Cum au putut oamenii sa se lupte in acest Rai terestru?

vineri, iunie 1, 2018 6:34
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniSpectacolul Dolomitilor se desfasoara in fata ochilor nostri imbatati de frumusete. Privesc varfurile acestea care se inalta semete catre cer, imi amintesc cardurile de caprioare pe care le-am intalnit pascand in cale si ma intreb, cum au putut oamenii sa intineze aceste locuri ucigandu-se unii pe altii, cand muntii acestia de vis au reprezentat un teatru de razboi in aer liber?

Aici nu ma lupt decat cu mine insami ca sa ma perfectionez: sa imi depasesc limitele, sa daruiesc intreaga frumusete de care sunt capabila celor din jur. Mi se pare o blasfemie sa ucizi, cand ai in jur puritate si frumusete la puterea infinit!

Apele energice din munte au sapat in piatra si acum danseaza in cascade valurile de matase si dantela. Pe drumul de fier, calcand la inaltime pe scari sigure, lipindu-ma de munte ii fur energia si devin puternica asemenea lui.

Asta am simtit eu si infinita recunostinta fata de Oxigentour, organizator excursii Dolomiti.

Conditiile de la hotel satisfac pretentiile celui mai exigent client. Personalul este amabil si cinstit, lenjeriile curate si paturile comode, iar camerele stralucesc de curatenie. Este mult mai bine ca nu avem asigurata masa, fiindca luam pranzul in functie de programul riguros al zilei respective. Nu am putea sa ne intoarcem la hotel sa mancam, fiindca noi am venit aici sa exploram, sa vizitam.

Asezarea Dolomitilor la granita dintre Italia si Austria este providentiala: intr-o parte casele respecta stilul arhitectural sobru, german, in cealalta parte se intind orasele, satele si asezarile italienilor, artisti prin definitie.

Masinile care ne asigura transferul de la hotel la traseul stabilit trec peste munti. Peisajele rutiere din zona sunt de vis.

Din cand in cand ma ciupesc sa am certitudinea ca nu visez, dar totul este superb de real! Ghidul ne permite sa ne menajam fortele, adica sa mai luam telecabina sau telescaunul sa nu mai tragem de bagajele grele. De la inaltime, peisajul alpin este feeric. Vegetatia este expusa ochilor nostri in trepte, culorile alterneaza si desi nu este timpul zapezii, muntele este acoperit cu o patura de omat.

Imi amintesc cand eram copil, cat de mult imi doream sa gasesc tara zapezilor vesnice…

O placere vinovata pe care mi-am descoperit-o aici? Sa admir minute in sir obiectele de artizanat scoase la vanzare de vestitii cioplitori din lemn de aici. Daca nu m-as intoarce cu avionul si greutatea bagajelor nu ar fi limitata la fel ca bugetul meu, le-as lua pe toate: margele din lemn, masini si biciclete din lemn, temple si castele din lemn si clopotei de vant din lemn.

Ghizii instruiti de organizatori pun pe primul loc grija fata de turisti. Cum se aude ca va fi vant sau ploaie, cum stabilim alt program ca securitatea noastra sa fie garantata 100%.

Nici in excursiile facute pe cont propriu nu aveam singuri atat grija de noi, cum au ei aici.

Va recomand sa nu ratati Dolomitii si nicio excursie organizata de agentia prezentata mai sus! Preturile lor sunt oneste si se implica total ca orice calatorie sa fie reusita.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu