Cele mai bune 6 aplicații de identificare a plantelor compatibile cu sistemele de operare Android și iOS

luni, august 7, 2023 17:35
Posted in category IT

Flori rosii

Te-ai uitat vreodată la o floare sau plantă și te-ai întrebat: „Ce floare este aceasta?” sau „Ce fel de plantă este aceasta?”. Astăzi, este posibil să identificăm o floare sau o plantă, în general, după imaginea sa, folosind aplicaţii de identificarea a plantelor, unele bazate pe AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

Cele mai de succes aplicaţii pentru identificarea plantelor (florilor) după imaginea lor sunt Bing, creat de Microsoft, şi Google Lens. Acestea pot identifica şi alte lucruri precum produse, cărţi şi chiar locuri. Dar există şi alte opţiuni pentru a identifica o plantă sau o floare.

Aşadar, dacă ai instalat pe smartphone unul dintre sistemele de operare Android sau iOS, poţi folosi una, sau mai multe, dintre următoarele 6 aplicaţii de identificare a plantelor.

1. Bing

Tradiţional, Bing poate fi folosit pentru a căuta imagini. Dar există Bing Chat, partea AI a Bing ce foloseşte integrarea ChatGPT, pentru a identifica plante şi nu numai. Chatbot-ul AI acceptă căutarea de imagini sau fotografierea plantei şi, odată atins butonul „Chat” şi formulat întrebarea „Ce plantă este aceasta?” (pentru interfaţa în limba română) sau, dacă preferaţi, „What plant is this?”, după câteva secunde, planta sau floarea va fi identificată, veţi avea informaţii despre ea şi link-uri către pagini web cu descrieri mai amănunţite despre subiectul ales.

Download: Bing pentru Android şi iOS.

2. Google Lens

Google Lens este disponibil ca aplicație independentă pentru utilizatorii de Android. Cei cu iPhone primesc Google Lens inclus ca parte a aplicației Google. Funcționează aproximativ în același mod pe ambele platforme.

Pe Android, puteți fie să lansați aplicația Lens, fie să atingeți pictograma Lens din widgetul Google de pe ecranul de pornire. Pe iPhone, deschideți aplicația Google și atingeți pictograma Lens din bara de căutare. Apoi, întregul ecran al telefonului devine un obiectiv al camerei.

Atingeți Search (Căutare) cu camera și îndreptați camera către planta sau floarea pe care doriți să o identificați. Atingeți butonul mare declanșator pentru a căuta. Google Lens va afișa un rezultat principal pentru acel articol, însoțit de o fotografie, o listă de conținut similar și imagini similare.

Atingând fotografia principală, veți ajunge la o pagină de căutare Google cu o descriere a plantei. Dacă atingeți butonul Search (Căutare), Google va afișa o pagină cu rezultatele căutării cu numele planului rezultat din cuvântul cheie.

Download: Google Lens pentru Android.

Download: Google pentru iOS.

3. Picture This

PictureThis este o aplicație de identificare a plantelor, atât cu versiuni gratuite, cât și cu versiuni premium (plătite). Este una dintre cele mai descărcate aplicații de identificare a plantelor și florilor. Aplicația susține că poate identifica plantele cu o precizie de 98%.

Ușor de utilizat, simplu de navigat și având rezultate excelente de căutare, această aplicație a demonstrat în timpul testării că poate identifica florile și plantele din fiecare fotografie.

Fiecare fotografie pe care o faceți cu aplicația este stocată în secțiunea My Plants (Plantele mele), astfel încât să puteți accesa din nou aceste informații cu ușurință dacă este necesar. Puteți crea colecții personalizate bazate pe tipuri de plante, inclusiv flori, legume etc..

Versiunea premium vă permite să identificați plantele fără limite, să obțineți ghiduri de îngrijire a plantelor și să întrebați experții despre orice probleme pe care le-ați putea avea cu plantele. De asemenea, vă permite să utilizați aplicația fără reclame sau întreruperi.

Download: Picture This pentru Android şi iOS.

4. PlantNet

PlantNet are zeci de milioane de descărcări pe Android și iOS. Este rapid și puternic. Poate identifica peste 20.000 de tipuri de plante sau flori.

Aplicația este atât simplă cât şi detaliată, în funcţie de modul în care o folosiţi. Puteți doar să faceți o fotografie și să lăsați aplicația să o identifice sau puteţi folosi şi alte opțiuni pentru a vă îmbunătăți rezultatele. Puteți specifica dacă fotografia este cu o frunză, floare, scoarță sau alte lucruri pentru a ajuta la filtrarea rezultatelor. Puteți utiliza GPS, pentru a limita opțiunile la acele plante care cresc acolo unde vă aflați.

Puteți utiliza PlantNet şi prin intermediul site-ului său web, dacă preferați să nu utilizați o aplicație de identificare a plantelor.

Download: PlantNet pentru Android şi iOS.

5. Plant Identification ++

Plant Identification ++ este o aplicație de identificare a plantelor pentru iOS, care poate fi utilizată gratuit sau cu un abonament premium.

Se deschide aplicaţia, se face o poză cu planta sau se extrage poza din galeria foto, apoi Plant Identification ++ afişează, folosind baza sa de date, rezultate posibile. Mai mult, aplicaţia localizează pagina de informații a plantei pe Wikipedia.

Versiunea premium (plătită) oferă şi alte instrumente (opţiuni), cum ar fi o evaluare a stării de sănătate a plantei.

Download: Plant Identification ++ pentru iOS.

6. Plantum

Despre Plantum am mai scris, aşa încât vedeţi şi aici.

Ca și celelalte aplicații din această listă, Plantum vă permite să explorați lumea plantelor. Cu opțiunea de a trece direct la un plan premium după o încercare de trei zile sau de a continua cu versiunea gratuită limitată, Plantum identifică o floare sau o plantă după imagine.

Sunt afişate numele plantei, o listă de subspecii, cultivarea și utilizările practice ale plantei și alte detalii de nișă precum simbolistica plantei și prezenţa plantei în folclorul local.

Pe lângă toate acestea, Plantum arată starea de sănătate a plantelor și îți permite să setezi momente de îngrijire, astfel încât să nu uiți să ai grijă de ele.

Download: Plantum pentru Android şi iOS.

Cu aceste aplicații grozave, vei putea identifica practic orice floare sau plantă dintr-o imagine. S-au dus vremurile în care trebuia să trimiți cuiva o fotografie doar pentru a-l întreba: „Ce plantă este aceasta?”.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu