Cum să-ţi generezi fotografia ta din trecut folosind AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

sâmbătă, noiembrie 4, 2023 15:29
Posted in category IT

RefaceO nouă tendință, bazată pe inteligența artificială, explodează pe rețelele sociale. Este virală pe Facebook, Instagram, TikTok și chiar pe X (fostul Twitter). Această tendință folosește aplicații AI pentru a vă transforma digital fotografiile, în noi imagini din trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat.

Una dintre cele mai folosite aplicaţii pentru a obţine poze retro este Reface (link-urile pentru download sunt ceva mai la vale).

După ce descărcaţi şi instalaţi aplicaţia Reface, parcurgeţi următorii paşi:

1. Deschideți aplicația Reface pe dispozitiv și din ecranul principal de selecție a stilului, atingeți pachetul de stil, de exemplu 90-s Yearbook (anii ’90).

2. Atingeți butonul Add New Photos din partea de jos a ecranului.

3. Alegeți șase fotografii de înaltă calitate din camera foto care vă arată clar fața. Atingeți Continue când ați terminat de selectat fotografiile.

4. Specificați sexul dvs. pe următorul ecran și atingeți Generate avatars pentru a crea versiunea refăcută a fotografiilor din anii ’90.

5. Fotografiile tale refacute în stiluri distractive din anii ’90 vor fi apoi generate. Puteți să le derulați și să vă salvați favoritele.

Generarea avatarurilor ar putea dura între 20 de minute și o oră.

Iată câteva lucruri care se pot observa utilizând aplicația Reface:

Fotografiile cu copii nu par să funcționeze prea bine.

Asigurați-vă că fața dvs. este clar vizibilă în fiecare fotografie. Evitați fotografiile în care fața dvs. este obstrucționată de obiecte precum măști, ochelari de soare sau mâini.

Evitați să încărcați fotografii duplicate sau fotografii cu machiaj intens, filtre alb-negru sau grupuri mari de persoane. Fiecare fotografie ar trebui să te reprezinte.

Utilizați fotografii de înaltă calitate, focalizate. Fotografiile neclare sau pixelate nu vor funcționa bine.

Furnizați o varietate de expresii faciale (zâmbitor, serios etc.) în fotografiile dvs. Acest lucru ajută sistemul să vă analizeze fața din diferite unghiuri.

Download Reface pentru: Android şi iOS.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu