Un PC adevărat vrea aer condiționat

vineri, august 10, 2012 19:17
Posted in category IT

SpeedFanSunt un fan înrăit al Meșterului Manole, primul bărbat din istorie care a găsit o metodă contra lui ‘nimic’. Îl știți pe ‘nimic’, e termenul ăla sinistru care vine drept răspuns de la jumătatea mai acră în momentul în care ea consideră că ați făcut-o de oaie în stil mare (ceea ce este complet greșit, bărbații sunt perfecți și infailibili). Dacă ați uitat rețeta, v-o reamintesc: chemat nevastă, bodybuilding, ‘Manole, Manole,/ Meștere Manole,/ Zidul rău mă strânge’, ‘Aha, acum știi să spui ce vrei, în loc să-mi mănânci nervii? Ia o cărămidă!’.

Din păcate, PC-ul a moștenit doar mofturile feminine, dar nu și metodele de reeducare. Puteți să-l zidiți, puteți să-l dați de toți pereții, el va continua impasibil să bârâie agasant în loc să scoată o mână din caracasă, să vă bată pe umăr și să spună: ‘Șefu’, bagă-mă în frigider, că mi-a murit cooleru’’.

Tocmai de aceea, vă recomand SpeedFan. Ajuns la versiunea 4.46, softulețul tine sub observație PC-ul și ajustează automat viteza cooler-ului/cooler-elor când temperatura o ia pe arătură. Bine, asta ar fi descrierea pentru cei puțin inițiați în arta computerului, pentru că veteranii au de testat. Vitezele de care aminteam mai devreme pot fi setate manual, după pofta utilizatorului: consum de energie mic, zgomot redus, temperatură decentă pentru un PC amator de overclocking extrem.

P.S. Pentru marea parte a electoratului USL, există o metodă alternativă: se ia un termometru, se scutură bine, se introduce în slot-ul USB din spatele carcasei (merge și în orice alt slot, totul e să aveți un ciocan bun). Stați cinci minute, scoateți termometrul, citiți temperatura. Veți afla astfel și metoda prin care Ponta & Antonescu au organizat Referendumul din 29 iulie 2012. (Dan Darie, Academia Cațavencu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Un PC adevărat vrea aer condiționat”

 1. Unlocker, deschizătorul de soluții | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 18:15

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

 2. Cum creăm un folder ascuns | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2015 at 13:35

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

 3. Cum protejăm un stick de viruși | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 9th, 2015 at 8:10

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

 4. Cum aflăm configurația calculatorului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2015 at 8:33

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

 5. Cum obținem o boot-are rapidă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 11th, 2015 at 7:59

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

 6. Câte ceva despre solid-state drive (SSD) | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:05

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

 7. De unde putem descărca pictograme (iconite) | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:25

  […] Un PC adevărat vrea aer condiționat […]

Adauga un comentariu