Unlocker, daca vrei sa stergi fisiere care refuza sa dispara

marți, august 21, 2012 16:17
Posted in category IT

UnlockerPentru seniorii Internetului, programul prezentat mai jos este o vechitură. Dar poate mai există persoane care n-au auzit de un soft ce merită atenție. Orice aș spune despre Unlocker, căci despre acesta este vorba, nu-l pot egala pe Dan Darie, cel care în Academia Cațavencu are un text ce merită citit. Fie și numai pentru partea literară a sa. Dacă din acest text ne alegem și cu ceva informații utile este și mai bine. Haideți să vedem cum ștergem un fișier, atunci când ne se dă șters. Un astfel de soft ar fi bun pentru fișierul RoDictaturaUSL.doc. Să-l citim, așadar, pe Dan Darie.

În fragedă pruncie consideram că a fi terminator e lucrul cel mai cool din lume. Apoi am început să mă joc pe PC-uri și am realizat că bietul android ucigător e complet inutil în viața reală. Da, poate să taie o găină, poate să alunge javrele alea violente din fața blocului și cred că ar fi în stare să ducă gunoiul, dar soft-ul său complicat ar ceda instant în fața unui banal Windows XP. Citiți și spuneți-mi dacă vă sună cunoscut: ‘Cannot delete file: acces is denied’. Sau poate preferați The file is in use by another program or user? Folosiți terminator-ul și stergeți fișierul. Hai, vă provoc! Nu puteți? Ați încercat deja și v-a împușcat computerul după primul mesaj de eroare? Nu-i nimic, oricum nu mai era în garanție. Vă luați altul.

Eu, unul, știu că m-am lovit destul de des de eroarea asta tâmpită. Un banal fișier hotărât să nu se lase șters nici în ruptul capului. În ruptul capului meu de birou, pentru că răbdarea are limite. În cele mai fericite cazuri, am observat că păcătosul fișier nu se vrea șters din cauza Yahoo!Messenger. L-ați trimis cuiva, ați închis fereastra, dar musiu Windows vede în continuare bucățica de informație ca fiind în uz, așa că o apără cu îndârjire până când vă decideți să închideți/deschideți clientul de IM.

După cum spuneam, ăsta e cazul fericit. Mai sunt și altele, care se rezolvă cu un restart de sistem sau, și mai frumos, cu un format C: vârtos, că suntem români și nu tolerăm fișiere autonome și independente în propria țară. Tocmai de aceea m-am oprit asupra lui Unlocker, un softuleț care vă scapă de dureri de cap: dă dezlegare la ștergere, indiferent de căpoșenia victimei.

Descărcați, instalați și pândiți prima ocazie. Nu merge un simplu Delete? Click-dreapta pe fișier (sau pe folder), Unlocker, meniu, Unlock All, adio și n-am cuvinte! Adică, scuze, câteva cuvinte aș mai avea: nu încercați soft-ul prin C:\windows\system32\config\system sau pe fișiere care încep cu kernell32.dll. Că n-am nici un chef să scriu acum despre cum să reinstalați Windows-ul.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Unlocker, daca vrei sa stergi fisiere care refuza sa dispara”

 1. Cum creăm un folder ascuns | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 18:19

  […] Unlocker, deschizătorul de soluții […]

 2. Cum protejăm un stick de viruși | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 18:22

  […] Unlocker, deschizătorul de soluții […]

 3. Cum aflăm configurația calculatorului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2015 at 8:32

  […] Unlocker, deschizătorul de soluții […]

 4. Cum obținem o boot-are rapidă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 11th, 2015 at 7:59

  […] Unlocker, deschizătorul de soluții […]

 5. Câte ceva despre solid-state drive (SSD) | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:09

  […] Unlocker, daca vrei sa stergi fisiere care refuza sa dispara […]

 6. De unde putem descărca pictograme (iconite) | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:25

  […] Unlocker, daca vrei sa stergi fisiere care refuza sa dispara […]

Adauga un comentariu