6:59

  […] Crucificarea limbii romane (X) […]

 3. Crucificarea limbii romane (XII) | A șaptea dimensiune says:

  martie 16th, 2019 at 14:26

  […] Crucificarea limbii romane (X) […]

 4. Crucificarea limbii romane (XIII) | A șaptea dimensiune says:

  mai 22nd, 2019 at 7:16

  […] Crucificarea limbii romane (X) […]

 5. Crucificarea limbii romane (XV) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 8th, 2019 at 18:26

  […] Crucificarea limbii romane (X) […]

Adauga un comentariu